Braškės yra tikriausiai bene laukiamiausia vasaros uoga. Su braškėmis prasideda vasaros sezonas, o tai reiškia, kad laukia šiltos dienos ir gera nuotaika! Šios raudonos gražuolės yra natūralūs vasaros multivitaminai. Jose yra daugybė maistinių medžiagų, mikroelementų ir pagrindinių mineralų, įskaitant kalcį ir geležį.

 

braskiu tortas

Sūrio tortas su braškėmis ir kokosais

 

  • 250 g braškių
  • 150 g sausainių „Damų piršteliai”
  • 125 g sviesto
  • 525 g grietinėlės sūrio
  • 300 g 3,5 % jogurto
  • 4 šaukštai kokosų drožlių
  • Želatinos lapelis
  • 40 g braškių džemo

 

Gaminimas

 

Braškes nuplauti, nuimti kotelius, nusausinti. 150 g uogų sutrinti. Sausainius sudėti į šaldymui skirtą maišelį, uždaryti ir sutrupinti su tešlos voleliu arba smulkiai sausainius sutrupinti rankomis.Ištirpinti sviestą, sumaišyti su sausainiais ir sudėti į apvalią, kepimo popieriumi išklotą, torto formą. Sausainių masę suslėgti. Grietinėlės sūrį sumaišyti su jogurtu ir 3 šaukštais grietinėlės sūrio. Grietinėlę užpilti stikline šalto vandens ir palaukti 10 min., kol išbrinks. Tada šiek tiek pašildyti trintas braškes su cukrumi, sudėti išbrinkusią želatiną ir kaitinti, kol želatina ir cukrus visiškai ištirps ir gerai susmaišys su uogų mase. Tada supilti trintas uogas su želatina ir cukrumi į grietinėlės sūrio mišinį ir greitai išmaišyti. Sausainių pagrindą aptepti braškių džemu, sudėti grietinėlės sūrio masę ir 3 val. palaikyti tortą šaldytuve, kad sutvirtėtų. Papuošti likusiomis braškėmis ir kokosų drožlėmis.

 

8 porcijų

100 g apie 274 kcal

Ruošti: 40 min.

 

Jogurto desertas su braškėmis ir skrudintais dribsniais

 

  • 200 g braškių
  • 200 ml jogurto
  • 2 – 3 šaukštai skrudintų dribsnių
  • 15 g vanilinio cukraus
  • 2 šaukšteliai medaus

 

Gaminimas

 

Nuplautas braškes sudėti į elektrinį trintuvą, įdėti medaus ir susmulkinti iki vientisos konsistencijos. Masę paskirstyti į stiklines, bet trečdalį braškinės masės palikti trintuve. Į elektrinį trintuvą įpilti jogurto, vanilinio cukraus, išplakti. Sudėti skrudintus dribsnius į stiklines su braškių mase. Ant viršaus uždėti plakto jogurto mišinio. Papuošti uogų griežinėliais ir likusiais skrudintais dribsniais.

 

2 porcijų

100 g apie 133 kcal

Ruošti: 10 min.

 

Salotos su vištiena, braškėmis ir avokadu

 

  • Vištienos krūtinėlės filė
  • Didelis avokadas
  • 250 g braškių
  • 70 g špinatų
  • 30 g žemės riešutų
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų
  • Šaukštas citrinų sulčių
  • Alyvuogių aliejaus kepti
  • Grietinėlės sūrio pagal skonį

 

Gaminimas

 

Nuo vištienos krūtinėlių filė nupjauti plėveles ir ištrinti druska bei pipirais. Į keptuvę įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus ir iškepti vištienos krūtinėlę, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių ir atidėti. Stambiai supjaustyti špinatų lapus ir sudėti į lėkštę. Nuluptą avokadą supjaustyti riekelėmis ir apšlakstyti citrinų sultimis. Šiek tiek atvėsintą keptą vištieną taip pat supjaustyti ir sudėti į lėkštes. Tada įdėti supjaustytų braškių, grietinėlės sūrio pagal skonį ir pabarstyti skrudintais žemės riešutais.

 

2 porcijų

100 g apie 124 kcal

Ruošti: 35 min.

 

Spausdinti