Tie, kas rūpinasi figūra arba bando numesti svorio, dažnai atsisako desertų. Įprastai jie itin kaloringi, todėl nesuderinami su dieta. Visgi net ir saldėsiai gali būti sveikesni. Išbandykime keletą nenuodėmingų desertų.

 

Kepti obuoliai

 

4 porcijos

100 g 98 kcal

Ruošti 25 min.

 

  • 4 dideli obuoliai
  • 180 g liesos varškės
  • 50 ml graikiško jogurto
  • 30 ml klevų sirupo
  • 2 šaukštai medaus
  • Šaukštelis vanilinio cukraus
  • Šaukštelis cinamono
  • 50 g graikinių riešutų
  • 50 g razinų
 

GAMINIMAS. Obuoliams nupjauti viršūnėles, išskobti vidų. Varškę sumaišyti su jogurtu, puse kiekio klevų sirupo ir medaus, vaniliniu cukrumi ir cinamonu.

 

Riešutus paskrudinti sausoje keptuvėje, kol pasklis malonus aromatas. Kartu su razinomis įmaišyti į varškės masę. Gautu įdaru prikimšti obuolius. Uždėti nupjautas viršūnėles. Kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C. Prieš kepimo pabaigą apšlakstyti likusio klevų sirupo ir medaus mišiniu.

 Red,Baked,Apples,Stuffed,Cottage,Cheese,Walnuts,Honey,Healthy,Diet

 

 

Aviečių šerbetas

 

8 porcijos

100 g 77 kcal

Ruošti 5,5 val.

 

  • 200 g cukraus
  • 270 ml vandens
  • 500 g aviečių (tinka ir šaldytos)
  • Citrina
 

GAMINIMAS. Cukrų su vandeniu supilti į puodą ir kaitinti, kol cukrus ištirps. Padidinti kaitrą ir maišant virti dar apie 5 min., kol skystis virs sirupu. Palikti atvėsti. Uogas (šaldytas pirmiau atšildyti) su išspaustomis citrinos sultimis sutrinti elektriniu trintuvu iki tyrės. Aviečių tyrę sumaišyti su sirupu. Dėti į šaldiklį bent 5 val. Po valandos permaišyti. Prieš patiekiant 10 min. palaikyti kambario temperatūroje.

 

Summer,Raspberry,Sorbet,With,Fresh,Raspberries,Berry,,Selective,Focus,Image

 

Pistacijų putėsiai

 

4 porcijos

100 g 159 kcal

Ruošti 28 val.

 

  • 360 ml nesaldinto migdolų pieno
  • 60 g nesūdytų gliaudytų pistacijų + papuošimui
  • 50 g stevijos granulių
  • Šaukštelis ksantano gumos
  • Pusė šaukštelio mačios miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • 3 kiaušinių tryniai
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 240 ml plakamosios grietinėlės
 

GAMINIMAS. Pistacijas užpilti migdolų pienu ir 24 val. laikyti šaldytuve. Pieną nukošti, riešutus išmesti. Steviją sumaišyti su ksantano guma, mačia, druska ir išplakti su tryniais bei pistacijų skonio pienu. Maišant kaitinti ant nedidelės kaitros, kol užvirs. Nuėmus įmaišyti vanilės ekstraktą. Palikti atvėsti iki kambario temperatūros, tuomet 3,5 val. dėti į šaldytuvą sustingti. Patiekti papuošus pistacijomis.

 

Natural,Pistachio,Yogurt,In,A,Small,Glass,Jar,On,Wooden

 

Kokosiniai sausainiai

 

18 vnt.

100 g 264 kcal

Ruošti 25 min.

 

  • 85 g nesaldintų kokosų drožlių
  • 2 šaukštai kokosų miltų
  • 3 šaukštai kokosų aliejaus
  • 80 g medaus
 

GAMINIMAS. Visus ingredientus sumaišyti. Šaukštu formuoti sausainius ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C. Palikti atvėsti, kad sutvirtėtų, tik tada išimti iš skardos.

Healthy,Vegan,Homemade,Coconut,Cookies,In,Wooden,Bowl,,Light,Background.

Moliūgų saldainiai

 

10 porcijų

100 g 178 kcal

Ruošti 40 val.

 

  • 3 kg moliūgo minkštimo
  • 1 kg cukraus
  • 2 citrinos
  • Apelsinas
  • Šaukštas vanilinio cukraus
 

GAMINIMAS. Moliūgą supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais ir užberti cukrumi. Palikti per naktį šaldytuve. Išgriebti iš atsiradusių sulčių, atidėti. Į likusių sulčių sirupą suberti vanilinį cukrų, įtarkuoti citrinų ir apelsino žieveles, įspausti jų sultis. Sirupą užvirinti ir karštą užpilti ant moliūgų. Palikti 24 val. pastovėti kambario temperatūroje. Viską virti ant nedidelės kaitros, kol moliūgų saldainiai paskaidrės, bet neturi prarasti formos. Išgriebti, nuvarvinti ir džiovinti iki 70 °C įkaitintoje orkaitėje arba elektrinėje vaisių džiovyklėje. Kiek laiko džius, priklauso nuo gabaliukų dydžio.

 

Cooking,Natural,Farm,Homemade,Candied,Pumpkin,Fruits,Sprinkled,With,Powdered

 

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė