Riešutai, datulės ir sūris – visa tai sveikesnio ir skanesnio sūrio pyrago recepte.

 

Tešlai:

  • 130 g anakardžių riešutų
  • 130 g datulių be kauliukų
  • 1,5 šaukštelio vanilinio cukraus

Įdarui:

  • 340 g grietinėlės sūrio
  • 320 g graikiško jogurto
  • 3 šaukštai medaus
  • 1,5 šaukštelio citrinos sulčių
  • 1,5 bekvapių želatinos miltelių

Gaminimas

 

Maisto smulkintuvu sutrinti anakardžių riešutus. Tada sudėti datules, vanilinį cukrų ir sutrinti iki tešlos konsistencijos. Jeigu datulės sausos ir tešla nesusimaišo, įpilti 1 – 2 šaukštus vandens ir vėl viską sutrinti.

 

Kepimo indą ištepti riebalais arba iškloti kepimo popieriumi. Tešlą tolygiai paskirstyti ir suformuoti šiek tiek aukštesnius kraštelius. Padėti į šaldytuvą, kol bus paruoštas įdaras.

 

Iki kambario temperatūros atšildytą grietinėlės sūrį, graikišką jogurtą, citrinos sultis bei medų sutrinti maisto smulkintuvu.

 

Želatinos miltelius užpilti 1 – 2 šaukštais šalto vandens ir išmaišyti, kad želatina suminkštėtų. Į puodą įpilti šiek tiek vandens ir pašildyti ant mažos ugnies. Įpilti dar vieną šaukštą vandens į želatiną ir karščiui atsparų indą su želatina įdėti į puodą su vandeniu. Želatiną maišyti, kol visiškai ištirps. Tada nuimti nuo ugnies.

 

Ištirpusią želatiną supilti į maisto smulkintuvą su įdaru. Sutrinti iki vientisos masės, be gumulėlių. Paruoštą įdarą užpilti ant pyrago pagrindo. Galima puošti riešutais arba uogomis. Pyragą palaikyti šaldytuve apie valandą, kad sustingtų. Paskui supjaustyti.