Tarptautinę Žemės dieną įprasta minėti kiekvienų metų balandžio 22-ąją nuo 1970-ųjų. Tą dieną daug dėmesio skiriama ekologijai, miškų ir gamtos apsaugai. Verta pagalvoti, ką kiekvienas galėtų padaryti dėl Žemės. Juk ji – tai mūsų namai. Galbūt reikėtų atsakingiau rinktis maistą, kurį kasdien dedame į kūną? Tai turėtų būti toks maistas, kuriam paruošti nenaudojami produktai, užauginti naudojant stiprias chemines trąšas, įvairūs hormonai ir kitos dirbtinai sukurtos medžiagos. Žalias, tikras, kuo mažiau perdirbtas maistas ne tik pasotina kūną, bet ir padeda suprasti savo tikrąją žmogišką prigimtį. Mūsų visų prigimtinis maistas yra tai, ką galima surinkti ir sugauti natūralioje aplinkoje, ar tai būtų uogos, vaisiai, riešutai, ar žuvys, mėsa ir kiaušiniai. Žemės dienos proga „Priekavos.lt“ rekomenduoja pasigaminti žalio maisto – veganiškų saldžių keksiukų su riešutais, razinomis, kokosų drožlėmis bei įvairiais vaisiais.

 

Veganiški keksiukai

 

"veganiški keksiukai"

  • 75 g anakardžių riešutai
  • 15 datulių
  • 50 g razinų
  • 50 g kokosų drožlių
  • Įvairių uogų, vaisių pagal skonį

 

Gaminimas

 

Anakardžių riešutus sumalti. Kartu sumalti datules ir razinas. Džiovintus vaisius sumaišyti ir sudėti į formeles. Šiek tiek paslėgti. Viršų gausiai pabarstyti kokosų drožlėmis. Bent pusvalandį ar valandą keksiukus palaikyti šaldytuve, kad sustingtų. Po to atsargiai išimti. Keksiukų viršų papuošti mėgstamais vaisiais, pavyzdžiui, raudonais agrastais ir ananasų gabaliukais.

 

4 žmonėms

100 g apie 323 kcal

Paruošimo laikas: apie 80 min

Spausdinti