Tradicija lapkričio 6 dieną kepti gyvuoja jau daugiau nei 10 metų. Šią minėtiną dieną tada iniciavo TV3 televizija. Žmonės kviečiami kepti pyragus, po to juos pardavinėti draugams, šeimos nariams ir kolegoms. Surinktus iš pyragus pinigus po to paaukoti vaikų paramos fondams. Tad ką gaminti šįmet?

 

pyragas

Labai šokoladinis pyragas

 

Tešlai:

  • 100 g miltų
  • 50 g lazdyno riešutų ir anakardžių
  • 200 g cukraus
  • Kiaušinis
  • 200 ml 30 % grietinės
  • 100 g juodojo šokolado
  • 150 g sviesto

Glaistui:

  • 100 g pieniško šokolado
  • 100 ml 30 % grietinės
  • 2 šaukštai spalvotų pabarstukų
  • 30 g skrudintų lazdyno riešutų ir anakardžių
 

Gaminimas

 

Šokoladą sulaužyti, sviestą supjaustyti kubeliais ir ištirpinti. Miltus sumaišyti su likusiais ingredientais tešlai. Tada supilti šokolado ir sviesto masę ir vėl išmaišyti. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą arba riebalais pateptą kepimo indą ir kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃, 30 – 35 min.

 

Sulaužyti pienišką šokoladą, ištirpinti ir sumaišyti su grietine. Kai pyragas šiek tiek atvės, aptepti šiuo glaistu. Ant viršaus užberti pabarstukų ir skrudintų riešutų.

 

8 porcijų

100 g apie 430 kcal

Ruošti: 1 val.

 

Pyragas su abrikosais

 
  • 180 g miltų
  • Šaukštelis druskos
  • 190 g cukraus
  • 60 ml pieno
  • Vanilės ekstrakto pagal skonį
  • 500 g abrikosų
  • 3 kiaušiniai
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • 160 g sviesto
  • Miltelinio cukraus puošti
 

Gaminimas

 

Sijotus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Išplakti kiaušinius su pienu. Plakant sumaišyti su minkštu sviestu. Maišant pamažu suberti miltų mišinį. Įdėti 140 g cukraus ir vanilės ekstrakto. Išmaišyti tešlą. Kepimo indą patepti riebalais, pabarstyti miltais, supilti tešlą, sudėti supjaustytus abrikosus ir kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃, 25 min. Išimti pyragą iš orkaitės, užberti likusiu cukrumi ir toliau kepti 10 – 15 min. Išimti pyragą, kai šiek tiek atvės, ir supjaustyti. Galima pabarstyti milteliniu cukrumi.

 

8 porcijų

100 g apie 221 kcal

Ruošti: 50 min.

 

Pyragas su varškės ir morkų rutuliukais

 

Rutuliukams:

  • 300 g varškės
  • Kiaušinio trynys
  • 50 g cukraus
  • 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 80 g smulkiai tarkuotų morkų

Tešlai:

  • 3 kiaušiniai
  • Kiaušinio baltymas
  • 120 g cukraus
  • 150 ml jogurto
  • 100 g sviesto
  • 200 g miltų
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus

Glaistui:

  • 40 g cukraus
  • 15 g kakavos miltelių
  • 20 g sviesto
  • 20 ml pieno
 

Gaminimas

 

Ištrinti varškę su cukrumi ir kiaušinio tryniu. Įdėti smulkiai tarkuotų morkų ir išmaišyti. Rankas sudrėkinti šaltu vandeniu ir iš šios masės formuoti rutuliukus. Po to juos padėti į šaldiklį.

 

Išsukti sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Maišant tešlą po vieną įmušti kiaušinius. Įdėti jogurto ir išmaišyti. Sijotus miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Tada supilti miltų mišinį į šlapių produktų masę ir išmaišyti tešlą.

 

Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi. Varškės ir morkų rutuliukus sudėti ant kepimo popieriaus. Supilti ir išlyginti tešlą. Pyragą kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃, 40 min.

 

Ištirpinti cukrų su kakava, sviestu ir pienu. Aplieti šiuo glaistu šiek tiek atvėsusį pyragą. Palaukti, kol šokoladas sustings. Papuošti savo nuožiūra.

 

10 porcijų

100 g apie 248 kcal

Ruošti: 1 val. 30 min.

 
Spausdinti