Tikriausiai daugeliui liko virtų kiaušinių po šv. Velykų. Šventinius likučius galima paversti nepaprastai skaniais sumuštiniais, salotomis ir sriubomis. Receptai iš maisto likučių neprivalo būti nuobodūs. Tad tegul atsiskleidžia jūsų turtinga vaizduotė! Štai 3 idėjos, ką gaminti iš virtų kiaušinių.

 

Sumuštiniai su žaliųjų žirnelių pasta su virtais kiaušiniais, svogūnų žiedais ir citrina

 

"sumuštiniai su kiaušiniais"

  • 3 kietai virti kiaušiniai
  • 2 šaukštai konservuotų žaliųjų žirnelių
  • 5 – 6 svogūnų laiškai
  • Svogūnas
  • Citrina
  • 70 g fetos
  • 4 riekės baltos duonos
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Mėtų lapelių puošti

 

Gaminimas

 

Vieną kietai virtą kiaušinį smulkiai supjaustyti. Sūrį sutarkuoti ir sumaišyti su susmulkintais svogūnų laiškais. Viską sutrinti su žirneliais. Paskaninti šviežiomis citrinos sultimis, druska ir pipirais ir sumaišyti. Masę tepti ant skrudintų duonos riekelių. Ant viršaus dėti po puselę kiaušinio. Papuošti mėtų lapeliais, citrinų griežinėliais bei svogūnų žiedais.

 

2 žmonėms

100 g apie 140 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

 

 

Kiaušinių salotos su žiediniais kopūstais

 

  • 3 kietai virti kiaušiniai
  • Žiedinis kopūstas
  • Pusė morkos
  • 3 laiškiniai svogūnai
  • Marinuotas agurkėlis
  • 5 šaukštai majonezo
  • Šaukštas Dižono garstyčių
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Žiedinį kopūstą išskaidyti į žiedynus ir sudėti į verdantį, pasūdytą vandenį. Virti, kol suminkštės – apie 10 minučių. Išgriebti iš vandens ir nusausinti. Tada sumaišyti su smulkintais kiaušiniais, morka, agurkėlius, majonezu ir garstyčiomis. Paskaninti druska ir pipirais.

 

6 žmonėms

100 g apie 116 kcal

Paruošimo laikas: apie 30 min

 

Kreminė špinatų sriuba su virtais kiaušiniais

 

  • 4 kietai virti kiaušiniai
  • 250 g špinatų
  • Svogūnas
  • Skiltelė česnako
  • 3 šaukštai miltų
  • 100 g sūrio
  • 250 ml pieno
  • Grietinės pagal skonį
  • 500 ml sultinio
  • Alyvuogių aliejaus kepti
  • Šaukštas maltų muskatų
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir 3 – 4 min pakepinti smulkintus svogūnus ir česnakus. Sudėti špinatus ir sumaišyti. Pabarstyti miltais ir pakepti dar minutę. Supilti sultinį (galima iš kubelių) ir pieną, išmaišyti ir palaukti, kol užvirs. Virti ant mažos ugnies apie 15 min, kol pradės tirštėti. Tada nukelti nuo ugnies ir palikti, kad šiek tiek atvėstų. Tada sriubą sutrinti elektriniu trintuvu. Jei gaunasi per tiršta, įpilti dar šiek tiek pieno. Suberti tarkuotą sūrį, sumaišyti. Pilti į lėkštes. Paskaninti grietine ir įdėti kiaušinių puseles.

 

4 žmonėms

100 g apie 70 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

Spausdinti