Klevų sirupas tikriausiai daugeliui asocijuojasi su Kanada, kurios nacionalinis simbolis – klevo lapas. Lietuvoje šis produktas vis dažniau vertinamas kaip sveikesnė cukraus alternatyva. Saldus it cukrus ir auksaspalvis lyg medus klevų sirupas idealiai tinka skanėstams gardinti.

 

klevu sirupas (2)

Ant grotelių keptas ananasas

 

  • Didelis prinokęs ananasas
  • 200 ml kokosų pieno
  • 3 šaukštai cukranendrių cukraus
  • 500 ml plombyro
  • Klevų sirupo pagal skonį

 

Gaminimas. Nupjauti ananaso viršų ir apačią, atsargiai nulupti. Supjaustyti maždaug 1,5 cm storio griežinėliais ir išpjauti kietą viduriuką. Užpilti kokosų pienu ir šaldyti 5 val. Apibarstyti cukrumi, apie 3 min. kepti ant grotelių iš abiejų pusių, kol suminkštės. Atvėsinti. Ant kiekvieno griežinėlio dėti po kaušelį ledų ir apšlakstyti klevų sirupu.

 

6 porcijos

100 g 112 kcal

Ruošti 5,5 val. 

 

klevu sirupas (1)

Amerikietiški blynai 

 

  • 200 g miltų
  • 300 ml pieno
  • 60 g cukraus
  • 10 g kepimo miltelių
  • 2 kiaušiniai
  • 60 g sviesto
  • Druskos pagal skonį
  • Aliejaus kepti
  • Klevų sirupo pagal skonį

 

Gaminimas. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską. Mišinio viduryje padaryti duobutę ir supilti plaktus kiaušinius, pieną, tirpintą sviestą. Išmaišyti tešlą. Formuoti blynelius ir kepti, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Patiekti apšlaksčius klevų sirupu.

 

4 porcijos

100 g 140 kcal

Ruošti 30 min.

 

klevu sirupas (3)

Sausainiai „Klevo lapai“

 

Tešlai:

  • 280 g miltų
  • Žiupsnelis druskos
  • 240 g šalto sviesto
  • 70 g cukraus

Glaistui:

  • 130 g miltelinio cukraus
  • 3 šaukštai klevų sirupo
  • Pusė šaukštelio pieno
  • Smulkintų riešutų puošti

 

Gaminimas. Sijotus miltus sumaišyti su druska. Pjaustytą sviestą ištrinti su cukrumi. Suberti miltų mišinį ir išminkyti tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir šaldyti 30 min. Iškočioti ir formele išspausti klevo lapo formos sausainius. Sudėti ant kepimo popieriaus ir kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃.

 

Glaistui miltelinį cukrų išplakti su klevų sirupu ir pienu. Gautu glaistu aptepti atvėsusius sausainius. Apibarstyti riešutais.

 

24 porcijos

100 g 188 kcal

Ruošti 1,5 val. 

 

klevu sirupas (6)

Kanadietiškas pyragas 

 

Tešlai:

  • 100 g šalto sviesto
  • 200 g miltų
  • Kiaušinis
  • Pusė šaukštelio druskos
  • Šaukštelis cukraus
  • Sviesto kepti

Įdarui:

  • 60 ml vandens
  • 300 ml klevų sirupo
  • 200 ml 33 % grietinėlės
  • Vanilės ekstrakto pagal skonį
  • 60 g kukurūzų krakmolo

 

Gaminimas. Sviestą sutarkuoti ir sumaišyti su kiaušiniu, cukrumi, druska. Suberti miltus ir išminkyti tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir šaldyti 20 min.

 

Įdarui išplakti grietinėlę su vanile ir klevų sirupu. Supilti į puodą ir virti ant vidutinės kaitros. Kai užvirs, supilti vandens ir krakmolo mišinį. Kaitinti nuolat maišant apie 3 min., kol masė sutirštės.

 

Iškočioti atšaldytą tešlą, sudėti į sviestu pateptą skardą. Suformuoti kraštelius ir supilti įdarą. Kepti apie 35 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃. Patiekti atšaldytą.

 

8 porcijos

100 g 316 kcal

Ruošti 1,5 val. 

 

klevu sirupas (4)

Pikantiška kava

 

  • 250 ml stiprios juodos kavos
  • 20 ml klevų sirupo
  • 100 g žemės riešutų chalvos
  • 100 ml liesos grietinėlės

 

Gaminimas. Į karštą kavą supilti klevų sirupą, šiek tiek atvėsinti. Elektriniu plakikliu išplakti chalvą ir grietinėlę, įpilti kavos ir vėl gerai išplakti. Supilstyti į aukštas stiklines.

 

2 porcijos

100 ml 140 kcal

Ruošti 20 min.

 

klevu sirupas (5)

Klevų sirupu gardinti ledai 

 

  • 380 ml grietinėlės
  • 380 ml pieno
  • 50 g sviesto
  • 100 g graikinių riešutų
  • 2 šaukštai klevų sirupo
  • 2 šaukštai rudojo cukraus

 

Gaminimas. Susmulkinti riešutus. Keptuvėje ištirpdyti sviestą, suberti riešutus ir apie 3 min. kepinti. Apibarstyti cukrumi ir lėtai kaitinti apie 4 min., kol riešutai pasidengs traškia plutele. Atvėsinti.

 

Į nedidelį puodą suberti karamelizuotus riešutus, supilti pieną ir grietinėlę. Pakaitinti. Maišant supilti klevų sirupą. Gautą masę supilti į šaldymo indą ir laikyti šaldiklyje 3 val. Kas pusvalandį ledus pamaišyti.

 

4 porcijos

100 g 239 kcal

Ruošti 3,5 val.

 

Spausdinti