Maždaug 100 g baltųjų pupelių yra beveik 4 g krakmolo, naudingųjų angliavandenių, kurie spartina medžiagų apykaitą.

 

Pomidorų valgymas sumažina vėžio, osteoporozės ir širdies ligų riziką.

 

Aitrioji paprika malšina galvos skausmą.

 

Visi trys ingredientai panaudoti šiame recepte!

 

  • 200 – 300 g baltųjų pupelių
  • Svogūnas
  • Morka
  • 240 g pomidorų savo sultyse
  • 4 rūkytos dešrelės
  • 45 ml augalinio aliejaus
  • Petražolių puošti
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, aitriosios paprikos pagal skonį

Gaminimas

 

Pupas nuplauti, užpilti vandeniu ir palikti per naktį. Paskui išvirti naujame vandenyje, kol suminkštės (apie 1 val. ir 40 min.).

 

Svogūną supjaustyti, morką sutarkuoti. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir apkepinti morkas su svogūnais, kol suminkštės. Sudėti supjaustytą dešrelę, įberti prieskonių. Supilti pomidorus su sultimis, išmaišyti ir pašildyti. Sudėti išvirusias pupeles. Jei reikia, įpilti vandens. Uždengti ir troškinti ant mažos ugnies dar apie 15 minučių.

 

100 g apie 156 kcal

Paruošimo laikas: 45 min

4 porcijos

Spausdinti