Lietuvoje dar ne visų ragautas, bet pamažu populiarėjantis drakono vaisius, arba kertuotis, priklauso kaktusinių šeimai. Dėl odelės, primenančios žvynus, šie atogrąžų vaisiai šnekamojoje kalboje ir praminti drakono vaisiais. Saldaus, kiek rūgštoko skonio minkštimas dera su kitais vaisiais.

   

Kertuočių glotnutis su mangu ir bananu

 

kertuočiai (3)

 
  • Kertuotis
  • Bananas
  • Mangas
  • 180 ml obuolių sulčių
  • Mėtų puošti
 

Gaminimas. Banano, mango ir kertuočio minkštimus supjaustyti. Užpilti obuolių sultimis ir plakti elektriniu trintuvu 40 sek. Supilti į stiklinę ir papuošti mėtomis.

 

1 porcija

100 ml 59 kcal

Ruošti 5 min.

 

Kertuočių glotnutis su obuoliu ir bananu

 

kertuočiai (1)

   
  • Kertuotis
 
  • Obuolys
  • Šaldytas bananas
  • 50 ml graikiško jogurto
  • 150 ml obuolių sulčių
  • Mėtų puošti
 

Gaminimas. Obuolį nulupti, pašalinti sėklalizdį. Supjaustyti gabalėliais kartu su atšildytu bananu ir kertuočio minkštimu. Sumaišyti vaisius su jogurtu, sultimis ir plakti elektriniu trintuvu 40 sek. Supilti į stiklinę ir papuošti mėtomis.

 

1 porcija

100 ml 91 kcal

Ruošti 5 min.

 

Pieno kokteilis su kertuočiu

 

kertuočiai (2)

 
  • Kertuotis
  • 400 ml pieno
  • 3 šaukštai cukraus
  • 2 lašai vanilės ekstrakto
 

Gaminimas. Vaisiaus minkštimą supjaustyti. Kelias sekundes plakti elektriniu trintuvu su vėsiu pienu, cukrumi ir vanilės ekstraktu.

 

1 porcija

100 ml 129 kcal

Ruošti 3 min.

 

Kertuočių ledai

 

kertuočiai (5)

 
  • 2 kertuočiai
  • 180 ml migdolų pieno
  • 400 ml konservuoto kokosų pieno
  • 100 g cukraus
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
 

Gaminimas. Vaisių minkštimą sumaišyti su migdolų, kokosų pienu, cukrumi, vanilės ekstraktu ir išplakti elektriniu trintuvu. Masę supilti į ledų gaminimo aparatą arba į šaldymui skirtą indelį ir 5 val. šaldyti. Kas pusvalandį pamaišyti. Išimti iš šaldiklio likus 10 min. iki patiekimo.

 

2 porcijos

100 g 236 cal

Ruošti 5,5 val.

 

Vaisių salotos su šokoladiniu padažu

 

kertuočiai (4)

 
  • Kertuotis
  • Bananas
  • Kriaušė
  • Persimonas
  • 85 g raudonųjų vynuogių

Šokoladiniam padažui:

  • 25 g sviesto
  • 2 šaukštai kakavos miltelių
  • 50 g cukraus
  • 100 ml grietinėlės
 

Gaminimas. Padažui ištirpdyti sviestą ir sumaišyti su kakava bei cukrumi. Supilti grietinėlę ir gerai išmaišyti.

 

Supjaustyti kertuočio, banano, kriaušės ir persimono minkštimus, vynuoges perpjauti per pusę, sumaišyti ir aplieti šokoladiniu padažu.

 

1 porcija

100 g 204 kcal

Ruošti 20 min.

 

Nekeptas pyragas su egzotiškais vaisiais

 

kertuočiai (6)

 

Pagrindui:

  • 75 g riešutų
  • 90 g avižinių dribsnių
  • 150 g datulių
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Pusė šaukšto kokosų aliejaus

Įdarui:

  • 1,5 šaukštelio agaro miltelių
  • 60 ml vandens
  • 90 g anakardžių
  • 2 šaukštai žaliosios citrinos sulčių
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 240 ml konservuoto kokosų pieno
  • 3 šaukštai klevų sirupo
  • 3 šaukštai kertuočių miltelių

Puošti:

  • Kertuočio, pasiflorų, papajos, raudonųjų serbentų, aviečių pagal skonį
 

Gaminimas. Pagrindui riešutus ir avižinius dribsnius sumalti elektriniu trintuvu. Tada sutrinti su datulėmis, kokosų aliejumi ir vanilės ekstraktu.

 

Įdarui karštame vandenyje ištirpinti agaro miltelius.

 

Išmirkytus anakardžius susmulkinti elektriniu trintuvu ir išplakti su citrinos sultimis, vanilės ekstraktu, kokosų pienu, klevų sirupu ir ištirpintu agaru. Įmaišyti kertuočių miltelius.

 

Į apskritą kepimo indą nusegamais šonais sukrėsti pagrindo masę. Išlyginti ir supilti įdarą. Šaldyti bent 30 min. Papuošti kertuočio, pasiflorų, papajos gabalėliais, raudonaisiais serbentais ir avietėmis.

 

4 porcijos

100 g 217 kcal

Ruošti 45 min.

 

 
Spausdinti