Ant pusryčių stalo – vafliai
2023-07-04 07:48Dauguma vaflius įsivaizduoja kaip desertą, bet jie gali tapti puikiu pagrindiniu patiekalu. Vafliai ypač tinka ant pusryčių stalo – džiaugsis ir maži, ir dideli. Beje, nebūtinai turi būti saldūs!
Cukinijų su sūriu
4 porcijos
100 g 365 kcal
Ruošti 30 min.
- 2 mažos cukinijos
- 80 g tarkuoto čederio
- 40 g tarkuoto parmezano
- Pusė šaukštelio džiovintų česnakų granulių
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Ketvirtadalis šaukštelio kepimo miltelių
- 2 kiaušiniai
- 150 g kvietinių miltų
GAMINIMAS. Cukinijas smulkiai sutarkuoti ir kuo labiau nusunkti. Sumaišyti su likusiais ingredientais. Turi išeiti tirštoka tešla. Prieš kepant vaflius leisti jai 10 min. pastovėti. Specialioje keptuvėje iškepti vaflius. Skanu patiekti su grietine.
Avižiniai su avokadais
4 porcijos
100 g 239 kcal
Ruošti 30 min.
- 2 avokadai
- Šaukštelis citrinos sulčių
- 95 g avižinių miltų
- Ketvirtadalis šaukštelio kepimo miltelių
- Žiupsnelis druskos
- 2 kiaušiniai
- 4 šaukštai pieno
- Varškės ir sezamų sėklų patiekti
GAMINIMAS. Avokadus nulupti, išimti kauliukus. Vieną atidėti, o kitą sutrinti iki tyrės. Sumaišyti su likusiais ingredientais, išskyrus varškę ir sėklas. Iš tešlos specialioje keptuvėje iškepti vaflius. Patiekti uždėjus po šaukštą varškės, riekelėmis pjaustyto likusio avokado bei apibarsčius sezamais.
Klasikiniai su uogomis
4 porcijos
100 g 322 kcal
Ruošti 25 min.
- 150 g kvietinių miltų
- Pusė šaukštelio kepimo miltelių
- 2 kiaušiniai
- 30 g cukraus
- 50 ml pieno
- 30 g sviesto
- Žiupsnelis druskos
- Mėgstamų uogų ir klevų sirupo patiekti
GAMINIMAS. Visus tešlai skirtus ingredientus sumaišyti iki vientisos masės. Specialioje keptuvėje iškepti vaflius. Patiekti apšlaksčius klevų sirupu ir papuošus uogomis.
Vaflių sumuštiniai su lašiša ir sūriu
4 porcijos
100 g 293 kcal
Ruošti 30 min.
TEŠLAI:
- 130 g kvietinių miltų
- Pusė šaukštelio kepimo miltelių
- Žiupsnelis druskos
- 2 kiaušiniai
- 70 g tarkuoto parmezano
- Šaukštas alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai pasukų
VIRŠUI:
- 150 g sūdytos lašišos
- 100 g šviežių gražgarsčių
- 150 g minkšto ožkų sūrio
- 40 ml sojų padažo
GAMINIMAS. Visus tešlai skirtus ingredientus sumaišyti iki vientisos masės, kad neliktų gumulėlių. Specialioje keptuvėje iškepti vaflius. Juos patiekti ant kiekvieno uždėjus po kelis gabalėlius plonai pjaustytos lašišos, ožkų sūrio, gražgarsčių bei apšlaksčius sojų padažu.
Bulvių su kiaušiniu ir kumpiu
4 porcijos
100 g 421 kcal
Ruošti 35 min.
TEŠLAI:
- 4 bulvės
- 50 ml pieno
- 60 g kvietinių miltų
- 2 šaukštai bulvių krakmolo
- Kiaušinis
- Šakelė šviežių krapų
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
VIRŠUI:
- 4 kiaušiniai
- 130 g karštai rūkyto kumpio
- Aliejaus kepti
- Sauja šviežių gražgarsčių
GAMINIMAS. Bulves išvirti ir kartu su pienu sutrinti iki košės. Sumaišyti su likusiais tešlos ingredientais (krapus susmulkinti). Specialioje keptuvėje iškepti vaflius. Jeigu limpa prie keptuvės, patepti aliejumi. Kiaušinius iškepti arba skystai išvirti. Kumpį supjaustyti griežinėliais ir paskrudinti keptuvėje. Ant kiekvieno vaflio dėti po paruoštą kiaušinį, kelis skrudintus kumpio griežinėlius, papuošti gražgarstėmis.
Autorius Jūratė Survilė