Kuskusas – daugeliui vis dar neįprastos kruopos. Vietiniai Alžyro gyventojai jį vadina tiesiog „maistu“. Anksčiau buvęs varguolių maistas, dabar mėgstamas visame pasaulyje. Kuskusą galima ruošti ir su žuvimi.

 

  • 600 g upėtakio filė
  • 90 g kuskuso
  • 2 greipfrutai
  • 120 ml greipfrutų sulčių
  • 2 saldžiosios paprikos
  • 250 g vyšninių pomidorų
  • 50 g svogūnų laiškų
  • 45 ml sausojo chereso
  • 45 ml alyvuogių aliejaus
  • Svogūnų puošti
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų cukraus pagal skonį

Gaminimas

 

Marinatas: sumaišyti greipfrutų sultis su alyvuogių aliejumi, cheresu ir cukrumi. Upėtakio filė pabarstyti druska ir pipirais, užpilti marinatu. Palikti marinuoti 30 – 60 minučių. Žuvį įdėti į kepimo rankovę. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 15 – 20 minučių.

 

Kuskuso kruopas užpilti vandeniu, uždengti ir palikti, kol išbrinks. Greipfrutus nulupti, padalinti skiltelėmis, nulupti ir pašalinti baltas plėveles. Supjaustyti daržoves ir žalumynus. Į lėkštę įdėti kuskuso, žuvies, papuošti  kepintais svogūnų laiškais.

 

100 g apie 124 kcal

Paruošimo laikas: 1 val. 45 min

6 porcijos

Spausdinti