Gardžiausios vasaros užkandžių idėjos
2023-07-05 09:37Ruošiatės į iškylą, o gal po darbų vakarosite su draugais savame kieme? Smagūs pasibuvimai gryname ore neatsiejami nuo gardžių užkandžių. Siūlome išbandyti keletą vasariškų idėjų!
Užkeptos kriaušių puselės
2 porcijos
100 g 254 kcal
Ruošti 20 min.
- 2 kriaušės
- 60 g mėlynojo pelėsinio sūrio
- Šakelė šviežių rozmarinų
- 40 g graikinių riešutų
- 2 šaukštai skysto medaus
GAMINIMAS. Kriaušes perpjauti pusiau ir išskobti vidurį padarant nedidelį lizdelį. Sūrį sutrinti ir sumaišyti su smulkintais rozmarinais (truputį atidėti). Mišiniu įdaryti kriaušes. Riešutus susmulkinti ir užberti ant kriaušių. Viską apšlakstyti medumi. Kepti apie 10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C. Patiekti papuošus likusiais rozmarinais.
Vieno kąsnio krekerių sumuštinukai
4 porcijos
100 g 363 kcal
Ruošti 15 min.
- 100 g tepamojo sūrio be priedų
- 30 g raudonųjų ikrų
- 12 apvalių didesnių sūrių krekerių
- Pomidoras
- Šviežių petražolių puošti
GAMINIMAS. Sūrį sumaišyti su ikrais ir užtepti ant krekerių. Pomidorą supjaustyti nedideliais gabalėliais ir po vieną dėti ant sumuštinukų. Kiekvieną papuošti petražolės šakele. Patiekti iškart, nes pastovėjus suminkštėja krekeriai.
Pikantiški varškės sumuštinukai
4 porcijos
100 g 312 kcal
Ruošti 15 min.
- 100 g varškės
- Skiltelė česnako
- Druskos pagal skonį
- Šakelė šviežių raudonėlių
- Nedidelis prancūziškas batonas
- 3 figos
- 2 šaukštai skysto medaus
- Šaukštas apelsino sulčių
GAMINIMAS. Varškę sumaišyti su smulkiai pjaustytu česnaku, druska ir smulkintais raudonėliais (truputį pasilikti papuošti). Batoną supjaustyti riekelėmis ir kelias minutes skrudinti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C. Leisti truputį atvėsti. Varškės mišinį tepti ant skrudinto batono riekelių. Ant viršaus dėti po gabalėlį figos. Sumuštinukus apšlakstyti medaus ir apelsino sulčių mišiniu. Patiekti papuošus likusiais raudonėliais.
Saldūs mėlynių krepšeliai
4 porcijos
100 g 368 kcal
Ruošti 15 min.
- 100 g mėlynių
- 100 g rikotos
- Du šaukštai žaliųjų citrinų sulčių
- Šaukštas vanilinio cukraus
- Keli lašai vanilės esencijos
- 8 trapios tešlos krepšeliai
GAMINIMAS. Pusę mėlynių sutrinti ir sumaišyti su rikota. Įmaišyti citrinos sultis, cukrų ir vanilės esenciją. Mišiniu įdaryti tešlos krepšelius. Patiekti papuošus likusiomis uogomis.
Įdaryti avokadai
4 porcijos
100 g 322 kcal
Ruošti 20 min.
- 4 avokadai
- 50 g vytinto kumpio
- Keli svogūnų laiškai
- Keli vyšniniai pomidorai
- 8 putpelių kiaušiniai
- 30 g tarkuoto parmezano
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Alyvuogių aliejaus apipurkšti
- Mėgstamų žalumynų daigų patiekti
GAMINIMAS. Avokadus perpjauti pusiau, išimti kauliukus. Kumpį, svogūnų laiškus ir pomidorus kuo smulkiau supjaustyti. Gautą mišinį paskirstyti į kiekvieną avokado puselę. Ant viršaus mušti po vieną kiaušinį. Apiberti sūriu, pagardinti prieskoniais. Švelniai pamaišyti. Viršų apipurkšti aliejumi ir apie 10 min. kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C. Patiekti apibarsčius daigais.
Autorius Jūratė Survilė