Kai lietuviškas dangus apsiniaukęs, o kasdienybė prašosi šlakelio egzotikos, į pagalbą atskuba atogrąžų desertai! Šie saldūs malonumai nukels į baltų paplūdimių ir palmių pasaulį, kur egzotiniai skoniai susilieja į tikrą saulės pliūpsnį lėkštėje. Leiskimės į saldžią kelionę be lagamino – tik su desertine šakute rankoje!

 

Mangų putėsiai

 

6 porcijos

100 g 278 kcal

Ruošti 3,5 val.

 

  • 750 g mangų minkštimo
  • 350 ml saldinto sutirštinto pieno
  • Šaukštas želatinos
  • 4 šaukštai šalto vandens
  • 300 ml 30 % riebumo grietinėlės
  • Šviežių mėtų papuošti

GAMINIMAS. Mangų minkštimą kartu su saldintu pienu sutrinti elektriniu trintuvu iki tyrės. Želatiną užpilti vandeniu ir maišant virinti ant mažos kaitros, kol ištirps. Ištirpusią pamažu maišant supilti į mangų tyrę. Grietinėlę išplakti iki standžių putų, įmaišyti į bendrą masę. Viską sudėti į serviravimo indelius ir 3 val. dėti į šaldytuvą sustingti. Patiekti papuošus mėtomis.

 

Homemade,Dessert,Panna,Cotta,With,Mango,Jelly.,Copy,Space,,Top

 

Pikantiški ananasų griežinėliai

 

4 porcijos

100 g 100 kcal

Ruošti 15 min.

 
  • 2 šaukštai medaus
  • Šaukštas šviežiai spaustų žaliosios citrinos sulčių
  • Pusė šaukštelio maltos aitriosios paprikos
  • Žiupsnelis druskos
  • Prinokęs ananasas
 

GAMINIMAS. Medų sumaišyti su sultimis ir prieskoniais.Ananasą nulupti ir supjaustyti maždaug 1 cm storio griežinėliais. Juos iš abiejų pusių aptepti pasiruoštu marinatu. Kepti lauko kepsninėje ant vidutinės kaitros po 2–3 min. iš abiejų pusių. Patiekti karštus. Gardu su vaniliniais ledais.

 

Grill,Restaurant,Menu,,Bar-b-q,Party,Snack,,Healthy,Food,,Grilled,Pineapple

 

Papajų tarta

 

6 porcijos

100 g 214 kcal

Ruoštu 1 val.

   
  • Vidutinio dydžio prinokusi papaja
  • 50 g sviesto
  • 100 g rudojo cukraus
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Šaukštas šviežiai spaustų žaliosios citrinos sulčių
  • Žiupsnelis druskos
  • 250 g sluoksniuotos bemielės tešlos
 

GAMINIMAS. Papają nulupti, išimti sėklas ir minkštimą, supjaustyti apie 1 cm storio gabalėliais. Kepimo formoje ištirpinti sviestą, suberti cukrų, vanilę, druską. Kaitinti, kol cukrus karamelizuosis (4–5 min.). Tolygiai išdėlioti papajos gabalėlius, apšlakstyti sultimis. Ant viršaus užkloti tešlą, apkaišioti kraštelius taip, lyg apkabintų papają. Kepti apie 35 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃, kol tešla taps auksinė ir traški. Ištraukus pyragą iš orkaitės leisti 10 min. pastovėti ir uždengus lėkšte greitu judesiu apversti. Karamelė gali šiek tiek nutekėti – tai normalu. Patiekti karštą. Gardu su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle.

 

Papaya,Tarte,Tatin.,Traditional,French,Recipe,Without,Apple,But,With

 

Kokosiniai saldainiai

 

35 vnt.

100 g 355 kcal

Ruošti 50 min.

 

  • 150 ml saldinto sutirštinto pieno
  • 130 g pieno miltelių
  • 2 šaukštai minkšto sviesto
  • 35 migdolai be odelės
  • 100 g nesaldintų kokosų drožlių
 

GAMINIMAS. Visus ingredientus sumaišyti (kokosų drožlių pasilikti papuošti). Iš gautos masės formuoti nedidelius kamuolėlius, į kiekvieno vidurį įterpti po migdolą. Saldainius apvolioti likusiomis kokosų drožlėmis. Bent 30 min. dėti į šaldytuvą sustingti.

 

Homemade,Round,Candies,Made,Of,Coconut,And,White,Chocolate.,Preparation

 

Pasiflorų pyragas

 

8 porcijos

100 g 233 kcal

Ruošti 4 val.

 

PAGRINDUI:

  • 200 g sausainių
  • 100 g sviesto

ĮDARUI:

  • 120 ml pasiflorų tyrės
  • 400 g saldinto sutirštinto pieno
  • 3 kiaušinių tryniai
  • 2 šaukštai šviežiai spaustų žaliosios citrinos sulčių
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
 

GAMINIMAS. Pasiruošti pyrago pagrindą. Sausainius susmulkinti iki trupinių ir sumaišyti su tirpintu sviestu. Mišiniu padengti pyrago formos dugną ir kraštus (turėtų būti nuimami), tvirtai suspausti. Kepti 10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃. Atvėsinti. Sumaišyti įdarui skirtus ingredientus. Supilti ant atvėsusio pyrago pagrindo ir kepti 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 160 °C. Įdaras turi sutvirtėti, bet centre vis dar virpėti. Išėmus iš orkaitės atvėsinti ir 3 val. laikyti šaldytuve, kad sutvirtėtų.

 

Passion,Fruit,Pie,With,One,Slice,Removed,,One,And,A

 
Spausdinti
 

Autorė Jūratė Survilė