Pabodo ilgas valandas stovėti prie viryklės? Išeitis – sotūs, originalūs pietų patiekalai, kuriems pagaminti prireiks tik 20 minučių. Sakoma, kad valgyti tą patį maistą kasdien nenaudinga, nes negaunama visų reikalingų maistinių medžiagų ir mikroelementų. Ko gero, niekas nesiginčytų, kad turtingo skonio ir švieži gaminiai – geriausias sprendimas kasdienai. Pritrūkus idėjų, neverta kelti panikos, geriau atversti „Prie kavos“ tinklalapio arba žurnalo kulinarinius puslapius ir galvoje gims naujų minčių. Ruošiant maistą svarbu laikytis detalių instrukcijų, kad rezultatai nenuviltų. Tai ypač svarbu tiems, kurie tik neseniai pamėgo maisto gaminimo meną.

 

Blynai su žuvimi

 

blynai

  • 250 g miltų
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio sodos
  • 50 g lydyto sviesto
  • Pusės citrinos sulčių
  • 200 ml jogurto
  • Maža cukinija
  • 300 g rūkytos lašišos
  • Aliejaus kepti
  • Druskos pagal skonį
  • Raudonųjų ikrų, salotų puošti
 

Gaminimas

 

Cukiniją sutarkuoti arba smulkiai supjaustyti. Pusę lašišos susmulkinti šakute ir sumaišyti su cukinija. Sijotus miltus sumaišyti su jogurtu ir kepimo milteliais, ir išplakti, kad neliktų gumulėlių. Supilti lydytą sviestą, citrinos sultis, sodą, druską, lašišą su cukiniją. Viską sutrinti elektriniu trintuvu. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir šaukštu dėti blynų masę. Iš abiejų pusių apkepti maždaug 3 – 4 minutes, kol taps gražios, auksinės spalvos. Iškepusius blynus papuošti likusia žuvimi, ikrais. Patiekti su salotų lapais.

 

100 g apie 206 kcal

Paruošimo laikas: 20 min

4 porcijos

 

Švediški kukulaičiai su klasikiniu padažu

 
  • 400 g maltos mėsos
  • 50 g krapų
  • 2 šaukštai kmynų sėklų
  • 2 – 3 šaukštai degtinės
  • Alyvuogių aliejaus kepti
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Padažui:

  • 4 šaukštai spanguolių uogienės
  • 4 šaukštai neriebios grietinėlės
 

Gaminimas

 

Mėsą sumaišyti su smulkintais krapais, druska ir pipirais. Iš mėsos suformuoti kukulaičius ir kepti įkaitintame aliejuje. Kai bus iškepę pabarstyti kmynų sėklomis. Tada į keptuvę įpilti degtinės padegti ir pakratyti. Kitas būdas: tiesiog įpilti alkoholio ir palaukti, kol jis išgaruos. Paskui kukulaičius sumaišyti su spanguolių uogiene. Įdėti grietinėlės ir įpilti šiek tiek vandens. Troškinti porą minučių, kol kukulaičiai taps gražios, auksinės spalvos. Patiekti su ryžiais.

 

100 g apie 201 kcal

Paruošimo laikas: 20 min

4 porcijos

 

Pupelių troškinys su šonine

 

ragu

  • 250 g konservuotų raudonųjų pupelių
  • 250 g konservuotų baltųjų pupelių
  • 200 g virtos, rūkytos kiaulienos šoninės
  • 300 g vyšninių pomidorų
  • 4 skiltelės česnako
  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • Druskos, cukraus, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Žalumynų puošti
 

Gaminimas

 

Pomidorus perpjauti pusiau, kiaulienos šoninę susmulkinti. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir 2 – 3 minutes pakepinti šoninę. Įdėti smulkintų česnakų, pomidorų ir kepti dar minutę. Sumažinti ugnį ir patroškinti 5 – 7 minutes. Sudėti pupeles, paskaninti druska, pipirais ir cukrumi ir troškinti 4 – 5 minutes. Pabarstyti smulkintais bet kokiais žalumynais, išmaišyti ir nukelti nuo ugnies. Patiekti su duonos skrebučiais, virtais kiaušiniais.

 

100 g apie 153 kcal

Paruošimo laikas: 20 min

4 porcijos

Spausdinti