Gaminimas garuose – puikus būdas gauti mažiau kalorijų ir ragauti skanesnį maistą. Netrukus pajusite, kad pagerėjo sveikata, o gal net ištirpo per žiemą priaugti kilogramai. Verta išbandyti! 

 

garuose (3)_800x500

Čekiški bulvių kukuliai

 

  • 200 g bulvių
  • 50 g miltų
  • Šaukštas bulvių krakmolo
  • Kiaušinis
  • Miltų pabarstyti
  • 200 g batono
  • 240 ml pieno
  • 10 g petražolių

 

Gaminimas. Batoną supjaustyti ir pamirkyti piene. Bulves nuplauti ir išvirti sūdytame vandenyje. Nulupti ir sutrinti. Į atvėsusią košę įmušti kiaušinį, suberti miltus ir krakmolą, druską, smulkintas petražoles ir nusunktą batoną. Iš gautos masės formuoti rutuliukus ir apibarstyti miltais. Sudėti ant sietelio ir garinti apie 15 min. Apibarstyti smulkintomis petražolėmis. Galima patiekti su troškinta mėsa.

 

4 porcijos

100 g 180 kcal

Ruošti 30 min.

 

garuose (4)_800x533

Kukuliai su pomidorų padažu

 

  • 500 g maltos mėsos
  • 2 kiaušiniai
  • Svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Šaukštelis džiovintų raudonėlių
  • Pusė šaukštelio maltos raudonos paprikos

 

Gaminimas. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti. Mėsą sumaišyti su plaktais baltymais, tryniais, smulkintu svogūnu, česnako skiltelėmis, pagardinti prieskoniais. Iš gautos masės formuoti kukulius. Sudėti ant sietelio ir kaitinti garuose apie 40 min. Konservuotus pomidorus pašildyti, paskaninti prieskoniais ir patiekti su kukuliais.

 

6 porcijos

100 g 117 kcal

Ruošti 1 val.

 

garuose (5)_800x514

Lašiša su daržovėmis

 

  • 2 lašišos filė
  • 2 morkos
  • Poras
  • 25 g petražolių
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Džiovintų krapų pagal skonį
  • 15 g sviesto

 

Gaminimas. Nulupti žuvies odą, pasūdyti, apibarstyti prieskoniais ir krapais. Morkas sutarkuoti, porą supjaustyti. Paruoštą žuvį su daržovėmis suvynioti į foliją, sudėti sviestą. Virti garuose apie 20 min.

 

2 porcijos

100 g 170 kcal

Ruošti 40 min.

 

garuose (6)_800x533

Menkių maltinukai 

 

  • 300 g menkių filė
  • Šaukštas maltų džiūvėsėlių
  • 10 g krapų
  • Kiaušinis
  • Šaukštas grietinės
  • Šaukštelis citrinos sulčių
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas. Žuvį sumalti. Sumaišyti su grietine, smulkintais krapais, apšlakstyti citrinos sultimis, pagardinti prieskoniais. Įmušti kiaušinį ir suberti džiūvėsėlius. Iš gautos masės drėgnomis rankomis formuoti kukulius. Sudėti ant sietelio ir virti garuose apie 15 min.

 

4 porcijos

100 g 112 kcal

Ruošti 30 min.

 

garuose (1)_444x600

Brokoliai su migdolais

 

  • Brokolis
  • Šaukštelis džiovintų itališkų žolelių mišinio
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 80 g migdolų
  • 10 g petražolių

 

Gaminimas. Brokolį suskaidyti žiedynais. Sausoje keptuvėje paskrudinti migdolus ir susmulkinti. Brokolio žiedynus sudėti į sietelį ir virti garuose apie 15 min. Aliejų sumaišyti su žolelėmis, migdolais ir smulkintomis petražolėmis. Patiekti apliejus gautu padažu.

 

4 porcijos

100 g 53 kcal

Ruošti 30 min.

 

garuose (2)_800x533

Žuvis su citrina ir kaparėliais

 

  • 2 šaldytos baltos žuvies filė
  • 2 citrinos
  • 2 skiltelės česnako
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • 60 ml lydyto sviesto
  • 140 g marinuotų kaparėlių
  • 25 g krapų

 

Gaminimas. Atšildytą žuvį nusausinti, dėti į garų puodą ir virti apie 15 min. Ištirpinti sviestą. Susmulkinti krapus ir česnaką. Kaparėlius nusausinti, nuo citrinų nutarkuoti žievelę. Sviestą sumaišyti su česnaku, krapais, kaparėliais, tarkuotomis citrinų žievelėmis ir prieskoniais. Žuvį aplieti gautu padažu.

4 porcijos

100 g 157 kcal

Ruošti 30 min.

 

Spausdinti