Šeštadienį, lapkričio 12 d., Vilniaus muzikiniame teatre „Legendos klubas“ asociacija „Erdvė menui“ pirmą katą Lietuvoje organizuoja tarptautinį vokalinės muzikos festivalį / konkursą „Space 2016“.

 

Space 2016

 

Festivalis skirtas vaikams, jaunimui bei suaugusiems, norintiems išbandyti jėgas ir išgirsti kompetentingos komisijos nuomonę apie savo vokalinius gabumus. Konkurso dalyvius vertins ir patarimus jiems dalins grupės „Funky“ lyderė, atlikėja Beata Wilkin, dainininkė Eva, „Žvaigždžių duetuose“ dalyvavę verslininkai – Romas Bubnelis bei Asta Bagdonavičienė, dainininkė, dainų autorė, aktorė, vokalo mokytoja Jovita Vaicekauskaitė bei nepriklausoma ekspertė – choreografė, režisierė Miglė Praniauskaitė.

 

Space 2016

 

Tarptautinį vokalinės muzikos festivalį / konkursą „Space 2016“ organizuoja asociacijos „Erdvė menui“ narės – Natalija Yakover, Ana Novickaja bei Austėja Virketienė. Tai jau antrasis merginų organizuojamas tokio pobūdžio renginys – pavasarį jos surengė tarptautinį vaikų bei jaunimo šokių festivalį / konkursą „Space“, kuris sulaukė didžiulio dalyvių bei žiniasklaidos dėmesio.

 

Space 2016

 

Renginio organizatorės džiaugėsi, kad dėl šio festivalio / konkurso grupės „Funky“ atlikėja Beata Wilkin atsisakė pelningo koncerto Dubline. „Mūsų asociacija tik žengia pirmuosius žingsnius, didelio biudžeto honorarams neturime, todėl labai apsidžiaugėme sužinoję, kad dėl mūsų idėjos Beata atsisakė koncerto Dubline. Ji davė mums žodį ir savo planų nepakeitė“, – dainininkei gražių žodžių negailėjo viena iš organizatorių Natalija Yakover.

 

Space 2016

 

Asociaciją „Erdvė menui“ merginos įkūrė norėdamos paskatinti aktyvų vaikų ir jaunimo kultūrinį gyvenimą, sukurti jiems sąlygas išbandyti jėgas didžiojoje scenoje. „Labai norime sukurti galimybę ir erdvę talentingiems žmonės atskleisti ir parodyti savo gabumus. Tikime, kad mūsų organizuojami projektai jaunimui bus puiki niša parodyti savo gabumus ir tai, ko jie mokosi dainavimo studijose. O kompetentingos komisijos pastabos bei patarimai padės tobulinti sceninę patirtį. Pačios esame menininkės, daug dirbame su jaunimu, todėl puikiai žinome, kaip visiems reikia didžiosios scenos ir galimybės pasirodyti“, – renginio idėją bei tikslus vardijo organizatorės.

 

Space 2016

 

Konkurse dalyvauja solistai bei muzikinės grupės. Dalyviai suskirstyti pagal amžiaus grupes. Pasak organizatorių, kol kas daugiausia užsiregistravusių solistų, tačiau iki savaitės pabaigos situacija dar gali keistis, nes registracija vis dar vyksta.

   

Space 2016

 

Tarptautiniame vokalinės muzikos festivalyje / konkurse dalyvaus ir svečiai iš Estijos, Latvijos Baltarusijos bei Lenkijos.

 

Nuotraukų autorius: Ilya Yakover