Sakoma, kad Belgija kvepia vafliais ir šokoladu, o kiekvienas šios šalies regionas turi savo tradicinį šio gardaus deserto receptą. Sostinės Briuselio vafliai tarsi reprezentuoja šalį. Šį gardumyną paprasta pasigaminti ir namuose.

 

  • 125 g miltų
  • 250 ml pieno
  • 50 g cukraus
  • 100 g tirpinto sviesto
  • 4 kiaušiniai
  • 10 g druskos
  • ¼ cinamono lazdelės
  • Miltelinio cukraus, šokolado glaisto puošti

Gaminimas

 

Pieną su cinamonu užvirinti ir palikti atvėsti. Dubenyje sumaišyti miltus, kiaušinių trynius, druską, cukrų. Supilti pieną ir tirpintą sviestą. Išmaišyti iki vientisos masės. Tada į tešlą atsargiai įmaišyti iki standžių putų išplaktus baltymus. Įkaitinti vaflių keptuvę, ištepti sviestu. Pilti tešlą ir kepti vaflį apie 3 su puse minutės. Iškepusius pabarstyti milteliniu cukrumi ir aplieti šokolado glaistu.

 

100 g apie 246 kcal

Paruošimo laikas: 30 min

5 porcijos

Spausdinti