Nuo Užgavėnių iki šv. Velykų tradiciškai būna Gavėnia, kurios metu susilaikoma nuo mėsiškų patiekalų. Laimei, saldumynai į draudžiamų produktų sąrašą nepatenka. Visiems smaližiams turėtų patikti gaivūs ir burnoje tirpstantys apelsinų ir mandarinų sausainėliai. Tegul ryškiaspalviai citrusiniai vaisiai primena vis šiltėjančią pavasario Saulę…

 

  • 2 apelsinai
  • 3 mandarinai
  • 150 g medaus
  • 150 g cukraus
  • 300 g miltų
  • Pusė šaukštelio sodos
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • 2 šaukštai augalinio aliejaus

Gaminimas

 

Mandarinus ir vieną apelsiną nuplauti ir nulupti. Antro apelsino žievelę nutarkuoti iki baltos plėvelės. Vaisių minkštimą sumalti trintuvu. Tada sudėti medų, cukrų, druską, aliejų ir vėl suplakti. Tada supilti 120 g miltų, sodą, kepimo miltelius ir tarkuotą apelsino žievelę ir gerai išmaišyti. Paskui maišant supilti likusius miltus. Tešla turėtų būti vidutiniškai tiršta, lengva ir puri. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos mediniu šaukštu, trijų centimetrų atstumu suformuoti sausainėlius. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, apie 15 minučių, kol kepiniai taps traškūs.

 

100 g apie 242 kcal

Paruošimo laikas: 45 min

8 – 10 porcijų

Spausdinti