Kuprinės pastaruoju metu išgyvena aukso amžių – jas nešioja moksleiviai, ofiso darbuotojai, sportininkai ir net vyresnio amžiaus žmonės. Kuprinė neturi amžiaus limito, o ir patogi ji praktiškai visiems – nesvarbu koks jūsų gyvenimo būdas. Visgi kurpinės kaip ir bet koks kitas aksesuaras turi tam tikras mados tendencijas, kurios su laiku kinta. Kas madinga šį sezoną, ir kokios kuprinės jau nebėra tokios aktualios – apie visa tai šiame straipsnyje.

 

nike kuprines

Minimalistinis dizainas – populiarus tarp ofiso darbuotojų

 

Pastaraisiais metais kuprinės tapo populiarios ne tik tarp sportininkų ir moksleivių, bet ir tarp ofiso darbuotojų. Juk nieko nėra patogiau, nei vienoje vietoje sutalpinti visus reikalingiausius daiktus: nešiojamą kompiuterį, gertuvę, maisto dėžutę ir kt. Tiesa, dėl šios priežasties nemaža dalis kuprinių dabar tapo gana siauros iš pločio, bet talpios savo dydžiu.

 

Kadangi šį aksesuarą daugelis nešioja derindami jį kartu su ofisine „business casual“ apranga, itin populiarios tapo minimalistinio stiliaus, žemiškų spalvų kuprinės. Iš sportinio stiliaus, pereinama prie klasikos: odinių, klasikinių formų kuprinių su kokybiškais užsegimais. Kuprinė dabar ne tik patogi daiktų susidėjimo vieta, bet ir stilingas įvaizdžio elementas, todėl žmonės neretai renkasi netgi garsių dizainerių kūrinius.

 

Speciali vieta, skirta nešiojamam kompiuteriui

 

Kaip ir minėjome, svarbus ne tik kuprinės išorinis dizainas, bet ir viduje esančių skyrių išplanavimas. Kadangi šiuolaikiniai žmonės daiktų savo kuprinėse nešiojasi tikrai daug ir jie yra vertingi, svarbi tampa kiekviena kišenė. Pavyzdžiui, kuprinių gerbėjų itin vertinama yra speciali anga nešiojamam kompiuteriui – ji padeda įrenginiui ne tik išlikti stabiliam kuprinėje, bet ir išvengti įvairių subraižymų bei kitų išorinių pažeidimų.

 

Be to, patogios yra ir tokios kuprinės, kuriose yra viena arba dvi nedidelės kišenėlės arba angos, skirtos smulkiems daiktams – piniginei, telefonui, raktams ar asmens dokumentams. Tai padeda reikalingus daiktus rasti kur kas greičiau bei išlaikyti kuprinę tvarkingą. Tokia kišenėlė turėtų būti lengvai pasiekiama, jog tik prireikus tam tikro daikto, jis būtų nesudėtingai ištraukiamas.

 

Išskirtiniai užsegimai – reikšmingi kuprinės elementai

 

Anksčiau į tokias kuprinės detales kaip užtrauktukai bei įvairūs užsegimai niekas pernelyg nekreipdavo dėmesio, tačiau dabar šie elementai – itin svarbios detalės kuprinės dizaine. 2022 metais itin madingi sidabro spalvos užtrauktukai ir užsegimai. Ypač gražiai jie dera su juodos bei pilkos spalvos kuprinėmis.

 

Taip pat pastaruoju metu išpopuliarėjo didesni nei esame pratę matyti iš anksčiau užtrauktukai. Juos labai patogu apčiupti pirštais ir užsegti, be to, jie atrodo itin stilingai.

 

Dar labiau išsiskirti mėgstantys žmonės renkasi ne užtrauktuku, bet specialiu užsegimu uždaromą kuprinę. Toks užsegimas gali būti pritvirtintas kuprinės priekyje arba viršuje. Tiesa, užtrauktukas visgi išlieka populiariausiu daugelio klientų pasirinkimu. Priežastis paprastai – šis mechanizmas patogesnis už visus kitus.

 

Universalumas: ir į darbą, ir į atostogas

 

Kokybiška kuprinė nėra itin pigi investicija, todėl šiomis dienomis daugelis renkasi universalų dizainą – tokį, kuris tiktų tiek einant į darbą, tiek poilsiaujant atostogų metu.

Tačiau išsirinkti tarpinį variantą gali būti nelengva, kadangi visais atvejais norisi, kad kuprinė ne tik atrodytų stilingai, bet ir būtų talpi bei komfortiška.

 

Visgi į šiuos norus be abejonės įsiklauso žinomiausi pasaulyje prekiniai ženklai, kuriantys kuprinių dizainus. Šių dienų rinkoje yra tikrai gausu universalių kuprinių, kurios puikiai tinka įvairioms progoms.

 

Odinės detalės ir eco oda – nauja mados tendencija?

 

Odinės kuprinės šiuo metu taip pat yra populiarumo viršūnėje. Tiesa, šiandieniniame pasaulyje, kuomet didelį dėmesį teikiame gyvūnui gerovei ir klimato problemomis, daugelis prekinių ženklų pasirenka kuprines gaminti iš dirbtinės, dar kitaip vadinamos eco odos.

 

Tokios odos privalumai akivaizdūs – visų pirma, ji gaminama laboratoriniu būdų, o tai reiškia, jog nėra žudomi gyvūnai. Taip pat ji yra patvaresnė, mažiau jautri išoriniams įbrėžimams bei lėčiau dėvisi. Kadangi kuprinė yra kasdien nešiojamas aksesuaras, į šias savybes reikėtų atkreipti dėmesį.

 

Unisex kuprinės, skirtos tiek vyrams, tiek moterims

 

Dar viena akivaizdi kuprinių tendencija, vyraujanti pastaruosius metus, – unisex kuprinių modeliai. Vis daugiau žmonių nusprendžia nebeskirstyti aksesuarų ir drabužių į vyriškus ar moteriškus, todėl renkasi neutralius, abiem lytims tinkančius modelius – dažniausiai tai vidutinio dydžio ir klasikinių spalvų kuprinės.

 

Neskirstyti aksesuarų į vyriškus ir moteriškus yra netgi naudinga, nes nusipirkę unisex modelio kuprinę ją galėsite dalintis su partneriu arba partnere taip paįvairindami kasdieninį savo stilių.

 

Apskritai panašu, jog didelių ir nepatogių rankinių era pamažu baigėsi. Dabar žmonės didelį dėmesį skiria komfortui ir laisvei, todėl vis dažniau yra pasirenkamos kuprinės. Ir visai nesvarbu, jog galbūt niekada neturėjote šio aksesuaro, jį įsigyti niekada nėra vėlu, nes kuprinė – aksesuaras tinkantis visiems žmonėms, be jokių apribojimų.