Gardus puodelis šilumos
2020-01-22 08:42Orai už lango vis šaltėja, tad nosies kišti iš namų tikrai nesinori. Tad žmones vis labiau vilioja vakarus praleisti su geru filmu ir karštu puodeliu gėrimo. Įprasti arbatų skoniai jau pabodę, todėl pats laikas išbandyti naujus bei neįprastus skonius!
Saldus šokoladas
100 ml apie 337 kcal
Ruošti 15 min.
8 porcijos
- 1,5 l pieno
- 2 cinamono lazdelės
- 150 g juodojo šokolado
- Zefyrų, kakavos papuošti
Gaminimas
Pieną su cinamono lazdelėmis virti apie minutę ant silpnos ugnies. Išimti lazdeles, nuimti nuo ugnies, suberti šokoladą ir maišyti kol ištirps. Paskirstyti po indelius. Papuošti zefyrais ir apibarstyti kakava.
Gaivios spanguolės
100 ml apie 152 kcal
Ruošti 10 min.
6-8 porcijos
- Apelsinas
- 6 gvazdikėliai
- 1,5 l spanguolių sultys
- 100 g cukraus
- Cinamono lazdelė
Gaminimas
Nulupti apelsino žievelę ir išspausti sultis. Juos sumaišyti su likusiais ingredientais. Mišinį nuolat maišant kaitinti ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps. Nukošti ir paskirstyti po stiklines.
Vanilinis pienas
100 ml apie 196 kcal
Ruošti 30 min.
8 porcijos
- 2 šaukšteliai cukraus
- Šaukštas vanilės ekstrakto
- 4 cinamono lazdelės
- 2 l pieno
- Malto cinamono papuošti
Gaminimas
Cukrų, vanilę, cinamoną ir pieną pakaitinti. Virti ant vidutinio stiprumo ugnies apie 10 minučių, bet neleisti užvirti. Nuimti nuo ugnies ir laikyti uždengus apie 10 minučių. Išimti cinamono lazdeles ir virti apie 4-5 minutes. Paskirstyti po stiklines ir apibarstyti cinamonu.
Šildantis šalavijas
100 ml apie 201 kcal
Ruošti 20 min.
6-8 porcijos
- 25 g šalavijo
- 2 šaukšteliai pankolio sėklų
- Šaukštelis smulkintos mėtos
- Šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
- 1,25 l vandens
- 2 šaukštai medaus
- Šalavijo papuošti
Gaminimas
Šalaviją, sėklas, mėtą ir žievelę užpilti verdančiu vandeniu ir uždengus laikyti 15 minučių. Arbatą perkošti, įdėti medų ir viską išmaišyti. Paskirstyti po puodelius ir papuošti šalaviju.
Imbierinis džiaugsmas
100 ml apie 178 kcal
Ruošti 20 min.
8 porcijos
- 4 juodos arbatos pakeliai
- 30 g imbiero
- Šaukštas kardamono sėklų
- 8 gvazdikėliai
- 4 cinamono lazdelės
- 1 l vandens
- 1 l pieno
- 3 šaukšteliai medaus
Gaminimas
Arbatą, tarkuotą imbierą, sėklas, gvazdikėliu ir lazdeles su vandeniu pakaitinti. Užvirus, sumažinti ugnį ir virti apei 5 minutes. Supilti pieną, nuolat maišant virti dar 5 minutes. Mišinį perkošti, sudėti medų ir gerai išmaišyti. Paskirstyti po puodelius.
Cinamono švelnumas
100 ml apie 34 kcal
Ruošti 10 min.
6-8 porcijos
- 2 gvazdikėliai
- Cinamono lazdelė
- 1,5 l vandens
- 2 juodosios arbatos pakeliai
- 2 šaukšteliai cukraus
- 60 ml apelsinų sulčių
- 35 ml citrinos sulčių
Gaminimas
Gvazdikėlius ir cinamoną pakaitinti su vandeniu. Užvirus, supilti mišinį ant arbatos pakelių ir palikti 4-5 minutes. Nukošti, suberti cukrų, supilti sultis ir viską gerai išmaišyti. Paskirstyti po puodelius.
Citrinos rūgštumas
100 ml apie 49 kcal
Ruošti 15 min.
6-8 porcijos
- Citrina
- 2 juodosios arbatos pakeliai
- 2 cinamono lazdelės
- 45 g cukraus
- 1,5 l vandens
Gaminimas
Citriną supjaustyti griežinėliais. Juos, kartu su arbatos pakeliais, cinamonu ir cukrumi užpilti verdančiu vandeniu. Uždengti ir palaikyti apie 5 minutes. Išimti arbatos pakelius, lazdeles ir viską gerai išmaišyti. Paskirstyti po puodelius.
Ypatingas duetas
100 ml apie 64 ml
Ruošti 15 min.
8 porcijos
- 3 pakeliai juodosios arbatos
- 2 l vandens
- 20 g imbiero šaknies
- 8 šakelės mėtos
- Šaukštas kondensuoto pieno
- 2 šaukšteliai rudojo cukraus
Gaminimas
Arbatos pakelius užpilti verdančiu vandeniu. Suberti smulkintą imbierą, mėtą. Po 5 min. gėrimą nukošti. Supilti kondensuotą pieną, cukrų ir viską išmaišyti. Paskirstyti po puodelius.
Spalvingasis šaltalankis
100 ml apie 85 kcal
Ruošti 20 min.
6-8 porcijos
- 2 pakeliai juodosios arbatos
- 1,5 l vandens
- 350 g šaltalankio uogų
- 100 g aviečių
- Šaukštas medaus
Gaminimas
Arbatos pakelius užpilti verdančiu vandeniu. Supilti gerai sutrintas uodas. Viską išmaišyti ir laikyti 10 minučių. Gėrimą perkošti. Įdėti medų ir viską gerai išmaišyti. Paskirstyti po puodelius.
Obuolių aitrumas
100 ml apie 114 kcal
Ruošti 20 min.
8 porcijos
- 12 gvazdikėlių
- 4 obuoliai
- 75 g rudojo cukraus
- 2 cinamono lazdelės
- 2 šaukšteliai citrinos sulčių
- 3 l vandens
Gaminimas
Gvazdikėlius sutrinti iki miltelių konsistencijos. Juos sumaišyti su smulkintais obuoliais, cukrumi, cinamono lazdelėmis ir sultimis. Viską užpilti vandeniu ir kaitinti ant vidutinio stiprumo ugnies. Užvirus, sumažinti ugnį ir virti 5 minutes. Gėrimą paskirstyti po puodelius.
Svaiginantis rozmarinas
100 ml apie 24 kcal
Ruošti 15 min.
8 porcijos
- 4 šakelės rozmarino
- 2 šaukštai tarkuotos apelsino žievelės
- 8 gvazdikėliai
- 2 l vandens
- 2 šaukšteliai medaus
- Rozmarino, cinamono lazdelės papuošti
Gaminimas
Rozmariną, žievelę ir gvazdikėlius užpilti vandeniu ir virti 5 min. ant vidutinės ugnies. Gėrimą nukošti. Medų paskirstyti po stiklines ir užpilti gėrimu. Papuošti rozmarino šakele ir cinamono lazdele.
Gurmaniška kava
100 ml apie 102 kcal
Ruošti 15 min.
6-8 porcijos
- 480 ml kavos
- Šaukštas vanilės ekstrakto
- 1,5 l pieno
- 2 šaukšteliai malto cinamono
- Cinamono lazdelės, kakavos papuošti
Gaminimas
Kavą sumaišyti su vanile. Paskirstyti po puodelius. Pieną pakaitinti ir suberti cinamoną. Nuimti nuo ugnies prieš pat mišiniui užverdant. Supilti ant kavos ir išmaišyti. Papuošti cinamono lazdele ir pabarstyti kakava.