3 naminių limonadų receptai
2021-06-10 08:40Vasara… Karštis… Vienas geriausių būdų ištverti per didelę šilumą yra skanus naminis limonadas. Gaiviuosius gėrimus verta gaminti patiems namuose dėl kelių priežasčių. Pirma, taip galėsite kontroliuoti cukraus kiekį. Be to, juose nebus jokių potencialiai kenksmingų priedų. Antra, būsite tikri, kad jie pagaminti iš pačių šviežiausių ir kokybiškiausių produktų. Ir trečia, juos iš tiesų labai lengva pasigaminti. Šį kartą siūlome pasigaminti trijų rūšių naminius limonadus, kurie patiks net skirtingą skonį turintiems žmonėms. Produktus pasirinkite pagal savo skonį: galbūt norite sezoninio braškių limonado, o gal gaivių agurkų arba kriaušių. Pastarieji patiks tiek vaikams, tiek suaugusiesiems.
Braškinis limonadas
- 300 g braškių
- 30 g mėtų
- Citrina
- 100 g cukraus
- 1 l gazuoto vandens
- 100 ml ledo
- Šviežių braškių pagal skonį
- Ledo kubelių pagal skonį
Gaminimas
Citriną nulupti, supjaustyti kubeliais. Braškes sutrinti šakute. Įdėti cukraus pagal skonį. Išspausti citrinos sultis, supilti į stiklines, ant viršaus uždėti mėtų lapelių ir supilti trintas braškes. Užpilti vėsiu gazuotu vandniu ir leisti limonadui pastovėti 30 min. Limonadą galima papuošti šviežiomis braškėmis ir įdėti šiek tiek ledo kubelių.
4 porcijų
100 ml apie 33 kcal
Ruošti: 40 min.
Agurkinis limonadas
- Agurkas
- Pusė žaliosios citrinos
- Pusė apelsino
- 3 šaukštai medaus
- 20 g rozmarinų
- 200 ml vandens
- Ledo kubelių pagal skonį
Gaminimas
Supjaustyti agurką griežinėliais ir įdėti į elektrinį trintuvą. Tada išspausti sultis iš pusės apelsino ir pusės žaliosios citrinos. Sultis supilti į e. trintuvą ant agurkų. Įpilti šiek tiek vandens, kad limonadas nebūtų per tirštas, įdėti medaus pagal skonį ir gerai išplakti. Paruoštą limonadą supilti į stiklines ir papuošti rozmarinais. Galima įdėti šiek tiek ledo kubelių.
1 porcija
100 ml apie 45 kcal
Ruošti: 10 min.
Kriaušinis limonadas
- 200 g kriaušių sulčių
- 50 g gazuoto vandens
- 5 g šviežių šalavijų
- Pusė žaliosios citrinos
- Grūsto ledo pagal skonį
Gaminimas
Iki pusės stiklinę užpildyti kriaušių sultimis. Įdėti šviežių šalavijų, grūsto ledo pagal skonį ir išspausti pusę žaliosios citrinos sulčių. Užpilti gazuotu vandeniu ir papuošti mėtomis bei šalavijais.
1 porcija
100 ml apie 42 kcal
Ruošti: 10 min.
Viskas paprasta ir lengva! Gero apetito!