Nesvarbu, tikite ar ne, kad meilė ateina per skrandį, tačiau šv. Valentino diena neįsivaizduojama be delikatesų. Šią dieną dažniausiai renkamasi maisto produktus, kurie garsėja kaip afrodiziakai. Burnoje tirpstantys valgiai iš tiesų primena mylimojo bučinius ir švelnias glamones. Ypač jei jie ruošti su meile. 3 receptų idėjos šv. Valentino dienai, kurios nepaliks abejingų.

 

Keksiukai „Raudonasis aksomas“

 

"valentino keksiukai"

  • 170 g cukraus
  • 140 g miltų
  • 100 ml pieno
  • 70 – 80 g sviesto
  • Kiaušinis
  • 2 šaukštai kakavos
  • Šaukštas raudonos spalvos maistinių dažų
  • Šaukštas acto
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • Vanilės ekstrakto (vanilinio cukraus), druskos pagal skonį
  • Plaktos grietinėlės, širdelės formos pabarstukų puošti

 

Gaminimas

 

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi ir vanilės ekstraktu (vaniliniu cukrumi), kol ištirps cukrus ir padidės masė. Įmušti kiaušinį ir išplakti, kad gautųsi kreminės konsistencijos masė. Atskirai sumaišyti pieną, actą ir maistinius dažus. Miltus sumaišyti su kakava, kepimo milteliais bei druska. Į sviesto ir kiaušinio masę supilti trečdalį miltų mišinio ir atsargiai sumaišyti. Tada supilti trečdalį pieno su dažais ir išmaišyti. Taip daryti, kol nebeliks miltų ir pieno masių. Paskutinį kartą viską gerai išmaišyti, kad neliktų gumulėlių. Formeles iškloti kepimo popieriumi ir pilti tešlą, bet ne daugiau nei du trečdaliai iki formelių viršaus. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių, 20 – 25 minutes. Patikrinti, ar iškepę su mediniu pagaliuku (jei ištraukus iš tešlos pagaliukas bus sausas, tai keksiukai yra iškepę). Kai atvės, keksiukus išimti iš formelių ir papuošti plakta grietinėle, širdelės formos pabarstukais ir vieno keksiuko trupiniais.

 

8  žmonėms

100 g apie 316 kcal

Paruošimo laikas: apie 60 min

 

Gruziniški saldumynai

 

  • 1 l raudonųjų vynuogių sulčių
  • 150 g kukurūzų miltų (smulkaus malimo)
  • 3 – 4 šaukštai cukraus
  • Graikinių riešutų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Graikinius riešutus sukapoti. Kukurūzų miltus išplakti su 300 ml vynuogių sulčių, stengiantis, kad nebūtų gumulėlių. Likusias sultis su cukrumi užvirinti, supilti išbrinkusius kukurūzų miltus ir virti, nuolatos maišant su medine mentele 15 – 20 minučių, kol sutirštės. Baigiant virti suberti graikinius riešutus ir išmaišyti. Nukelti nuo ugnies ir masę sudėti į formą. Kai atvės ir sustings, supjaustyti.

 

 

6 – 8 žmonėms

100 g apie 135 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

 

Braškiniai putėsiai

 

  • 300 g šaldytų braškių
  • 50 g cukraus
  • 2 šaukštai manų kruopų
  • 240 ml pieno
  • Spalvotų pabarstukų puošti

 

Gaminimas

 

Nupilti sultis nuo braškių ir sutrinti elektriniu trintuvu. Įdėti cukraus ir toliau plakti. Pieną užvirinti, sudėti manų kruopas. Nuolatos maišant virti košę, apie 10 minučių. Atvėsinti. Išplakti ir supilti uogų masę ir toliau plakti. Putėsius sudėti į silikonines formeles ir palaikyti šaldytuve 3 – 4 valandas, kad sustingtų. Galima 2 valandas palaikyti šaldiklyje Paruošti padažą: braškių sultis sumaišyti su šiek tiek cukraus ir pakaitinti. Į lėkštę įpilti šiek tiek padažo, tada dėti iš formelės išimtus putėsius ir juos vėl aplieti padažu. Viršų pabarstyti spalvotais pabarstukais.

 

 

4 žmonėms

100 g apie 81 kcal

Paruošimo laikas: apie 4 val. 30 min

Spausdinti