Bananuose gausu geležies, fosforo, natrio, mangano, kalcio, vitaminų A ir E. Mitybos specialistai net yra sudarę dietą, kurios pagrindą sudaro bananai. Tačiau ar bandėte valgyti bananus valgyti kitaip negu vienus? Štai 3 receptai, kurie maloniai nustebins.

 

bananai

Kepti bananai su traškia, rūkyta kiauliena

 

  • 2 – 3 bananai
  • 8 – 10 rūkytos kiaulienos griežinėlių
  • 2 šaukštai šviesaus romo
  • Kietojo sūrio pagal skonį
  • Augalinio aliejaus kepti
  • Pusės citrinos sulčių
  • Juodųjų pipirų pagal skonį
  • Medinių iešmelių

 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 200°. Nulupti bananus ir supjaustyti 5 – 6 cm gabalėliais. Pabarstyti pipirais ir užpilti romu. Palikti marinuotis 1,5 – 2 val. Ant rūkytos kiaulienos griežinėlius sudėti sūrį suvynioti į jį banano gabėlėlius ir persmeigti mediniu iešmeliu. Suvynioti į foliją ir kepti orkaitėje 15 – 20 minučių. Patiekti apšlaksčius citrinos sultimis.

 

 

2 – 3 porcijų

100 g apie 163 kcal

Paruošimo laikas: apie 2 val. 30 min

 

Bananų sriuba

 

  • Bananas
  • Svogūnas
  • Svogūnų laiškų pagal skonį
  • 300 g šaldytų žaliųjų žirnelių
  • 300 g vištienos filė
  • 500 ml vištienos sultinio
  • 200 ml grietinėlės
  • Šaukštas sviesto
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Vištienos filė smulkiai supjaustyti. Svogūną nulupti ir supjaustyti. Svieste pakepinti svogūnus, kol taps ausinės spalvos. Tada sudėti vištieną. Apkepti iš abiejų pusių, retkarčiais pamaišant. Supilti sultinį, sudėti svogūnus, ir, kai užvirs, sumažinti ugnį, ir virti dar 10 minučių. Sudėti šaldytus žirnelius ir pavirti dar 10 minučių. Sudėti plonai supjaustytą bananą. Viską sutrinti ir sumaišyti su grietinėle. Paskaninti druska ir pipirais, ir dar pavirti 3 minutes.

 

 

4 porcijų

100 g apie 186 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

 

Bananiniai blynai

 

  • 2 bananai
  • Kiaušinis
  • 360 ml pasukų
  • 2,5 šaukštelio sviesto
  • 120 g miltų
  • 1 – 3 šaukštai burbono
  • 0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 0,5 šaukštelio malto cinamono
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • Šaukštelis sodos
  • 3 šaukštai cukraus
  • Druskos pagal skonį
  • Augalinio aliejaus kepti
  • Klevų sirupo pagal skonį
  • Šilauogių puošti

 

Gaminimas

 

Nulupti bananus ir smulkiai supjaustyti, pabarstyti cukrumi ir cinamonu. Ištirpinti sviestą keptuvėje, sudėti bananus. Aplieti šaukštu burbonu. Kai bananai šiek tiek pakeis spalvą, išimti iš keptuvės. Sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Pasukas išplakti su kiaušiniu, vanile, likusiu burbonu ir cukrumi. Supilti į miltų masę, įdėti vanilės ir viską išmaišyti. Kepti įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių. Ant kiekvieno blyno sudėti su kelis griežinėlius bananus. Blynus sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Patiekti aplietus klevų sirupu. Galima papuošti šilauogėmis.

 

4 – 6 porcijų

100 g apie 235 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

Spausdinti