Upėtakis kuskuso ir greipfrutų patale
2014-02-06 17:21Kuskusas – daugeliui vis dar neįprastos kruopos. Vietiniai Alžyro gyventojai jį vadina tiesiog „maistu“. Anksčiau buvęs varguolių maistas, dabar mėgstamas visame pasaulyje. Kuskusą galima ruošti ir su žuvimi.
- 600 g upėtakio filė
- 90 g kuskuso
- 2 greipfrutai
- 120 ml greipfrutų sulčių
- 2 saldžiosios paprikos
- 250 g vyšninių pomidorų
- 50 g svogūnų laiškų
- 45 ml sausojo chereso
- 45 ml alyvuogių aliejaus
- Svogūnų puošti
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų cukraus pagal skonį
Gaminimas
Marinatas: sumaišyti greipfrutų sultis su alyvuogių aliejumi, cheresu ir cukrumi. Upėtakio filė pabarstyti druska ir pipirais, užpilti marinatu. Palikti marinuoti 30 – 60 minučių. Žuvį įdėti į kepimo rankovę. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 15 – 20 minučių.
Kuskuso kruopas užpilti vandeniu, uždengti ir palikti, kol išbrinks. Greipfrutus nulupti, padalinti skiltelėmis, nulupti ir pašalinti baltas plėveles. Supjaustyti daržoves ir žalumynus. Į lėkštę įdėti kuskuso, žuvies, papuošti kepintais svogūnų laiškais.
100 g apie 124 kcal
Paruošimo laikas: 1 val. 45 min
6 porcijos