Tie, kurie dirba biuruose, žino, kad čia populiaru atsinešti savo keptų pyragų ar kitų skanumynų ir jais pavaišinti kolegas. Dalijantis skaniu maistu kuriama jauki darbo aplinka. Saldumynų kvapas padeda palenkti į savo pusę net sunkiausiai sukalbamus darbuotojus. Šokoladas tirpdo net kiečiausias širdis ir padeda atsipalaiduoti. O ir dirbti smagiau, kai veidą puošia šypsena…

 

"pyragas"

Pyragai, skirti dalytis su kitais – tai netrapūs, kuo mažiau teplūs ir ilgo galiojimo. Geriausia maži gabalėliai, sausainiai, keksiukai. Reikėtų vengti tokių pyragų priedų, kurie greitai genda šiltoje patalpoje – saldžių sūrių, grietinėlės ir pan.

 

Deja, bet ne visada pyragai kuria rimto, karjeros siekiančio žmogaus įvaizdį. Kad ir kokio nuostabaus skonio, būtų pyragai, jie greičiausiai nepadės sulaukti paaukštinimo arba priedo prie algos. Viskas, ką gausite: tai laimingi kolegų veidai!

 

Šokoladinis pyragas su kriaušėmis

 
  • 175 g miltų
  • 2 – 3 kriaušės
  • 100 g juodojo šokolado
  • 50 g kakavos miltelių
  • 150 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 8 g kepimo miltelių
  • 4 šaukštai pieno
 

Gaminimas

 

Vandens vonelėje ištirpinti sulaužytą juodąjį šokoladą. Kambario temperatūros sviestą ištrinti su sviestu ir išplakti su kiaušiniais. Į šią masę supilti skystą šokoladą ir išmaišyti, kad gautųsi tolygi masė. Supilti pieną, kakavos miltelius ir išmaišyti. Supilti miltus ir sumaišyti iki tolygios masės. Dalį tešlos tolygiai supilti į riebalais išteptą arba kepimo popieriumi išklotą skardą. Sudėti prieš tai nuluptas ir supjaustytas kriaušes be sėklų ir užpilti likusia tešla. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie valandą.

 

8 – 10 žmonėms

100 g apie 294 kcal

Paruošimo laikas: 90 min

 

Obuolių ir šalavijų pyragas

 
  • 4 – 5 obuoliai
  • 10 šalavijų lapų
  • 2 šaukštai apelsinų sulčių
  • 325 g miltų
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 4 šaukštai maltų migdolų
  • 350 g cukraus
  • 225 g sviesto
  • 4 kiaušiniai
  • Šaukštelis migdolų ekstrakto
  • 0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • Druskos pagal skonį
 

Gaminimas

 

Obuolius nulupti, išimti sėklas ir smulkiai supjaustyti ir apšlakstyti apelsinų sultimis. Miltus sumaityti su maltais migdolais, kepimo milteliais, druska ir cukrumi. Ištirpinti sviestą ir, kai šiek tiek atvės, išplakti su kiaušiniais. Įpilti migdolų ir vanilės ekstraktų. Supilti sausąjį mišinį ir viską gerai išmaišyti. Kepimo indą ištepti riebalais, pabarstyti miltais ir cukrumi. Išdėlioti šalavijų lapus. Supilti pusę tešlos. Sudėti pjaustytus obuolius ir užpilti likusia tešla. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 160 laipsnių, apie 75 minutes.

 

8 – 10 žmonėms

100 g apie 293 kcal

Paruošimo laikas: 110 min

 

Vaniliniai keksiukai

 
  • 180 g miltų
  • 200 g cukraus
  • 180 ml pieno
  • 100 g sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
  • 1,75 šaukštelio kepimo miltelių
  • Druskos pagal skonį
 

Gaminimas

 

Kambario temperatūros sviestą ištrinti su cukrumi iki purios masės. Plakant po vieną įmušti kiaušinius ir vanilės ekstraktą. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską. Sausą mišinį supilti į kiaušinių ir sviesto masę, lengvai pamaišyti. Supilti pieną ir vėl išmaišyti. Keksiukų formelėse sudėti popierines formeles ir su šaukšti dėti tešlą (užpildyti 2/3 keksiukų formelės). Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 20 minučių.

 

12 žmonių

100 g apie 252 kcal

Paruošimo laikas: 30 min

Spausdinti