Planuojate susitikimą su draugais, bet neturite laiko paruošti skanių užkandžių? Tokiu atveju verta rinktis greitai pagaminamas brusketas! Jos gali būti karštos ir šaltos, bet geriausia, kad visada smagiai traškios!

   

Su grybais ir rozmarinais

 

brusketos (5)

 
  • 36 riekės itališkos duonos
  • 5 valgomieji svogūnėliai
  • 400 g pievagrybių
  • Česnako skiltelė
  • 120 ml grietinėlės
  • Šaukštelis smulkintų rozmarinų
  • Pusė šaukštelio tarkuotų citrinos žievelių
  • 150 g tarkuotos fontinos
  • 75 g tarkuoto parmezano
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas. Duoną sudėti ant kepimo popieriaus ir 9 min. kepinti orkaitėje, įkaitintoje iki 190 ℃. Atvėsinti.

 

Svogūnėlius nulupti, supjaustyti ir pakepinti. Sudėti pjaustytus grybus ir kepti 6 min. Sudėti traiškytą česnaką ir kepti dar 1 min. Įmaišyti grietinėlę, rozmarinus ir citrinos žieveles. Pagardinti prieskoniais. Kai atvės, sumaišyti su sūriais.

 

Skrudintą duoną aptepti grybų užtepėle, dėti ant grotelių ir kepti 3 min., kol sūris išsilydys. Patiekti karštas.

 

36 vnt.

100 g 145 kcal

Ruošti 30 min.

 

Su cukinija ir burata

 

brusketos (3)

 
  • 6 riekės itališkos duonos
  • Cukinija
  • Buratos rutuliukas
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 šaukštai balzaminio acto
  • 6 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų pipirų, maltos raudonos paprikos pagal skonį
  • 10 g bazilikų
 

Gaminimas. Duoną kepinti sausoje keptuvėje, kol taps traški. Cukiniją ir buratą supjaustyti 0,5 cm storio griežinėliais. Į keptuvę įpilti 3 šaukštus aliejaus ir iš abiejų pusių apkepti cukinijas. Duoną ištrinti česnaku ir dėti po du cukinijų sluoksnius, apšlakstyti aliejumi, balzaminiu actu, pagardinti prieskoniais. Ant cukinijų dėti bazilikų lapų, sūrio. Sūrį apšlakstyti likusiu aliejumi, šiek tiek pasūdyti, pabarstyti malta paprika ir papuošti bazilikais.

 

6 vnt.

100 g 166 kcal

Ruošti 10 min.

 

Su špinatais, kiaušiniais ir kedrinėmis pinijomis

 

brusketos (6)

 
  • 6 riekės itališkos duonos
  • 6 putpelių kiaušiniai
  • 100 g špinatų
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 30 g kedrinių pinijų
  • 3 šaukštai tarkuoto parmezano
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas. Duoną kepinti sausoje keptuvėje, kol taps traški. Kiaušinius virti 3 min. sūdytame vandenyje. Špinatus nuplauti, stambiai supjaustyti, sudėti į dubenį ir užpilti verdančiu vandeniu. Po 5 min. nukošti ir nusausinti. Duoną apšlakstyti aliejumi, dėti špinatų, kiaušinių puselių ir užberti kedrinių pinijų. Ant viršaus užberti parmezano ir pagardinti prieskoniais.

 

6 vnt.

100 g 192 kcal

Ruošti 20 min.

 

Su bri ir granatais

 

brusketos (4)

 
  • 8 riekės itališkos duonos
  • 100 g bri
  • Granatas
  • 10 g petražolių
 

Gaminimas. Duoną dėti ant kepimo popieriaus ir 2 min. kepinti orkaitėje, įkaitintoje iki 210 ℃. Išimti, uždėti supjaustyto bri ir vėl kepti 2 min., kol sūris išsilydys. Išimti iš orkaitės ir papuošti granatų sėklomis ir smulkintomis petražolėmis. Patiekti karštas.

 

8 vnt.

100 g 259 kcal

Ruošti 10 min.

 

Su avokadais ir lašiša

 

brusketos (2)

 
  • 4 riekės itališkos duonos
  • Sviesto kepti
  • 2 avokadai
  • Citrina
  • 300 rūkytos lašišos
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Saldaus aitriųjų paprikų padažo pagal skonį
 

Gaminimas. Duoną kepinti, kol taps traški. Avokadų minkštimą sutrinti šakute, apšlakstyti citrinos sultimis, pagardinti prieskoniais ir tepti ant duonos. Uždėti lašišos gabalėlių ir pagardinti aitriųjų paprikų padažu.

 

4 vnt.

100 g 166 kcal

Ruošti 20 min.

 

Su brokoliais ir ančiuviais

 

brusketos (1)

 
  • 8 riekės itališkos duonos
  • 600 g brokolių
  • 8 aliejuje marinuotų ančiuvių filė
  • 2 skiltelės česnako
  • Druskos pagal skonį
 

Gaminimas. Duoną kepinti sausoje keptuvėje, kol taps traški. Brokolius 8 min. virti sūdytame vandenyje, kol suminkštės. Nusausinti ančiuvius. Česnaką sutraiškyti ir sumaišyti su brokoliais. Tepti ant duonos, dėti ančiuvių ir iš karto patiekti.

 

8 vnt.

100 g 173 kcal

Ruošti 20 min.

 

 
Spausdinti