Kai už lango pilka, būtinai reikia kažko ryškaus! Pavyzdžiui, skaisčiai raudono granato, praturtinto įvairiais vitaminais, ypač vitaminu C. Jeigu yra daugiau laiko, galima šiek paeksperimentuoti virtuvėje ir visus nustebinti patiekalais, kurie nėra labai sudėtingi, bet nepaprastai skanūs. Kepti baklažai su granatais – puikus ir greitai paruošiamas užkandis, kurį galima paruošti laukiant svečių. Kuskusas su granatais, razinomis ir migdolais praskaidrins net ir niūriausią dieną. Idealiai tinka lengviems pietums arba vakarienei. Ypatingomis progomis verta išbandyti krembriulė su granatais.

 

Kepti baklažanai su granatais

 

  • Baklažanas
  • 100 g granatų
  • Alyvuogių aliejaus kepti
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Padažui:

  • 160 ml graikiško jogurto
  • 100 g mėlynojo pelėsinio sūrio
  • Skiltelė česnako

 

Gaminimas

 

Baklažaną perpjauti pusiau. Minkštimą kelis kartus įpjauti kryžmai. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti druska. Padėti ant riebalais išteptos arba kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 20 minučių. Pagaminti padažą: išplakti jogurtą su sūriu ir smulkintu česnaku. Atvėsinti šaldytuve. Abi baklažano puseles aptepti mėlynojo sūrio padažu ir viršų apibarstyti granatų sėklomis bei pipirais.

 

100 g apie 129 kcal

Paruošimo laikas: 45 min

2 porcijos

 

Kuskusas su granatais, razinomis ir migdolais

 

 

  • 250 g kuskuso
  • 50 g granatų
  • 50 g razinų
  • 50 g migdolų
  • 30 ml vynuogių kauliukų aliejaus
  • 400 ml vandens
  • Šaukštas rudojo cukraus
  • Šaukštas baltojo cukraus
  • Petražolių puošti
  • Druskos pagal skonį

 

Gaminimas

 

Kuskusą užpilti 360 ml verdančio vandens, pasūdyti ir išmaišyti. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir pakepinti kapotus riešutus su razinomis. Cukrų ištirpinti 2 šaukštuose vandens ir supilti į keptuvę. Gerai išmaišyti, kad migdolai taptų gražiai auksinės spalvos. Po to kuskusą sumaišyti su migdolais, riešutais ir granatų sėklomis. Papuošti su petražolių šakelėmis.

 

100 g apie 198 kcal

Paruošimo laikas: 30 min

4 porcijos

 

Granatų krembriulė

 

granatai

  • 120 ml granatų sulčių
  • 130 g cukraus
  • 0,75 šaukštelio citrinų sulčių
  • 420 g riebios grietinėlės
  • Šaukštelis rudojo cukraus
  • Šaukštelis vandens
  • 6 kiaušinių tryniai
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto

Papuošimui:

  • 90 g granatų
  • 2 šaukštai cukraus

 

Gaminimas

 

Sumaišyti granatų sultis, trečdalį cukraus ir citrinų sultis. Virti ant vidutinės ugnies, kol skysčio sumažės beveik per pusę. Tada sumaišyti su grietinėle, ruduoju cukrumi, vandeniu ir likusiu cukrumi. Virti, kol pradės burbuliuoti. Išplakti kiaušinių trynius ir sumaišyti su nedideliu kiekiu prieš tai virtos masės. Pamažu pilant sumaišyti su visa karšta mase. Įdėti vanilės ekstrakto. Masę sudėti į paruoštus kepimo indelius, kuriuos įdėti į skardą su šiltu vandeniu. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 160 laipsnių, 30 – 35 minutes. Kai šiek tiek pravės, padėti į šaldytuvą bent 4 valandoms. Padaryti karamelinę plutelę: indelius su krembriulė pastatyti ant skardos. Desertą pabarstyti cukrumi ir pakepinti orkaitėje 5 – 7 minutes, kol cukrus susikaramelizuos. Papuošti granatų sėklomis.

 

100 g apie 290 kcal

Paruošimo laikas: 55 min

5 porcijos

Spausdinti