Koks turėtų būti idealus vasaros desertas? Turbūt toks, kuris būtų gaivus, švelnus ir tirpstantis burnoje… Šiuos kriterijus visiškai atitinka želė. Šį nesudėtingą desertą, dažnai su vaisiais ir uogomis, geriausia gaminti iš vakaro…

 

Želė pyragėliai

  • Pakelis sausainių
  • 175 g sviesto
  • Žiupsnelis cinamono
  • Skardinė sutirštinto pieno
  • 2 citrinų sultys
  • 180 ml karšto vandens
  • 2 šaukšteliai želatinos
  • Pakelis raudonos želė

Gaminimas

 

Sausainius smulkiai sutrupinti. Ištirpinti sviestą. Į sviestą sudėti sausainius, cinamoną ir gerai išmaišyti. Kitą indą iškloti kepimo popieriumi ir tolygiai supilti sausainių masę. Padėti į šaldytuvą.

 

Išspausti citrinų sultis ir sumaišyti su sutirštintu pienu. Želatiną ištirpinti karštame vandenyje. Po to sumaišyti su kondensuotu pienu. Supilti ant pyrago pagrindo ir vėl padėti į šaldytuvą.

 

Pagal pakelio instrukciją paruošti želė, tik naudokite 100 ml mažiau vandens. Atvėsinti kambario temperatūroje. Kol želė dar  nesustingusi, užpilti ant pyrago viršaus ir atšaldyti šaldytuve.

 

100 g apie 337 kcal

 

Želė su vaisiais

 

  • 100 g braškių
  • 100 g mėlynių
  • 100 g gervuogių
  • 100 g aviečių
  • 900 ml vynuogių sulčių
  • 7 g želatinos

Gaminimas

 

Braškes nuplauti, nusausinti ir supjaustyti puselėmis. Mėlynes ir gervuoges nuplauti ir nusausinti. Geriau aviečių neplauti, o tik išrinkti. Uogas sudėti kartu ir švelniai pakratyti, kad susimaišytų, bet nesusitrintų.

 

Į 120 ml sulčių sudėti želatiną ir palikti 5 minutėms, kol ištirps. Kitame inde užvirinti 360 ml sulčių. Paskui į jas supilti sultis su ištirpusia želatina ir dar pakaitinti, kol ištirps. Paskui sumaišyti su likusiomis sultimis.

 

Atsargiai ant uogų supilti tris puodelius sulčių su želatina. Padėti į šaldytuvą pusvalandžiui, kad šiek tiek sustingtų. Paskui supilti likusią želatiną ir vėl padėti į šaldytuvą.

 

Kai želatina sustings, indą su desertu įdėti į karštą vandenį. Po 10 sekundžių indą su želė apversti ant sauso pagrindo. Jei reikia, indą su želė galima dar panardinti į karštą vandenį.

 

100 g apie 56 kcal

 

Karamelinė želė

 

  • Skardinė sutirštinto pieno
  • 180 g karšto vandens
  • 360 ml pieno
  • 7 g želatinos
  • Šaukštelis vanilės
  • Plaktos grietinėlės

Gaminimas

 

Želatiną ištirpinti karštame vandenyje. Indą, kuriame bus želė, ištepti riebalais arba iškloti kepimo popieriumi.

 

Sutirštintą pieną, pieną ir želatiną gerai išmaišyti. Supilti į indą ir padėti į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų. Paskui papuošti plakta grietinėle.

 

100 g apie 159 kcal

Spausdinti