Egzotiškai traški tempura
2021-09-21 08:20Tempurą gaubia keista istorija: ši tešla, paprastai laikoma japoniška, pasiskolinta iš europiečių virtuvės. Pirmą kartą tempura pradėta gaminti XVI a. Nagasakyje portugalų misionierių dėka. Iš pradžių Tekančios Saulės šalies gyventojai su tempura kepė tik krevetes, o dabar ruošiami įvairiausi mėsos, žuvies ir daržovių asorti.
Traškios cukinijos
- 2 cukinijos
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- 400 ml aliejaus kepti
Tešlai:
- 60 g miltų
- 60 g kukurūzų krakmolo
- 60 ml vandens
- Kiaušinis
Gaminimas. Cukinijas nuplauti ir supjaustyti mažais kubeliais. Pabarstyti prieskoniais.
Krakmolą sumaišyti su miltais, žiupsneliu druskos, užpilti vandeniu ir išmaišyti grietinės konsistencijos tešlą. Įmušti kiaušinį ir išplakti. Cukinijų gabaliukus pamirkyti tešloje ir kepti ne ilgiau nei 5 min., kol gražiai apskrus. Riebalų perteklių nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Galima patiekti su česnakiniu grietinės padažu.
4 porcijos
100 g 124 kcal.
Ruošti 30 min.
Krevečių ir daržovių tempura
- 8 didelės krevetės
- Mažas baklažanas
- Maža cukinija
- Raudona paprika
- Svogūnas
- 0,5 l vandens
- Šaukštas citrinos sulčių
- Aliejaus kepti
- Saldaus aitriųjų paprikų padažo pagal skonį
- Petražolių puošti
Tešlai:
- 90 g miltų
- Didelis kiaušinis
- 3 ledo kubeliai
- 200 ml ledinio vandens
Gaminimas. Pašalinti paprikos sėklas, supjaustyti 2,5 cm storio juostelėmis. Nulupti svogūną ir supjaustyti plonais žiedeliais. Nulupti ir susmulkinti baklažaną su cukinija. Užpilti citrinos sultimis parūgštintu vandeniu. Išgliaudyti krevetes, palikti uodegas, galvas nupjauti. Išilgai įpjauti. Vandenį išplakti su kiaušiniu, miltais ir ledukais. Nusausinti daržoves, jas ir krevetes pabarstyti miltais. Pamirkyti tešloje ir kepti, kol gražiai apskrus. Riebalų perteklių nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Patiekti su aitriųjų paprikų padažu ir papuošus petražolėmis.
2 porcijos
100 g 173 kcal
Ruošti 40 min.
Daržovių asorti
- Morka
- Vidutinė cukinija
- Vidutinis baklažanas
- Didelis svogūnas
- 100 g žiedinio kopūsto
- 12 smidrų
- Aliejaus kepti
Tešlai:
- 240 g miltų
- 480 ml ledinio gazuoto vandens
- 2 kiaušinių tryniai
- Ledo kubelių pagal skonį
Gaminimas. Baklažaną, cukiniją ir papriką supjaustyti. Smidrus padalyti į 2–3 dalis. Svogūną supjaustyti plonais žiedeliais. Trynius išplakti su vandeniu, suberti sijotus miltus, pasūdyti. Įmaišyti ledo kubelius. Daržoves pamirkyti tešloje ir kepti, kol gražiai apskrus. Riebalų perteklių nusausinti popieriniu rankšluosčiu.
4 porcijos
100 g 234 kcal
Ruošti 30 min.
Traški vištiena
- 400 g vištų krūtinėlių filė
- 130 g krakmolo
- 100 g miltų
- 180 ml ledinio vandens
- 2 kiaušiniai
- Šaukštelis citrinos sulčių
- Šaukštelis maltos raudonos paprikos
- Žiupsnelis maltos aitriosios paprikos
- 500 ml aliejaus kepti
Gaminimas. Mėsą supjaustyti, pasūdyti, pagardinti raudona paprika. Miltus sumaišyti su 100 g krakmolo, 75 ml vandens, turi susidaryti grietinės tirštumo tešla. Kiaušinius išplakti kitame inde. Vištienos gabalėlius pamirkyti tempuroje, paskui – kiaušinių plakinyje ir kepti apie 3 min., kol gražiai apskrus. Riebalų perteklių nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Likusį krakmolą sumaišyti su likusiu vandeniu, citrinos sultimis ir aitriąja paprika. Užvirinti. Gautu padažu aplieti vištieną.
2 porcijos
100 g 176 kcal
Ruošti 30 min.
Traškūs menkių gabalėliai
- 4 menkių filė
- 200 g miltų
- 2 kiaušinių tryniai
- 320 ml ledinio vandens
- Ledo kubelių pagal skonį
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- 150 ml aliejaus kepti
Gaminimas. Menkes supjaustyti vienodo dydžio gabalėliais. Pabarstyti prieskoniais. Paruošti tešlą iš miltų, trynių, vandens ir ledų kubelių. Žuvį pamirkyti tešloje ir kepti apie 5 min., kol gražiai apskrus. Riebalų perteklių nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Galima patiekti su salotomis.
4 porcijos
100 g 195 kcal
Ruošti 40 min.