Valgomos Kalėdų dovanos (+ 3 receptai)
2017-12-13 15:45Su meile pagamintos rankų darbo dovanos – pačios geriausios. Su tuo sunku pasiginčyti. Nebūtinai tai turi būti kažkas labai sudėtingo. Pradėti galima nuo paprastų dalykų, kurie privers nusišypsoti, pasijusti mylimiems ir pasaldins gyvenimą švenčių metu bei po jų!
Saldūs šaukšteliai kavai
- Vintažinių šaukštelių rinkinio (6 vnt.)
- Įvairių rūšių šokolado
- Pabarstukų ir kitų šventinių papuošimų
Pakavimui:
- Celofano
- Spalvotų juostelių
Gaminimas
Šokoladą ištirpinti ir supilti į šaukštelius, papuošti pabarstukais, mini zefyriukais, riešutais, kokosų drožlėmis, konditeriniu glaistu ar pan. Kai sustings suvynioti į celofaną ir aprišti juostele.
6 porcijų
100 g apie 540 kcal
Paruošimo laikas: apie 15 min
Pomidorų ir juodųjų pipirų džemas
- 4 – 5 pomidorai
- 80 ml vandens
- 2 šaukštai citrinų sulčių
- Šaukštas pektino miltelių
- 50 g cukraus
- 115 g medaus
- 0,25 šaukštelio druskos
- 0,5 šaukštelio maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
Pakavimui:
- Dailių, nedidelių stiklainių su ryškių spalvų dangteliais (4 vnt.)
- Klijuojamų etikečių
- Spalvotų pieštukų
- Dekoracijų ir lipnių klijų
Gaminimas
Susmulkinti pomidorus ir sumaišyti su vandeniu ir citrinų sultimis. Įmaišyti pektiną. Dažnai pamaišant kaitinti masę ant didelės ugnies. Po to sudėti cukrų ir medų. Maišant pavirti dar minutę. Nukelti nuo ugnies ir sumaišyti su druska bei pipirais. Supilti į steriliai išvalytus stiklainius, sandariai uždaryti ir palikti atvėsti kambario temperatūroje. Užklijuoti popierines etiketes, kurioje parašytas džemo pavadinimas, gaminimo metai ir mėnesis bei palinkėjimas. Etiketę arba patį stiklainį galima dekoruoti žvaigždutėmis, snaigėmis ar pan. Pagamintą produktą galima laikyti šaldytuve 1 mėnesį.
4 vienetai
100 g apie 210 kcal
Paruošimo laikas: apie 45 min
Sūrios karamelės skonio krekeriai (saldainiai)
- 115 g sūrių krekerų
- 200 g sviesto
- 50 g cukraus
- 50 g šviesiai rudo cukraus
- 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
- 2 šaukšteliai obuolių sidro acto
- 0,25 šaukštelio jūros druskos dribsnių
Pakavimui:
- Celofaninių maišelių
- Spalvotų juostelių
- Kortelės su užrašu
Gaminimas
Kepimo formą iškloti aliuminio folija ir lengvai papurkšti riebaliniu purškikliu. Sudėti krekerius vienu sluoksniu. Sviestą pakaitinti mikrobangų krosnelėje 1 min. arba kol ištirps. Sumaišyti su abiejų rūšių cukrumi, vanile ir actu, kol masė bus vientisa. Pašildyti mikrobangų krosnelėje 6 minučių (kas 2 min. patikrinti ir pamaišyti), kol įgaus tamsų gintarinį atspalvį. Atsargiai išimti karamelę iš mikrobangų krosnelės ir supilti ant krekerių plonu sluoksniu. Pabarstyti jūros druskos dribsniais. Palikti 15 minučių, kol atvės ir sukietės. Tada sulaužyti norimo dydžio gabalėliais. Sausainius sudėti į maišelį. Užrišti kaspinėlį ir pakabinti kortelę su palinkėjimu.
2 – 3 vienetai
100 g apie 471 kcal
Paruošimo laikas: apie 45 min