Nepailstantis keliautojas ir kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas-Makalius jau išmoko, kad net ir keliaudamas turi skirti laiko tinkamai mitybai. Tačiau vieną problemą jam dar liko išspręsti: kaip laikyti maistą šaldytuve, kai daugiau laiko praleidi ne namuose, o kelionėse?

 

TV3_Kulinariniai_triukai_Alfas_Ivanauskas_Makalius

 

„Labiausiai mane po kelionių liūdina, kai grįžtu namo, pasidedu lagaminą, atsidarau šaldytuvą, o ten – ir blogas kvapas, ir blogas vaizdas“, – TV3 laidoje „Kulinariniai triukai“ sekmadienio rytą 9.00 val. guosis Makalius.

 

Laidos vedėjas Alfas Ivanauskas iš karto surengs trumpą paskaitą, kaip reikia elgtis su produktais, kad jie kuo ilgiau išlaikytų savo išvaizdą ir skonį. „Pavyzdžiui, kiaušinius dažnai žmonės laiko šaldytuvo durelėse ir nesusimąsto, kad jas varstant atsiranda temperatūrų pokyčiai, kurie tikrai nėra naudingi“, – įžvalgomis dalinsis A. Ivanauskas.

 

Kaip ir kur laikyti žuvį, vaisius, daržoves, duoną ar maistą skardinėse? Po laidos „Kulinariniai triukai“ žiūrovai turės atsakymus į visus klausimus apie maisto šviežumo išsaugojimą.

 

O Makaliui dar teks įveikti ir 4 gardžius klausimus. Kaip manote, kuris maisto ingredientas yra populiariausias Lietuvoje? TV3 žiūrovai kartu su Makaliumi tai sužinos jau sekmadienį 9.00 val. laidoje visai šeimai „Kulinariniai triukai“.

 

 

 „Kulinariniai triukai“ – sekmadieniais 9.00 val. per TV3!