Šaldytos uogos – puikus būdas mėgautis vasaros skoniais visus metus! Jos ne tik išlaiko maistines medžiagas, bet ir suteikia gaivumo, natūralaus saldumo, ryškių spalvų įvairiems desertams. Drauge atraskime gardžiausius receptus!

 

Nekeptas tortas

 

8 porcijos

100 g 247 kcal

Ruošti 4,5 val.

 

PAGRINDUI:

  • 200 g trapių sausainių
  • 80 g kokosų aliejaus

VIRŠUI:

  • 400 ml riebaus atšaldyto kokosų pieno
  • 300 ml plakamosios grietinėlės
  • 100 g miltelinio cukraus
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 300 g šaldytų mėgstamų uogų
 

GAMINIMAS. Torto pagrindui sausainius sutrinti į trupinius, sumaišyti su kokosų aliejumi. Masę tolygiai paskirstyti kepimo formoje (apie 20 cm skersmens) ir lengvai paspausti. 10 min. dėti į šaldytuvą. Kokosų pieną plakti su milteliniu cukrumi ir vanilės ekstraktu, kol išeis puri masė. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai įmaišyti į kokosų masę. Pusę gautos masės supilti ant pagrindo, sudėti pusę turimų uogų ir užpilti likusią kokosinę masę. Viršų papuošti uogomis. Tortą 4 val. šaldyti, kad sustingtų.

 

Vanilla,Ice,Cream,Cake,With,Frozen,Berries,,,Selective,Focus

 

Mėlynių ledai

 

6 porcijos

100 g 150 kcal

Ruošti 4,5 val.

 

  • 200 g šaldytų mėlynių
  • 100 g cukraus
  • 250 ml riebios (35 %) grietinėlės
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
 

GAMINIMAS. Mėlynes truputį atšildyti ir sutrinti trintuvu iki vientisos masės.Įmaišyti cukrų. Atskirame dubenyje iki lengvų putų išplakti grietinėlę, įmaišyti vanilės ekstraktą ir viską sumaišyti su mėlynių tyre. Masę supilti į ledų formeles, įstatyti pagaliukus. 4 val. laikyti šaldiklyje.

 

Homemade,Blueberry,Ice,Cream,Or,Popsicles,Decorated,Green,Mint,Leaves

 

Desertinis glotnutis

 

1 porcija

100 g 254 kcal

Ruošti 10 min.

 
  • Šaldytas bananas
  • Šaukštas kakavos miltelių
  • 100 ml migdolų pieno
  • Šaukštelis medaus
  • 50 g šaldytų mėgstamų uogų
  • Šaukštas granolos arba smulkintų riešutų papuošti
  • Tarkuoto šokolado papuošti
 

GAMINIMAS. Bananą supjaustyti griežinėliais. Sudėti į maisto smulkintuvą, kartu suberti kakavą, supilti migdolų pieną, medų. Plakti, kol masė taps vientisa. Supilti į dubenėlį ir papuošti uogomis, granola ar riešutais, užberti šokolado.


Chocolate,Banana,Smoothie,Bowl,With,Frozen,Berries,And,Granola,On

 

Ispaninių šalavijų pudingas

 

2 porcijos

100 g 127 kcal

Ruošti 1,5 val.

 
  • 4 šaukštai ispaninių šalavijų sėklų
  • 4 šaukštai kambario temperatūros vandens
  • 250 g natūralaus jogurto
  • 200 g šaldytų mėgstamų uogų
 

GAMINIMAS. Ispaninių šalavijų sėklas sumaišyti su vandeniu ir palikti apie minutę išbrinkti. Išbrinkusias sumaišyti su jogurtu. Šį mišinį 1 val. dėti į šaldytuvą, kad sėklos visiškai išbrinktų. Du trečdalius uogų trintuvu sutrinti iki vientisos masės. Supilti į serviravimo indelius. Ant viršaus paskirstyti ispaninių šalavijų ir jogurto masę. Papuošti likusiomis uogomis.

 

Chia,Pudding,With,Yogurt,And,Berries,In,Glass,Jar

 

Jogurtiniai keksiukai

 

6 porcijos

100 g 151 kcal

Ruošti 4,5 val.

   
  • 500 g natūralaus graikiško jogurto
  • 3 šaukštai medaus arba klevų sirupo
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 100 g granolos
  • 150 g šaldytų mėgstamų uogų
 

GAMINIMAS. Sumaišyti jogurtą, medų ir vanilės ekstraktą iki vientisos masės. Į silikonines keksiukų formeles dėti po šaukštą jogurtinio mišinio, pabarstyti truputį granolos, dėti uogų. Sluoksniuoti, kol neliks ingredientų. Keksiukus 4 val. dėti į šaldiklį, kad sustingtų. Prieš patiekiant 10 min. palaikyti kambario temperatūroje.

 

Frozen,Yogurt,Cups,With,Granola,And,Berries,,Healthy,Ice,Cream,

 

Spausdinti
 

Autorius Jūratė Survilė