Be pavadinimo

Pamokymus mažiau naudotis kompiuteriu, nes suprastės regėjimas, girdi ir vaikai, ir suaugusieji. Tačiau ar tikrai šis kasdien daugelio naudojamas prietaisas toks žalingas akims ir ką galime padaryti, kad neigiamą poveikį sumažintume?

 

Kokią įtaką regėjimui turi kompiuterio ekranas?

 

Pirmiausia, svarbu žinoti, kad neigiama ekrano įtaka priklauso ne nuo paties naudojimosi juo, tačiau nuo laiko, praleidžiamo prie ekrano. Besaikis naudojimasis neabejotinai gali turėti neigiamos įtakos akių sveikatai. Ir visai nesvarbu, ar tai bus mažiau kainuojantys kompiuteriai, ar brangūs ir itin modernūs https://www.bite.lt/apple-kompiuteriai.

 

Žiūrint į ekraną, ypač ilgesnį laiką, akys įsitempia, suretėja mirksėjimas, todėl natūralu, kad akys pavargs, gali ašaroti, perštėti, parausti ar kitaip sudirgti. Tačiau jei ribosite žiūrėjimo į ekraną laiką ir / ar darysite pertraukas, o dar geriau – skirsite kelias minutes akių mankštai, tikėtina, jog diskomforto išvengsite.

 

Ar įmanoma sumažinti neigiamą ekrano poveikį akims?

 

Kartais apriboti prie kompiuterio ekrano praleidžiamo laiko neįmanoma, pavyzdžiui, jei darbas yra kompiuteriu, kai juo naudojamasi kone visą darbo dieną. Tokiu atveju svarbu kai ką žinoti, kad sumažintumėte galimą neigiamą įtaką regėjimui. Tokiu atveju labai geras sprendimas bus akių mankštos pratimai. Jie nesudėtingi, užims vos kelias minutes, o atlikti juos rekomenduojama kas 20 minučių. Tiesa, tiems pratimams atlikti net nereikės palikti savo darbo vietos. Daug pavyzdžių galite rasti internete ir pasirinkti tuos, kurie geriausi jums.

 

Dar atkreipkite dėmesį, kokiu atstumu akys yra nuo ekrano, – atsižvelkite į rekomendacijas. Teigiama, kad atstumas neturėtų būti mažesnis kaip 16 cm.

 

Ir nepamirškite mirksėti, nes rečiau mirksint sausėja akys, dėl ko juntamas diskomfortas. Jei kompiuteriu dirbate daug, verta įsigyti dirbtinių ašarų akims drėkinti.