Ar esate iš tų žmonių, kurie mano, kad viena geriausių apsilankymo japoniško maisto restorane dalių yra užsisakyti ledų, vadinamų močiais, desertui? Nenuostabu, kad šį populiarų saldėsį iš Tekančios Saulės šalies galima rasti daugelyje vietų. Daugeliui patinka desertas, kurio viduje – nuostabiai gaivinantys ledai, o išorėje – neįtikėtinai minkšta tešla. Kad ir kaip bebūtų, Japonijoje močiai dažniausiai patiekiami Naujųjų metų išvakarėse, jais įprasta vaišinti draugus ir kaimynus, tačiau ir kitais metų laikais jie valgomi su malonumu, o ypač vasarą, kai nori dažniau atsigaivinti. Pagaminti naminius močius yra lengviau nei manote! Šis desertas gali būti ruošiamas su daugybe skirtingų įdarų. Sužinokite, kaip gaminti tešlą močiams ir 5 skirtingus įdarus!

 

močiai

Tešla močiams

 
  • 180 ml vandens
  • 50 g cukraus
  • 100 g lipnių ryžių miltų
  • Kukurūzų krakmolo pagal skonį
  • Maistinių dažų pagal skonį

Gaminimas

 

Miltus sumaišyti su cukrumi, vandeniu ir maistiniais dažais. Uždengti maistine plėvele ir 1 min. pašildyti mikrobangų krosnelėje, nustačius vidutinį galingumą. Po to išmaišyti. Vėl minutę kaitinti mikrobangų krosnelę, išimti ir išmaišyti. Taip kartoti, kol tešla taps tanki. Iš tešlos suformuoti dešrą ir supjaustyti lygiais gabalėliais. Norint, kad tešla neliptų prie rankų ir paviršių, patariama naudoti krakmolą. Iš tešlos gabalėlių suformuoti paplotėlius, į vidų dėti įdarą ir suformuoti dailius rutuliukus. Palaikyti 30 min. šaldytuve. Patiekiant desertą galima apibarstyti milteliniu cukrumi. Tešlą močiams reikia laikyti šaldiklyje.

 

5 porcijos

100 g apie 178 kcal

Ruošti: 30 min. 

 

Įdaras močiams

 

1 variantas. Bet kokie vaisiai ir uogos. Didesnius vaisius supjaustyti mažesniais gabalėliais. Galima į vidų dėti kelias uogas. Svarbiausia vaisius nulupti ir pašalinti sėklas. Vaisius ir uogas apvolioti tešla.

 

2 variantas. Į vidų galima dėti šiek tiek savo mėgstamiausių ledų.

 

3 variantas. Šį įdarą galima naudoti tokį, koks parašyta, arba į jį galima pridėti įvairių priedų, pavyzdžiui, vaisių tyrės ar sulčių, šokolado, kavos, mėtų ir net prieskonių. Taip pat galima pridėti aromatizatorių ir dažiklių.

 

Šiam įdarui reikės:

 
  • 150 ml pieno
  • 3 šaukštai cukraus
  • 2 tryniai
  • 250 g maskarponės
  • 2 šaukšteliai želatinos
  • 3 šaukštai šalto vandens

Gaminimas

 

Pieną išplakti su cukrumi ir tryniais. Nuolat maišant virti, kol sutirštės (apie 10 min.). Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palaukti 20 min., kol išbrinks. Tada želatiną ištirpdyti vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje visu galingumu pusę minutės. Želatiną supilti į pieno ir trynių masę ir gerai išmaišyti. Atvėsinti ir sumaišyti su maskarpone.

 

4 variantas. Ištirpinti juodąjį, pienišką arba baltąjį šokoladą nedideliame kiekyje pieno. Į ištirpintą šokoladą įdėti šiek tiek linų sėmenų, išmaišyti ir atšaldyti, kad masę būtų galima formuoti.

 

5 variantas. Sutrupinti trapius sausainius ir sumaišyti su šokoladiniu kremu. Minkyti masę, kol taps vientisa ir paruošta formuoti.

 
Spausdinti