Mielių paslaptys apie sveikatą ir grožį
2014-01-10 16:08Alaus mielės naudojamos ne tik maistui gaminti, bet ir sveikatai stiprinti, grožiui puoselėti. Prekybos vietose mielių galima rasti skirtingo pavidalo: nuo tablečių, miltelių iki skysčių.
Alaus mielėse gausu vitaminų ir mineralinių medžiagų, ypač vitamino B12 ir folio rūgšties. Kalcio, fosforo, chromo, seleno, geležies, cinko, magnio, kalio ir mangano turtingos mielės būtinos stipriai imuninei sistemai palaikyti.
Daug vertingų maistinių medžiagų turinčios alaus mielės gali būti naudingos fiziškiems aktyviems žmonėms bei vegetarams. Jos tonizuoja, gerina kraujotaką, širdies veiklą, teigiamai veikia nervų sistemą, suteikia energijos, todėl tinka vartoti daug sportuojantiems asmenims.
Be to, alaus mielės padeda suvirškinti maistą skrandyje. Alaus mielių papildai gali padėti net sulieknėti, ypač jeigu sumažinamas suvartojamų kalorijų kiekis. Mielės – tai mikroorganizmai, gali padėti atkurti sutrikusią žarnyno mikroflorą. Rekomenduotina alaus mielių vartoti po gydymo antibiotikais.
Dėl seleno ir beta gliukano alaus mielės siejamos su produktais, kurie gali padėti išvengti vėžinių susirgimų. Dėl sudėtyje esančio chromo jos naudingos diabetikams. Chromas padeda normalizuoti gliukozės lygį kraujyje, pagerina jautrumą insulinui, taip pat gali neutralizuoti kraujo lipidų kiekį.
Alaus mielės gali pagerinti reumatu sergančiųjų gyvenimo kokybę; valo kepenis ir odą, skatina plaukų ir nagų augimą.
Alaus mielių kaukė mišriai odai
Šaukštą alaus mielių miltelių sumaišyti su trupučiu natūralaus jogurto iki grietinės konsistencijos. Mišiniu ištepti veidą (vengti jautrios srities aplink akis ir lūpas). Po 10 – 15 minučių nuplauti šiltu vandeniu.