Prisiminti vasarą: desertai su šaldytomis uogomis
2025-03-07 08:49Šaldytos uogos – puikus būdas mėgautis vasaros skoniais visus metus! Jos ne tik išlaiko maistines medžiagas, bet ir suteikia gaivumo, natūralaus saldumo, ryškių spalvų įvairiems desertams. Drauge atraskime gardžiausius receptus!
Nekeptas tortas
8 porcijos
100 g 247 kcal
Ruošti 4,5 val.
PAGRINDUI:
- 200 g trapių sausainių
- 80 g kokosų aliejaus
VIRŠUI:
- 400 ml riebaus atšaldyto kokosų pieno
- 300 ml plakamosios grietinėlės
- 100 g miltelinio cukraus
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- 300 g šaldytų mėgstamų uogų
GAMINIMAS. Torto pagrindui sausainius sutrinti į trupinius, sumaišyti su kokosų aliejumi. Masę tolygiai paskirstyti kepimo formoje (apie 20 cm skersmens) ir lengvai paspausti. 10 min. dėti į šaldytuvą. Kokosų pieną plakti su milteliniu cukrumi ir vanilės ekstraktu, kol išeis puri masė. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai įmaišyti į kokosų masę. Pusę gautos masės supilti ant pagrindo, sudėti pusę turimų uogų ir užpilti likusią kokosinę masę. Viršų papuošti uogomis. Tortą 4 val. šaldyti, kad sustingtų.
Mėlynių ledai
6 porcijos
100 g 150 kcal
Ruošti 4,5 val.
- 200 g šaldytų mėlynių
- 100 g cukraus
- 250 ml riebios (35 %) grietinėlės
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
GAMINIMAS. Mėlynes truputį atšildyti ir sutrinti trintuvu iki vientisos masės.Įmaišyti cukrų. Atskirame dubenyje iki lengvų putų išplakti grietinėlę, įmaišyti vanilės ekstraktą ir viską sumaišyti su mėlynių tyre. Masę supilti į ledų formeles, įstatyti pagaliukus. 4 val. laikyti šaldiklyje.
Desertinis glotnutis
1 porcija
100 g 254 kcal
Ruošti 10 min.
- Šaldytas bananas
- Šaukštas kakavos miltelių
- 100 ml migdolų pieno
- Šaukštelis medaus
- 50 g šaldytų mėgstamų uogų
- Šaukštas granolos arba smulkintų riešutų papuošti
- Tarkuoto šokolado papuošti
GAMINIMAS. Bananą supjaustyti griežinėliais. Sudėti į maisto smulkintuvą, kartu suberti kakavą, supilti migdolų pieną, medų. Plakti, kol masė taps vientisa. Supilti į dubenėlį ir papuošti uogomis, granola ar riešutais, užberti šokolado.
Ispaninių šalavijų pudingas
2 porcijos
100 g 127 kcal
Ruošti 1,5 val.
- 4 šaukštai ispaninių šalavijų sėklų
- 4 šaukštai kambario temperatūros vandens
- 250 g natūralaus jogurto
- 200 g šaldytų mėgstamų uogų
GAMINIMAS. Ispaninių šalavijų sėklas sumaišyti su vandeniu ir palikti apie minutę išbrinkti. Išbrinkusias sumaišyti su jogurtu. Šį mišinį 1 val. dėti į šaldytuvą, kad sėklos visiškai išbrinktų. Du trečdalius uogų trintuvu sutrinti iki vientisos masės. Supilti į serviravimo indelius. Ant viršaus paskirstyti ispaninių šalavijų ir jogurto masę. Papuošti likusiomis uogomis.
Jogurtiniai keksiukai
6 porcijos
100 g 151 kcal
Ruošti 4,5 val.
- 500 g natūralaus graikiško jogurto
- 3 šaukštai medaus arba klevų sirupo
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- 100 g granolos
- 150 g šaldytų mėgstamų uogų
GAMINIMAS. Sumaišyti jogurtą, medų ir vanilės ekstraktą iki vientisos masės. Į silikonines keksiukų formeles dėti po šaukštą jogurtinio mišinio, pabarstyti truputį granolos, dėti uogų. Sluoksniuoti, kol neliks ingredientų. Keksiukus 4 val. dėti į šaldiklį, kad sustingtų. Prieš patiekiant 10 min. palaikyti kambario temperatūroje.
Autorius Jūratė Survilė