Ryškiaspalvių persimonų sezonas rudenį ir žiemą – labai trumpas. Neišnaudoti jo – tikra nuodėmė. Iš Kinijos kilęs vaisius turi mažai kalorijų, bet daug vitaminų ir mineralinių medžiagų. Ypatingai naudingas akims, imuniteto stiprinimui, širdžiai ir greitai medžiagų apytakai. Be to, iš persimonų galima pasigaminti be galių skanių varškės keksiukų.

 

keksiukai

  • 250 g liesos varškės
  • 100 g ryžių miltų
  • 45 g cukraus
  • 1 – 2 persimonai
  • 4 kiaušiniai
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 2 g vanilės ekstrakto

 

Gaminimas

 

Išplakti kiaušinius. Sumaišyti su miltais, kepimo miteliais, vanile. Sudėti varškę ir vėl gerai išmaišyti. Persimonus nuplauti, nulupti, smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su tešla. Tešlą sudėti į riebalais išteptas arba kepimo popieriumi išklotas keksiukų formeles. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 185 laipsnių, 25 – 30 minučių, kol gražiai parus. Patikrinti, ar iškepę mediniu pagaliuku – jei ant jo neliks tešlos gumulėlių, keksiukai jau iškepę.

 

100 g apie 138 kcal

Paruošimo laikas: 45 min

12 porcijos

Spausdinti