Suneštinis vakarėlis – ne tik gardžios vaišės, bet ir šilta bendrystė, kurioje kiekvienas įneša dalelę savęs. Tokie susibūrimai kupini netikėtumų, naujų skonių ir smagių pokalbių. O kad klausimas „Ką atsinešti?“ netaptų galvos skausmu, dalinamės keliomis puikiomis idėjomis.

 

Krevečių iešmeliai

 

4 porcijos

100 g 120 kcal

Ruošti 25 min.

 
  • 3 skiltelės česnako
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai skysto medaus
  • Citrina
  • Šaukštas sojų padažo
  • Pusė šaukštelio smulkintų džiovintų kalendrų
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 500 g krevečių be kiautų
  • Medinių iešmelių kepti
 

GAMINIMAS. Česnaką nulupti, sutrinti ir sumaišyti su aliejumi, medumi, iš citrinos išspaustomis sultimis ir nuo jos nutarkuota žievele, sojų padažu, druska, pipirais. Į paruoštą marinatą sudėti krevetes, gerai išmaišyti ir laikyti bent 15 min.

 

Per tą laiką vandenyje išmirkyti medinius iešmelius, kad kepant nesudegtų. Ant paruoštų suverti marinuotas krevetes. Kepti lauko kepsninėje po 2–3 min. iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.

 

Grilled,Shrimp,Skewers.,Seafood,,Shelfish.,Shrimps,Prawns,Skewers,With,Herbs,

 

Vištų peteliai

 

4 porcijos

100 g 180 kcal

Ruošti 45 min.

 
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelės česnako
  • Šaukštas skysto medaus
  • 2 šaukštai sojų padažo
  • Šaukštelis maltos rūkytos paprikos
  • Pusė šaukštelio maltos aitriosios paprikos
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 800 g vištų petelių
  • Šviežių petražolių puošti

GAMINIMAS. Aliejų sumaišyti su smulkintu česnaku, medumi, sojų padažu, prieskoniais. Į paruoštą marinatą sudėti petelius, gerai išmaišyti ir laikyti bent 15 min.

 

Pasimarinavusius petelius sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti apie 40 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C, kol gražiai apskrus. Patiekti papuošus petražolėmis.

 

Baked,Chicken,Wings,Served,With,Different,Sauces,And,Lemon.,Black

 

Baklažanų mini „picos“

 

4 porcijos

100 g 134 kcal

Ruošti 50 min.

 
  • Didelis baklažanas
  • 2 vidutiniai pomidorai
  • 150 g mocarelos
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Sauja šviežių bazilikų
  • Šlakelis balzaminio acto patiekti
 

GAMINIMAS. Baklažaną supjaustyti maždaug 1 cm storio griežinėliais, lengvai pasūdyti ir palikti 10 min., kad išsiskirtų kartumas. Nusausinti popieriniu rankšluosčiu.

 

Pomidorus supjaustyti itin mažais kubeliais, o sūrį – riekelėmis arba sutarkuoti.

 

Skardą iškloti kepimo popieriumi ir išdėlioti baklažano griežinėlius, iš abiejų pusių apteptus aliejumi. Kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C. Apversti ir kepti dar 5 min.

 

Ant kiekvieno baklažano griežinėlio uždėti pomidoro gabaliukų, smulkintų bazilikų ir sūrio. Kepti dar apie 10 min., kol sūris išsilydys ir šiek tiek apskrus. Prieš patiekiant apšlakstyti balzaminiu actu.

 

Mini,Pizza,With,Eggplant,,,Tomato,And,Basil,.,Top

 

Naminė fokačija

 

6 porcijos

100 g 257 kcal

Ruošti 2 val.

 
  • 7 g sausų mielių
  • 300 ml šilto vandens
  • Šaukštelis cukraus
  • 500 g kvietinių miltų
  • 2 šaukšteliai druskos
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Kelios šakelės šviežių rozmarinų
  • Žiupsnelis rupios druskos (pvz., jūros)
 

GAMINIMAS. Mieles ištirpinti šiltame vandenyje su cukrumi. Palikti 10 min., kol suputos.

 

Į didelį dubenį suberti miltus, druską, supilti mielių mišinį ir du šaukštus aliejaus. Išminkyti minkštą, šiek tiek lipnią tešlą. Uždengti drėgnu rankšluosčiu ar maistine plėvele ir palikti šiltoje vietoje apie 1 val., kol padvigubės.

 

Skardą patepti aliejumi, išversti iškilusią tešlą ir pirštais paskirstyti iki maždaug 2 cm storio. Palikti kilti dar 20 min.

 

Pirštų galiukais įspausti duobučių visame tešlos paviršiuje, apšlakstyti likusiu aliejumi, pabarstyti stambia druska ir rozmarinais. Kepti apie 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 220 °C, kol gražiai apskrus. Išėmus iš orkaitės leisti truputį pravėsti, tuomet supjaustyti kvadratėliais.

 

Focaccia,Bread,Topped,With,Fresh,Rosemary,And,Drizzled,With,Olive

 

Salotos su halumiu

 

4 porcijos

100 g 181 kcal

Ruošti 20 min.

 
  • 200 g halumio
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Sauja lapinių salotų mišinio
  • Sauja gražgarsčių
  • 10 vyšninių pomidorų
  • Trumpavaisis agurkas
  • Nedidelis mėlynasis svogūnas
  • Pusė granato sėklų

PADAŽUI:

  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Šaukštas granatų sirupo
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
 

GAMINIMAS. Halumį supjaustyti riekelėmis. Kepti įkaitintame aliejuje po 2–3 min. iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

 

Salotas suplėšyti kuo smulkiau, sumaišyti su gražgarstėmis, pusiau perpjautais pomidorais, riekelėmis pjaustytu agurku ir pusžiedžiais smulkintu svogūnu. Suberti granato sėklas ir permaišyti. Keptą sūrį dėti ant salotų viršaus.

 

Padažui skirtus ingredientus sumaišyti ir apšlakstyti salotas.

 

Salad,With,Fried,Halloumi,Cheese,On,Grey,Plate,,Top,View,

 

 
Spausdinti
 

Jūratė Survilė