Orai už lango vis šaltėja, tad nosies kišti iš namų tikrai nesinori. Tad žmones vis labiau vilioja vakarus praleisti su geru filmu ir karštu puodeliu gėrimo. Įprasti arbatų skoniai jau pabodę, todėl pats laikas išbandyti naujus bei neįprastus skonius!

 

skanaus (1)

Saldus šokoladas

 

100 ml apie 337 kcal

Ruošti 15 min.

8 porcijos

 

  • 1,5 l pieno
  • 2 cinamono lazdelės
  • 150 g juodojo šokolado
  • Zefyrų, kakavos papuošti

 

Gaminimas

 

Pieną su cinamono lazdelėmis virti apie minutę ant silpnos ugnies. Išimti lazdeles, nuimti nuo ugnies, suberti šokoladą ir maišyti kol ištirps. Paskirstyti po indelius. Papuošti zefyrais ir apibarstyti kakava.

 

skanaus (5)

Gaivios spanguolės

 

100 ml apie 152 kcal

Ruošti 10 min.

6-8 porcijos

 

  • Apelsinas
  • 6 gvazdikėliai
  • 1,5 l spanguolių sultys
  • 100 g cukraus
  • Cinamono lazdelė

Gaminimas

 

Nulupti apelsino žievelę ir išspausti sultis. Juos sumaišyti su likusiais ingredientais. Mišinį nuolat maišant kaitinti ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps. Nukošti ir paskirstyti po stiklines.

 

skanaus (3)

Vanilinis pienas

 

100 ml apie 196 kcal

Ruošti 30 min.

8 porcijos

 

  • 2 šaukšteliai cukraus
  • Šaukštas vanilės ekstrakto
  • 4 cinamono lazdelės
  • 2 l pieno
  • Malto cinamono papuošti

 

Gaminimas

 

Cukrų, vanilę, cinamoną ir pieną pakaitinti. Virti ant vidutinio stiprumo ugnies apie 10 minučių, bet neleisti užvirti. Nuimti nuo ugnies ir laikyti uždengus apie 10 minučių. Išimti cinamono lazdeles ir virti apie 4-5 minutes. Paskirstyti po stiklines ir apibarstyti cinamonu.

 

skanaus (4)

Šildantis šalavijas

 

100 ml apie 201 kcal

Ruošti 20 min.

6-8 porcijos

 

  • 25 g šalavijo
  • 2 šaukšteliai pankolio sėklų
  • Šaukštelis smulkintos mėtos
  • Šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
  • 1,25 l vandens
  • 2 šaukštai medaus
  • Šalavijo papuošti

 

Gaminimas

 

Šalaviją, sėklas, mėtą ir žievelę užpilti verdančiu vandeniu ir uždengus laikyti 15 minučių. Arbatą perkošti, įdėti medų ir viską išmaišyti. Paskirstyti po puodelius ir papuošti šalaviju.

 

skanaus (2)

Imbierinis džiaugsmas

 

100 ml apie 178 kcal

Ruošti 20 min.

8 porcijos

 

  • 4 juodos arbatos pakeliai
  • 30 g imbiero
  • Šaukštas kardamono sėklų
  • 8 gvazdikėliai
  • 4 cinamono lazdelės
  • 1 l vandens
  • 1 l pieno
  • 3 šaukšteliai medaus

 

Gaminimas

 

Arbatą, tarkuotą imbierą, sėklas, gvazdikėliu ir lazdeles su vandeniu pakaitinti. Užvirus, sumažinti ugnį ir virti apei 5 minutes. Supilti pieną, nuolat maišant virti dar 5 minutes. Mišinį perkošti, sudėti medų ir gerai išmaišyti. Paskirstyti po puodelius.

 

skanaus (6)

Cinamono švelnumas

 

100 ml apie 34 kcal

Ruošti 10 min.

6-8 porcijos

 

  • 2 gvazdikėliai
  • Cinamono lazdelė
  • 1,5 l vandens
  • 2 juodosios arbatos pakeliai
  • 2 šaukšteliai cukraus
  • 60 ml apelsinų sulčių
  • 35 ml citrinos sulčių

 

Gaminimas

 

Gvazdikėlius ir cinamoną pakaitinti su vandeniu. Užvirus, supilti mišinį ant arbatos pakelių ir palikti 4-5 minutes. Nukošti, suberti cukrų, supilti sultis ir viską gerai išmaišyti. Paskirstyti po puodelius.

 

skanaus (7)

Citrinos rūgštumas

 

100 ml apie 49 kcal

Ruošti 15 min.

6-8 porcijos

 

  • Citrina
  • 2 juodosios arbatos pakeliai
  • 2 cinamono lazdelės
  • 45 g cukraus
  • 1,5 l vandens

 

Gaminimas

 

Citriną supjaustyti griežinėliais. Juos, kartu su arbatos pakeliais, cinamonu ir cukrumi užpilti verdančiu vandeniu. Uždengti ir palaikyti apie 5 minutes. Išimti arbatos pakelius, lazdeles ir viską gerai išmaišyti. Paskirstyti po puodelius.

 

skanaus (12)

Ypatingas duetas

 

100 ml apie 64 ml

Ruošti 15 min.

8 porcijos

 

  • 3 pakeliai juodosios arbatos
  • 2 l vandens
  • 20 g imbiero šaknies
  • 8 šakelės mėtos
  • Šaukštas kondensuoto pieno
  • 2 šaukšteliai rudojo cukraus

 

Gaminimas

 

Arbatos pakelius užpilti verdančiu vandeniu. Suberti smulkintą imbierą, mėtą. Po 5 min. gėrimą nukošti. Supilti kondensuotą pieną, cukrų ir viską išmaišyti. Paskirstyti po puodelius.

 

skanaus (11)

Spalvingasis šaltalankis

 

100 ml apie 85 kcal

Ruošti 20 min.

6-8 porcijos

 

  • 2 pakeliai juodosios arbatos
  • 1,5 l vandens
  • 350 g šaltalankio uogų
  • 100 g aviečių
  • Šaukštas medaus

 

Gaminimas

 

Arbatos pakelius užpilti verdančiu vandeniu. Supilti gerai sutrintas uodas. Viską išmaišyti ir laikyti 10 minučių. Gėrimą perkošti. Įdėti medų ir viską gerai išmaišyti. Paskirstyti po puodelius.

 

skanaus (8)

Obuolių aitrumas

 

100 ml apie 114 kcal

Ruošti 20 min.

8 porcijos

 

  • 12 gvazdikėlių
  • 4 obuoliai
  • 75 g rudojo cukraus
  • 2 cinamono lazdelės
  • 2 šaukšteliai citrinos sulčių
  • 3 l vandens

 

Gaminimas

 

Gvazdikėlius sutrinti iki miltelių konsistencijos. Juos sumaišyti su smulkintais obuoliais, cukrumi, cinamono lazdelėmis ir sultimis. Viską užpilti vandeniu ir kaitinti ant vidutinio stiprumo ugnies. Užvirus, sumažinti ugnį ir virti 5 minutes. Gėrimą paskirstyti po puodelius.

 

skanaus (4)

Svaiginantis rozmarinas

 

100 ml apie 24 kcal

Ruošti 15 min.

8 porcijos

 

  • 4 šakelės rozmarino
  • 2 šaukštai tarkuotos apelsino žievelės
  • 8 gvazdikėliai
  • 2 l vandens
  • 2 šaukšteliai medaus
  • Rozmarino, cinamono lazdelės papuošti

 

Gaminimas

 

Rozmariną, žievelę ir gvazdikėlius užpilti vandeniu ir virti 5 min. ant vidutinės ugnies. Gėrimą nukošti. Medų paskirstyti po stiklines ir užpilti gėrimu. Papuošti rozmarino šakele ir cinamono lazdele.

 

skanaus (10)

Gurmaniška kava

 

100 ml apie 102 kcal

Ruošti 15 min.

6-8 porcijos

 

  • 480 ml kavos
  • Šaukštas vanilės ekstrakto
  • 1,5 l pieno
  • 2 šaukšteliai malto cinamono
  • Cinamono lazdelės, kakavos papuošti

 

Gaminimas

 

Kavą sumaišyti su vanile. Paskirstyti po puodelius. Pieną pakaitinti ir suberti cinamoną. Nuimti nuo ugnies prieš pat mišiniui užverdant. Supilti ant kavos ir išmaišyti. Papuošti cinamono lazdele ir pabarstyti kakava.

 

Spausdinti