Mados dizaineris Christianas Dioras, kalbėdamas apie apatinį trikotažą, pasakė, kad elegancija turėtų būti visur – net tuose dalykuose, kurių nesimato. Ar jo patarimu vadovaujasi moterys, ieškančios naujos liemenėlės? Galbūt įkalbėtos mylimų vyrų dairosi į seksualius apatinius? Kokiais drabužėliais savo dailius apvalumus bando pabrėžti ir apie kokį apatinį trikotažą ant mylimo žmogaus kūno norėtų matyti abiejų lyčių atstovai?

 

apatiniai

Geidulingosios spalvos

 

Moterys (toliau M.). Vienų moterų stalčiuose apstu ryškių ir margų liemenėlių, o kitos 20 m. perka tos pačios kūno spalvos apatinius. Atsitiktinumas? Mokslininkai iš Jungtinės Karalystės įsitikinę, kad apatinio trikotažo spalvos pasirinkimas susiję su asmeninėmis savybėmis, netgi elgesiu lovoje. Pavyzdžiui, kūno spalvos liemenėlę ir kelnaites dėvinti moteris – atsipalaidavusi bei neturi ko slėpti, raudonos – aistringa, energinga ir veržli, rožinės – romantiška, švelni bei nori, kad lovoje jai vadovautų antroji pusė. Juodos spalvos apatinį trikotažą dažniausiai pasirenkančios dailiosios lyties atstovės yra stiprios, ekspresyvios ir šiek tiek nepadorios, o baltos – mergaitiškos, nekaltos, bet atviros naujovėms. Pastebėta, kad būtent kūno spalvos drabužius renkasi apie 78 % apklaustų merginų, o geltoni – patys neseksualiausi ir rečiausiai perkami (9 %).

 

Vyrai (toliau V.). Dauguma stipriosios lyties atstovų mielai renkasi juodą apatinį trikotažą. Tai niekuomet neišeinanti iš mados ir jėgą, eleganciją bei autoritetą simbolizuojanti spalva. Antras vyrų pasirinkimas – mėlyna (intelektas, ištikimybė, konservatyvumas), trečias – žalia (augimas, harmonija, ramybė), ketvirtas – raudona (meilė, aistra, energija), penktas – balta (ramybė, tobulumas). Tiesa, vyrai, kaip ir moterys, mažiausiai žavisi geltonos spalvos apatiniais.

 

Maloni pagunda

 

M. Jokių specialių pageidavimų moterys vyrams neturi. Portalo „YourTango“ duomenimis, dailiosios lyties atstovėms seksualiausiai partneriai atrodo su aptemptomis kelnaitės, tarkime, šortukais, arba išvis be jų.

 

V. Ne paslaptis, kad vyrai myli akimis. Todėl dailus apatinių komplektas – tai, kas pradžiugintų kiekvieną. Remiantis statistiniais duomenimis, stipriosios lyties atstovams labiausiai patinka raudonas ir juodas apatinis trikotažas. Taip pat šilkiniai, nėriniuoti ir šiek tiek permatomi drabužėliai. Tačiau klasika priimtina ne visiems. Portale „The Daily Mail“ organizuota apklausa atskleidė, kad vyrams patinka, kai merginos nebijo būti šmaikščios ir įsigyja linksmų bei spalvingų apatinių komplektą.

 

Seksualieji skaičiai

 

M. Statistinė dailiosios lyties atstovė vidutiniškai turi apie 21 kelnaitę. Vos 10 % moterų jų turi daugiau negu 35.

 

V. 2014 m. apklausus daugiau negu 45 000 vyrų paaiškėjo, kad statistinis vyras savo spintoje turi beveik 20 kelnaičių. Tačiau nustatyta, kad jas stipriosios lyties atstovai per gyvenimą perka vos 17 m. Mat kol yra jauni, jais aprūpina motinos, vėliau – merginos arba žmonos. Apatinius patys perka tik išėję iš tėvų namų ir dar neturėdami pastovių santykių. Taip pat tai daro iširus santuoka arba tuomet, kai ieško naujos partnerės.

 

Ką rinktis? 

 

M. Interneto portale „Women’s Health“ publikuotas tyrimas parodė, kad apie 89 % moterų spintoje slepia ypatingą apatinių komplektą. Jį dėvi tik svarbiomis progomis – per vestuvių metines arba labai privačią antrosios pusės gimtadienio šventę.

 

V. Apie 65 % vyrų teigia turintys dviejų tipų kelnaites – vienos tinkamos kasdienai, kitos sportui. Ypatingoms progoms apatinio trikotažo neturi, nes mieliau renkasi Adomo kostiumą.

 

Ką byloja kelnaitės?

 

M. Psichologai tikina, kad moterys, labiausiai mėgstančios siaurikes, yra kūrybingos, laisvesnių pažiūrų ir pasitiki savimi. Taip pat labiau pašėlusios lovoje. Tuo tarpu vienspalves paprastas medvilnines kelnaites dėvinčios dailiosios lyties atstovės savimi pasitiki mažiau.

 

V. Seksologai, remdamiesi2012 m. publikuoto tyrimo duomenimis, nustatė, kad berniukiškus apatinius, t. y. margintus spalvotais juokingais paveikslėliais arba tekstais, mėgstantys vyrai dar nepasiruošę suaugti.

 

Mažos smulkmenos – dideli jausmai

 

M. Apklausus daugiau negu 12 000 Kanados moterų pastebėta, kad net 94 % dailiosios lyties atstovių jaučiasi laimingesnės ir labiau savimi pasitiki, jeigu dėvi naują bei seksualų apatinio trikotažo komplektėlį.

 

V. Remiantis interneto portalo „Garcon Model“ duomenimis, apie 70 % vyrų, pasipuošę naujais apatiniais, save vertina geriau ir jaučiasi geidžiamesni.

 

Griežtas ne! 

 

M. Ko, kalbant apie vyrų apatinį trikotažą, labiausiai nemėgsta moterys? Pirma, reto jų keitimo. Tyrimus atliekančios įmonės „Mintel“ duomenimis, tik 22 % stipriosios lyties atstovų apatinius keičia kasdien. Net 84 % merginų tai traktuoja kaip didžiausią jų klaida. Antra, kai apatinius „puošia“ skylės.

 

V. Dailūs apatiniai ant geidžiamos moters kūno – kiekvieno vyro svajonė. Tačiau koks apatinis trikotažas – baisiausias stipriosios lyties atstovų košmaras? Remiantis portalo „The Daily Mail“ duomenimis, labiausiai nepatrauklūs vyrams atrodo figūrą formuojantys apatiniai ir močiutės spintos turinį primenančios kelnaitės…

 

Patrauklieji pasirinkimai

 

M. Dauguma mėgstalaiko patikrintą klasiką. Apie 37 % merginų tikina, kad dažniausiai kliaujasi klasikinėmis kelnaitėmis. Tuo tarpu 23 % dailiosios lyties atstovių negali atsisakyti „močiutės apatinių“ (angl. granny’s panties), 19 % į nieką nekeistų siaurikių. Apie 10 % apklaustųjų dažniausiai renkasi kitokio stiliaus apatinį trikotažą ir net 7 % moterų išvis nedėvi jokių apatinių drabužių.

 

V. Apklausus per 45 000 vyrų paaiškėjo, kad 27 % jų renkasi klasikines kelnaites, 22 % „šeimynines“ trumpikes, o į trečią vietą patenka apsmukę, bet itin patogūs apatiniai šortukai.

 

Metas atsinaujinti!

 

M. Netgi labiausiai patinkančią liemenėlę rekomenduojama keisti kas 6–9 mėn. Tiesa, šio patarimo moterys dažniausiai nepaiso – vieną liemenėlę gali nešioti net 6 m.

 

V. Remiantis apatinių drabužių portalo „The Underwear Expert“ duomenimis, statistinis vyras naujus apatinius įsigyja gana dažnai. Apie 30 % apklaustųjų tai daro kas mėnesį, 30 % – kartą per 2–3 mėn., 20 % – kartą per 3–6 mėn. Likusieji kelnaičių stalčių atnaujina dar rečiau. Beje, apie 15 % amerikiečių vyrų turi apatinių, kuriems 5–9 m. Apie 9 % stipriosios lyties atstovų vis dar saugo kelnaites, kurioms yra 10 m. ir daugiau…

 

Intymus apsikeitimas

 

M. Apie 82 % moterų sutiktų pasimatuoti vyriškas apatines kelnaites.

 

 V. Eksperimentuoti šioje srityje stipriosios lyties atstovai linkę mažiau: vos 31 % vyrų neprieštarautų pasimatuoti antrosios pusės kelnaičių.

 

Įdomu

  • Senovės Graikijos moterys buvo pirmosios, pradėjusios dėvėti specialius drabužius krūtims prilaikyti.
  • Jungtinės Karalystės damos dėvi didžiausių dydžių liemenėles, o Japonijos – mažiausių.
  • Seksualioji burleskos šokėja Dita von Teese išskirtinio modelio apatinius drabužėlius, ypač korsetus, dėvi daugiau negu 20 m. Šiandien ji gali įsisprausti į korsetą, kuris suspaudžia jos liemenį iki 41 cm.
  • Dauguma italių Naujųjų metų naktį dėvi raudonos spalvos apatinius. Tikima, kad tai gali pritraukti sėkmę.
  • Sportinė liemenėlė pasauliui pristatyta 1975-aisiais.
  • XIX a. pabaigoje–XX a. pradžioje buvo madinga tvirtai suspausti krūtinę taip, kad atrodytų, jog moteris turi vieną didelę krūtį.
  • Raudonplaukės kur kas dažniau renkasi žalios spalvos apatinį trikotažą.
  • Per pastaruosius 10 m. statistinės moters krūtinės dydis padidėjo nuo 34 B iki 36 C.
  • Remiantis statistiniais duomenimis, apie 80 % moterų dėvi netinkamo dydžio liemenėlę.
  • 2005 m. JAV pasiūlyta priimti įstatymą, kad žmogus, kurio apatiniai akivaizdžiai matosi, turėtų sumokėti 50 JAV dolerių (apie 44 Eur) baudą.