Visos rudens gėrybės dvejuose (sriubos ir salotų) receptuose. Verdant šią sriubą galima improvizuoti. Obuolys vietoj agurko moliūgų sriubai suteiks gaivaus rūgštumo, o pomidorų padažas vietoj prisirpusio pomidoro – aštrumo. Salotos tiks prie daugelio patiekalų. Patiekalai labai nekaloringi, todėl tikrai patiks tiems, kurie skaičiuoja kiekvieną kaloriją.

 

Moliūgų ir grybų sriuba

 

  • 200 g moliūgo
  • 200 g grybų
  • 1 – 2 bulvės
  • Agurkas
  • Pomidoras
  • Svogūnas
  • Saliero šaknis
  • 1 l vandens
  • 15 ml augalinio aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, svogūnų laiškų pagal skonį

Gaminimas

 

Grybus, svogūnus ir salierą smulkiai supjaustyti ir apkepinti aliejuje. Moliūgą ir bulves supjaustyti kubeliais ir sumesti į verdantį, pasūdytą vandenį. Virti, kol šiek tiek suminkštės. Tada į sriubą sudėti apkeptus grybus bei plonai supjaustytą pomidorą ir agurką. Virti, kol produktai suminkštės. Kai sriuba išvirs, pabarstyti smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.

 

100 g apie 36 kcal

 

Gaivios moliūgų salotos

 

  • 140 g moliūgo
  • Pusė obuolio
  • 50 g graikinių riešutų
  • 20 ml citrinų sulčių
  • 15 g alyvuogių aliejaus
  • Cukraus, druskos, kmynų sėklų pagal skonį

Gaminimas

 

Moliūgą smulkiai supjaustyti ir pakepinti aliejuje su kmynų sėklomis. Paskui daržoves atšaldyti šaldytuve. Obuolį iškepti orkaitėje ir pertrinti per sietelį. Moliūgus sumaišyti su obuolių tyre, cukrumi, citrinos sultimis ir druska. Galiausiai apibarstyti kapotais riešutais. Papuošti žalumynais.

 

100 g apie 185 kcal

Spausdinti