Geram desertui vietos skrandyje lieka visuomet. Ypač aromatingiems ir žvarbią dieną šildantiems karštiems skanėstams. Juos paruošti nesudėtinga, o rezultatas tiesiog užburs!

 

Karštas šokoladas

 

4 porcijos

100 ml 300 kcal

Ruošti 15 min.

   
  • 250 ml pieno
  • Šaukštelis cinamono
  • Pusė šaukštelio maltos aitriosios paprikos
  • 5 gvazdikėliai
  • 2 žvaigždiniai anyžiai
  • Šaukštelis juodųjų pipirų
  • 1/4 šaukštelio malto muskato
  • 2 šaukštai nesaldintų kakavos miltelių
  • 1,5 šaukšto cukraus
  • Mėtų lapų puošti

GAMINIMAS. Pieną užvirinti, suberti prieskonius. Sumažinti kaitrą, įmaišyti kakavą, cukrų ir maišant kaitinti, kol viskas ištirps. Patiekti karštą, papuošus mėtomis.

 

Portion,Of,Homemade,Mint,Hot,Chocolate,In,A,Cup,On

 

Pyragaičiai „Lava Cakes“

 

2 porcijos

100 g 426 kcal

Ruošti 20 min.

 
  • 90 g šokolado lašelių
  • 4 šaukštai sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Žiupsnelis druskos
  • 3 šaukštai kvietinių miltų
  • 60 g miltelinio cukraus

ĮDARUI:

  • 2 šaukštai „Nutella“ kremo
  • Šaukštas sviesto
  • Šaukštas miltelinio cukraus

GAMINIMAS. Šokoladą išlydyti kartu su sviestu. Įmušti kiaušinius, supilti vanilę, suberti druską, miltus, miltelinį cukrų ir išmaišyti iki vientisos masės. Atskirai sumaišyti įdarui skirtus ingredientus.

 

Į silikonines formeles iki pusės dėti tešlos, šiek tiek įdaro, vėl tešlos. Kepti apie 12 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 190 °C. Patiekti karštus, šiek tiek prapjovus ar pragnybus šoną, kad išbėgtų įdaras. Šalia galima patiekti mėgstamų uogų.

 

Warm,Chocolate,Lava,Cake,With,Bite,Taken,Out,Of,Molten

 

Karštas obuolių pyragas su ledais

 

8 porcijos

100 g 289 kcal

Ruošti 1,5 val.

 
  • 5 obuoliai
  • 130 g miltų
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • 2 kiaušiniai
  • 160 g cukraus
  • Šaukštelis vanilinio cukraus
  • Pusė šaukštelio romo esencijos
  • 130 g sviesto
  • Vanilinių ledų pagal skonį

GAMINIMAS. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti skiltelėmis.

 

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska.

 

Kiaušinius išplakti su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Įmaišyti romo esenciją, ištirpintą sviestą. Pamažu įmaišyti miltus. Obuolius suberti į tešlą, permaišyti. Paruoštą masę supilti į sviestu išteptą skardą. Kepti 50 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C. Patiekti karštą su ledais.

 

A,Slice,Of,Fresh,Apple,Pie,With,Homemade,Vanilla,Ice

 

Čiuros su aitriu medaus padažu

 

5 porcijos

100 g 295 kcal

Ruošti 30 min.

 

ČIUROMS:

  • 115 g sviesto
  • 250 ml vandens
  • 125 g kvietinių miltų
  • 3 kiaušiniai
  • Šaukštas medaus
  • Šlakelis vanilės ekstrakto
  • Aliejaus virti
  • Šaukštas cukraus
  • Šaukštelis cinamono

PADAŽUI:

  • 5 šaukštai medaus
  • 3 šaukštai aitriųjų paprikų pastos

GAMINIMAS. Sviestą sudėti į keptuvę, užpilti vandeniu ir kaitinti, kol ištirps. Maišant pamažu suberti miltus. Masę maišant kaitinti, kol viskas sulips į vientisą minkštą kamuoliuką.

 

Nukėlus po vieną sumušti kiaušinius, gerai išmaišyti. Pagardinti medumi ir vanile, dar kartą kruopščiai permaišyti.

 

Tešlą supilti į konditerinį maišelį ir, naudojant žvaigždutės formos antgalį, išspausti norimo ilgio lazdeles. Virti įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

 

Ištraukus iš aliejaus dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Pravėsusias apibarstyti cukraus ir cinamono mišiniu. Patiekti su padažu, kuriam pagaminti medų reikia pašildyti ir sumaišyti su aitriųjų paprikų pasta. Tiek čiuros, tiek padažas patiekiami šilti.

 

Churros.,Fried,Wheat,Flour,Dough,,A,Very,Popular,Sweet,Snack

   

Keptos kriaušės

 

2 porcijos

100 g 219 kcal

Ruošti 25 min.

 
  • 2 didelės kriaušės
  • 40 g sviesto
  • Šaukštas rudojo cukraus
  • Pusė šaukštelio cinamono
  • Ketvirtis šaukštelio malto kardamono
  • 130 ml plakamosios grietinėlės
  • Pusė šaukštelio vanilės esencijos
  • 40 g cukraus
  • l Keli graikiniai riešutai

GAMINIMAS. Kriaušes perpjauti pusiau, išimti sėklalizdžius. Puseles išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

 

Išlydyti sviestą ir juo apšlakstyti kriaušes, tolygiai apiberti ruduoju cukrumi, sumaišytu su prieskoniais. Kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 210 °C.

 

Kol kepa, grietinėlę išplakti su vanile ir cukrumi. Riešutus susmulkinti ir paskrudinti sausoje keptuvėje.

 

Ant iškepusių dar karštų kriaušių puselių dėti plaktos grietinėlės ir apibarstyti kepintais riešutais.

 

Side,View,Of,Sweet,Grilled,Pears,With,Cream,And,Nuts.

 

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė