Visiems žmonėms kartais reikia į gyvenimą įnešti naujų vėjų. Užsistovėti vietoje ne tik nerekomenduojama, bet tai net gali pakenkti psichinei ir fizinei sveikatai. Žmogus – jau tokia būtybė, kuriai reikia nuolat pokyčių, kuris visad bando kažką daryti, kad gyvenimas taptų geresnis. Pavasarį daugelis nori atsinaujinti iš pagrindų: susitvarkyti ne tik vidų, bet ir išorę. Kartu su pabundančia gamta, mes irgi alkstame pokyčių, net jei jie bus nedideli ir nežymūs…

 

pavasaris

Geri patarimai, kaip pakeisti gyvenimą šį pavasarį:

 
  • Įvaizdžio pakeitimas visada padeda patraukti kitų dėmesį. Nauja šukuosena ar plaukų spalva garantuos, kad ateinančias porą savaičių būsite visų savo draugų ir pažįstamų dėmesio centre. Jeigu naujasis įvaizdis neįprastas, net šiek tiek ekstravagantiškas arba labai madingas, tada net gatvėje atsisuks praeiviai ir galbūt, jei pasiseks, net pateksite į gatvės mados fotografų rinktinių kadrų kolekciją! Tačiau nauja šukuosena ar aprangos stilius ne tik patrauks aplinkinių dėmesį, bet ir įkvėps tiek pačius, tiek kitus siekti naujų tikslų, keistis, nestovėti vietoje!
 
  • Vieną mėnesį pabandyti maitintis vegetariškai. Dauguma nori iki vasaros sulieknėti, o vegetarinė dieta gali būti puikus pasirinkimas, norint sulieknėti ir išvalyti organizmą. Kartais pakanka pakeisti mitybos įpročius, kad pradėtų gyvenime vykti didieji pokyčiai. Mitybos pokyčiai taip pat padeda mąstyti kitaip, skatina kūrybingumą.
 
  • Galų gale pradėti taupyti pinigus. Vasarą dauguma žmonių planuoja atostogas, keliones, būna daug švenčių, todėl reikia turėti papildomų pinigų. Imti kreditą – ne pati geriausia išeitis. Visko atsisakyti ir sėdėti namie – taip pat. Galima atidaryti naują sąskaitą banke taupymui. Skaičiuoti savo mėnesio išlaidas ir planuoti kasdieninius bei didesnius pirkinius.
 
  • Pagaliau pradėti sportuoti. Kada, jei ne pavasarį geriausia pradėti sportuoti? Pavasarį galima pradėti bėgioti rytais ir vakarais. Jau nebebus taip šalta, sniegas jau beveik ištirpęs. Jeigu jau sportuojate, galite šiek tiek pakeisti arba papildyti įprastas treniruotes. Pavyzdžiui, gal galėtumėte išbandyti liekninamojo kvėpavimo pratimus.
 
  • Priimti save tokį, koks esi. Priimkite save, savo moteriškumo arba vyriškumo esmę, pamilkite save ir savo kūną. Jūs galite keisti tik save patį ir savo gyvenimą. Negalite pakeisti kitų žmonių. Dėlto, kad bando keisti kitus, patys žmonės turi daug sunkumų (tai neleidžia jiems augti, tobulėti). Labai svarbu mokėti priimti kitus tokius, kokie jie yra. Keiskite savo požiūrį į savo viršininką, vyrą, žmoną, tėvus, vaikus, draugus. Nesitikėkite, kad jie vieną dieną taps tokie, kokius jūs norite matyti – palikite juos ramybėje. Priimkite pasaulį tokį, koks jis yra, nes nieko negalite padaryti. Viskas, ką galite – tai šiek tiek pakeisti savo pačių gyvenimą.
 
  • Vieną blogą įprotį pakeisti vienu geru. Pavyzdžiui, turite blogą įprotį valgyti, žiūrėdami televizorių. Pasistenkite ne valgyti prie televizoriaus, bet tiesiog gurkšnoti vandenį ir valgyti vaisius. Stenkitės daugiau vaikščioti užuot sėdėję ant sofos arba pradėkite daryti pratimus pilvo presui stiprinti, užuot vartoję alkoholį, arba pradėkite dažniau segėti sijonus, užuot vilkėjusios kelnes.
 
  • Pradėti galvoti apie papildomus pajamų šaltinius. Galbūt mokate ką nors daryti taip gerai, kad galite tai parduoti? Papildomos pajamos gali būti ir labai nedidelės (vis tiek tai suteiks džiaugsmo ir pasitenkinimo savimi).
 
  • Rasti hobį ar mėgstamiausią veiklą. Ne tam, kad uždirbtumėte papildomai pinigų, bet dėl savęs, dėl savo sielos. Jeigu jums patiks, ką darote, jums pavyks pagauti žydrąją sėkmės paukštę. Pavasarį, kai pabunda ir atsinaujina gamta, laikas atnaujinti ir savo sielą bei svajones. Net jeigu sukalsite inkilėlį paukščiams ir tai jaus bus labai gerai, nes tai taip pat kūrybinė veikla. Taip pat galima žiūrėti filmus apie mėgstamiausia tema.
 
  • Rasti savo supergalią. Kine ir literatūroje dabar tai madinga tema: tapkite patys sau superherojumi. Prisiminkite bet kurią iš savo svajonių ir pamėginkite ją įgyvendinti, pasistenkite tapti kažkuo kitu, kad jūsų nebūtų galima apibrėžti tik pasirinkta profesija. Pavyzdžiui, jeigu gyvenimui užsidirbate rašydami, galite pradėti puoselėti kitą savo supergalią virtuvėje. Veiklų kaitaliojimas padeda mums tapti kūrybingesniems ir pamažu pakeisti dabartinį gyvenimą į geresnį.