Bulvių patiekalai – lietuvių vieni mėgstamiausių. Tai sotus, komforto teikiantis maistas, puikiai tinkantis šaltoms žiemos dienoms. Ką gardaus galima pagaminti iš tarkuotų bulvių?

 

Kanadietiškas apkepas

 

4 porcijos

100 g 289 kcal

Ruošti 2,5 val.

 
  • 1 kg bulvių
  • 500 g vištienos be kaulų
  • Svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 šaukštai aliejaus kepti
  • 240 ml vištienos sultinio
  • 240 ml pieno
  • 2 šaukštai sviesto
  • Pusė šaukštelio smulkintų džiovintų čiobrelių
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 50 g tarkuoto sūrio
 

GAMINIMAS. Bulves nuskusti, stambiai sutrakuoti.Vištieną virti apie 40 min., kol taps minkšta. Smulkiai suplėšyti. Svogūną ir česnaką susmulkinti ir kepti, kol suminkštės. Supilti sultinį, pieną, pagardinti prieskoniais ir sviestu. Įmaišyti tarkuotas bulves, vištienos gabalėlius. Mišinį sudėti į riebalais teptą skardą. Apiberti sūriu. Kepti 1,5 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C, kol viršus gražiai apskrus ir taps traškus. Jeigu per greitai skrunda, pridengti folija.

 

Canadian,Rappie,Pie,,An,Acadian,Classic,Comfort,Food,Dish,Made

 

Ypač traškūs blyneliai

 

4 porcijos

100 g 190 kcal

Ruošti 30 min.

 
  • 500 g bulvių
  • Kiaušinis
  • 2 šaukštai miltų
  • Šaukštas krakmolo
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 40 g tarkuoto sūrio
  • Nedidelis svogūnas
  • Aliejaus kepti
 

GAMINIMAS. Bulves nuskusti, stambiai sutarkuoti. Per marlę nusunkti skystį – kuo daugiau, tuo geriau. Į tarkius įmušti kiaušinį, suberti miltus, krakmolą, prieskonius ir sūrį. Gerai išmaišyti.

 

Svogūną susmulkinti ir kelias minutes kepti, kol suminkštės. Įmaišyti į blynų masę. Nedidelius blynelius kepti po 2–3 min. iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Išėmus dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Rekomenduojama patiekti su grietine, mėgstamais smulkintais žalumynais.

 

 Potato,Fritters,(a,Pancake,,Especially,One,Made,With,Grated,Potato)

 

 

Greitas apkepas keptuvėje

 

3 porcijos

100 g 198 kcal

Ruošti 40 min.

 
  • 3 didelės bulvės
  • Svogūnas
  • Poras
  • 2 kiaušiniai
  • 2 šaukštai miltų
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 100 g rūkyto kumpio
  • 2 šaukštai aliejaus kepti
  • Kelios šakelės šviežių petražolių
 

GAMINIMAS. Bulves nuskusti, stambiai sutarkuoti. Užpilti šaltu vandeniu ir palikti 10 min. pastovėti. Skystį nupilti, tarkius kuo geriau nusausinti. Įmaišyti smulkiai pjaustytą svogūną, porą, kiaušinius, miltus, pagardinti prieskoniais. Kumpį supjaustyti nedideliais gabalėliais ir įmaišyti į bendrą masę. Viską supilti į keptuvę ir uždengus lėtai kepti apie 30 min. Patiekti papuošus petražolėmis.

 

Hash,Brown,Of,Grated,Potatoes,,Leeks,,Eggs,And,Diced,Smoked

 

Cepelinai su vištienos ir sūrio įdaru

 

4 porcijos

100 g 220 kcal

Ruošti 1,5 val.

 
  • 1 kg bulvių
  • Druskos pagal skonį

ĮDARUI:

  • Svogūnas
  • 2 šaukštai sviesto
  • 200 g maltos vištienos
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 100 g sūrio
 

GAMINIMAS. 3 bulves išvirti, nulupti ir sutrinti iki vientisos masės. Likusias žalias smulkiai sutarkuoti. Tarkius nusunkti. Skysčio neišpilti – palaukti kelias minutes, kol nusės krakmolas, tada skystį nupilti, o krakmolą sudėti atgal į tarkius. Juos sumaišyti su virtų bulvių mase, pasūdyti.

 

Pasiruošti įdarą. Svogūną susmulkinti ir kepinti svieste, kol suminkštės. Įmaišyti į maltą mėsą. Ją pagardinti prieskoniais, sumaišyti su sūriu.

 

Iš bulvių tešlos delne suformuoti paplotėlį, į jo centrą dėti mėsos ir užspausti kraštus suformuojant cepeliną. Taip sunaudoti visus ingredientus. Paruoštus cepelinus dėti į sūdytą verdantį vandenį. Kai iškils į paviršių, virti apie 30 min., kartkartėmis atsargiai pamaišyti. Galima patiekti su grietine, spirgučiais ar kitu mėgstamu pagardu.

 

Typical,Lithuanian,Dish,Made,From,Potatoes,And,Meat,,Zeppelins,-

 

Šilkiniai kukuliai su mocarelos įdaru

 

4 porcijos

100 g 212 kcal

Ruošti 45 min.

 
  • 500 g bulvių
  • Kiaušinis
  • 2 šaukštai miltų
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 100 g mocarelos
  • Šaukštas smulkintų šviežių rozmarinų
 

GAMINMAS. Pusę bulvių išvirti su lupenomis. Pravėsusias nulupti ir sutrinti. Likusias smulkiai sutarkuoti ir įmaišyti į virtų bulvių masę. Įmušti kiaušinį, suberti miltus, pagardinti prieskoniais ir gerai išmaišyti.

 

Mocarelą smulkiai sutarkuoti, sumaišyti su rozmarinais.

 

Iš bulvių masės delne suformuoti nedidelius blynelius, į jų centrą dėti įdaro ir užlenkus kraštus suformuoti rutuliukus. Paruoštus kukulius dėti į sūdytą verdantį vandenį. Kai iškils į paviršių, virti dar 5–7 min. Galima patiekti su grietine ar kitu mėgstamu padažu.

 

Boiled,Dumplings,With,Rosemary,On,Plate.,Closeup.

 

 
Spausdinti
 

Autorius Jūratė Survilė