Sultingi ir traškūs žuvies piršteliai tinka užkandžiams, o su įvairiais priedais ir pietums. Ypač gaminti namuose!

 

  • 2 menkių filė
  • 2 kiaušiniai
  • 200 g miltų
  • 100 g džiūvėsėlių
  • 45 ml augalinio aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, kitų prieskonių pagal skonį

Padažui:

  • 300 g grietinės
  • 2 šaukštai majonezo
  • Citrina
  • 2 skiltelės česnako
  • Krapų pagal skonį

Gaminimas

 

Filė nuvalyti, jei reikia pašalinti kaulus ir supjaustyti. Į vieną dubenį supilti miltus. Į kitą – džiūvėsėlius, druską, pipirus ir kitus prieskonius. Šakute išplakti kiaušinius. Pirmiausiai žuvies gabalėlius apvolioti miltuose, paskui džiūvėsėliuose ir galiausiai kiaušinių plakinyje. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir apkepinti iš abiejų pusių.

 

Padažui sumaišyti grietinę su majonezu, smulkintais krapais, česnaku ir citrinos sultimis. Žuvies pirštelius patiekti su padažu, žalumynais.

 

100 g apie 249 kcal

Paruošimo laikas: 15 min

4 porcijos

Spausdinti