Talentinga dainininkė Marija Grabštaitė intensyviai kuria ir įrašinėja dainas naujai koncertinei programai. Jau visai netrukus išgirsime naują jos kūrinį „Žvaigždėtas dangus“. Marija atvirauja, kad yra perfekcionistė, todėl kartais gerbėjams reikia ilgiau palaukti kūrinių. Ką dar papasakojo atlikėja?

 
Marija Grabštaitė, Robertos Šakenytės nuotrauka.

Marija Grabštaitė, Robertos Šakenytės nuotrauka.

 

KADA ir KUR bus artimiausias jūsų koncertas?

 

Šitą klausimą pastaruoju metu girdžiu tikrai dažnai. Ir labai džiaugiuosi, kad taip vyksta, nes esu visiška perfekcionistė muzikoje, todėl dar ieškau, darau, kuriu, įrašinėju, tobulinu naujas dainas ir visą programą. Vis noriu kuo geriau, įdomiau ir gražiau. Koncertas tikrai bus, o kai bus, apie tai pranešiu garsiai (šypsosi).

 

KAS arčiau širdies – akustiniai koncertai ar festivaliai?

   

Man dainavimas – lyg kvėpavimas. Visos scenos yra geros, skiriasi tik energijos kiekis ir žmonių skaičius. Tai nereiškia, kad kuo daugiau, tuo geriau (šypteli). Turėjau tokių nuostabių, jaukių akustinių koncertų, kad paskui dar ilgai širdyje jaučiau sugrįžtančią šilumą ir aplodismentus. Viskas yra gerai, ką darai su meile ir atsidavimu.

 

KOKIAME televizijos projekte mielai dalyvautumėte?

 

Šiuo metu koncentruojuosi į kitus dalykus, tačiau jei pakvies koks nors projektas – bus matyti. Gal visai norėčiau išbandyti kažką naujo?

 

KURIS projektas jus daugiausia išmokė?

 

Negaliu įvardinti vieno projekto, visi mane išmokė, kas yra laikina šlovė, kad visa tai ilgai nesitęs. Žinai, kad turiu dirbti, kurti ir įrašinėti viską taip pat, nesvarbu, ar (ne)buvau kokiame projekte.

 

KOKIA mokinė buvote?

 

Kalbant apie psichologinę būseną, pradinėse klasėse sunkiai sekėsi kalbėti prieš visą klasę. Gal tik pertraukų metu labiau atsipalaiduodavau, išlaisvėdavau mokyklos koridoriuose. Mokslų atžvilgiu būta visko (šypsosi). Mokyklos tikrai nepasiilgstu. Pats įdomiausias ir geriausias gyvenimo kelias prasidėjo ją pabaigus.

 

KĄ laikote vertingiausiomis gyvenimo pamokomis?

 

Vertingiausios pamokos yra pralaimėjimai. Jie labiausiai supurto ir dovanoja geriausią spyrį judėti pirmyn. Laimėjimas yra komfortas, o pralaimėjimas – užtikrintas ėjimas pirmyn.

 

KAS yra jūsų autoritetai?

 

Konkrečių neturiu. Labai vertinu stiprius, sėkmės lydimus, daug pasiekusius žmones, iš kurių galima mokytis ir pasidalinti patirtimi. Jų gyvenimo istorijos dažniausiai įdomesnės už geriausius filmus. Anksčiau sekdavau užsienio atlikėjus, semdavausi įkvėpimo iš jų, šiandien galėčiau pasakyti, kad autoritetas – mano šeima ir jų puoselėjamos vertybes, prioritetai.

 

KUO būtumėte, jei ne dainininke?

 

Neturiu plano B, niekur kitur savęs nematau. Ketvirtoje klasėje lankiau sportinius šokius ir muzikos mokyklą. Kai liepė pasirinkti vieną arba kitą, muzika man buvo svarbiau, ir tėvai parinko muziką. Ką gali žinoti, kaip būtų pasisukęs kelias, jei būčiau lankiusi profesionalius šokius (šypteli)?

 

KURĮ savo kūrinį smagiausia atlikti?

 

Kiekvieną kartą mėgaujuosi atlikdama dainą „Žvaigždėtas dangus“, kuri jau greitai bus išleista. Toje dainoje paslėpta daug išgyvenimų: skausmas, abejonės. Tačiau sykiu ši daina neša žinutę, kad ir tamsoje galiu rasti šviesą.

 

KAIP dažnai einate į kitų atlikėjų koncertus?

 

Kai tik galiu, nueinu. Tai labai įkvepia, pamoko. Kartais einu tiesiog palaikyti pradedančius atlikėjus. Smagu matyti, kiek yra talentingų žmogeliukų.

 

KĄ dar veikiate laisvalaikiu?

 

Vasarą daug vaikštau, sportuoju: boksas, riedučiai, vandenlentės, irklentės, maudynės ir kt.

 

KAIP atrodo jūsų laikas sau? Ar mėgstate pabūti viena?

 

Man būtinas laikas sau ir su savimi. Dažnai juokauju, kad turiu duoti savo introvertui įsikrauti, jog galėčiau vėl dalintis energija su kitais. Kiekvienais metais vis labiau suprantu, koks svarbus laikas sau, kaip stipriai jis lemia mano psichologinę būseną ir gyvenimo kokybę.

 

KOKIŲ silpnybių turite?

 

Saldumynams. Kartais pritrūksta valios sustoti (juokiasi).

 

KĄ reiškia jūsų tatuiruotės?

 

Kiekviena tatuiruotė turi reikšmę, visos jos atsiranda tam tikrais gyvenimo etapais. Stipriausia tatuiruotė – ant kaklo, ji simbolizuoja viso vidinio kūrybinio pasaulio išraišką per balsą. Tai laisvė kalbėti ir dainuoti. Tatuiruotės – mano gyvenimo žemėlapis.

 

KOKIĄ dar norėtumėte pasidaryti?

 

Negaliu atsakyti konkrečiai. Jos ateina savaime su idėja, su tam tikrais gyvenimo įvykiais. Ką galiu pasakyti – tikrai nesustosiu (šypteli).

 

KUR dažniausiai keliaujate?

 

Visada stengiuosi pamatyti kažką naujo. Nors būdama Šri Lankoje, Sakartvele sakiau, kad būtinai sugrįšiu, tačiau atėjus laikui planuoti išvykas pradedu galvoti apie tai, kiek dar visko nepamačiau. Jei tik būna galimybė, renkuosi naują kraštą (šypsosi).

 

KAS labiau esate – miesto ar gamtos vaikas?

 

Manau, esu gamtos vaikas. Nuo pat mažens visos vasaros praleistos kaime arba prie jūros. Tačiau tas įvertinimas atėjo neseniai. Anksčiau nė nebūčiau pagalvojusi, kokia svarbi man gamta, jos grožis, kiek joje daug stebuklų ir spalvų, kiek gerų emocijų ir prisiminimų kelia buvimas darnoje su ja.

 

KOKIOMIS dvasinėmis praktikomis užsiimate?

 

Dvasinis pasaulis yra didžioji dalis mano gyvenimo. Tikėjimas – vienas stipriausių variklių, nes jis stipresnis už visas religijas. Tikėjimas nugali visą negatyvą, nes tikėjimas yra TIK ĖJIMAS. Tai pati stipriausia žmogaus stiprybė pasaulyje. Todėl manau, kad stipriausias tas, kuris susidėlioja vertybes ir savąjį kelią pagal savo tikėjimą.

 

KOKIA draugė esate?

 

Geriausiai į šį klausimą atsakytų mano draugai. Anksčiau labai norėjau išgelbėti pasaulį ir visus, kam sunku. Bet po daugybės patirčių į viską žiūriu daug paprasčiau. Kartais labai tiesi, nešvaistau laiko žaidimams ar nutylėjimams. Supratau, kad vertingiausia valiuta šioje Žemėje yra laikas. Todėl ir draugai, einantys šalia manęs koja kojon, yra tokie patys stiprūs žmonės.

 

KOKĮ slaptą talentą turite?

 

Pamėgdžioti kitus žmones (šypsosi).

 

Autorius Laima Samulė