Toronto (Kanados) mokslininkai atliko du tyrimus apie heteroseksualių porų santykius ir seksualinį pasitenkinimą. Dalyviai buvo apklausti prieš trijų savaičių tyrimą. Jų tikslas buvo nustatyti kintamuosius, kurie gali turėti įtaką pasitenkinimui santykiais. Štai ką tyrėjai nustatė: poros, kurios skiria daugiau laiko gulėjimui susiglaudus po sekso, patiria didesnį pasitenkinimą meile ir santykiais apskritai.

 

seksas

Be abejo, tai nedidelis tyrimas, tačiau atkreipti dėmesį į jį derėtų. Laikas po sekso, leidžiamas kartu, yra tobulas būdas pratęsti intymią akimirką ir tarpusavio ryšį. Gulėjimas susiglaudus suteikia galimybę praleisti daugiau kokybiško laiko kartu ir ilgiau mėgautis nuostabia savijauta, kurią sukėlė „geros nuotaikos“ hormonai, užplūdę po sekso. Štai trys priežastys, kodėl po sekso nereikėtų iš karto užmigti ar nueiti savais keliais.

 

3 priežastys neužmigti po sekso:

 
  • Laikas po sekso skirtas išreikšti dėkingumą. Nuoširdus įvertinimas, dėkingumas rodo ne tik tai, kad jums patinka mylėtis, bet ir tai, kad tas žmogus, su kuriuos tai darėte, jums yra ypatingas. Dauguma moterų lieka nusivylusios, kai po sekso jų antrosios pusės nusisuka į kitą pusę ir užmiega iš karto po sekso. Dėlto jos jaučiasi nepatenkintos ir ilgainiui gali prarasti bet kokį norą užsiimti seksu. Gulėjimas susiglaudus, kalbėjimas ir linksmai leidžiamas laikas po sekso stimuliuoja moterų jausmus ir jos pradeda labiau vertinti intymias sueitis. Visiems reikia pripažinimo – tai nieko keisto ar ypatingo. Be to, reikia nepamiršti ir to, kad pagulėjus susiglaudus gali kilti noras viską pakartoti iš naujo!
 
  • Laikas po sekso padeda pasijusti dar artimesniems vienas kitam. Fiziškai susijungti yra vienas dalykas. Tačiau jeigu iš tikrųjų norite tapti artimesni dvasiškai ir emociškai – tada reikia maloniai leisti laiką ir po sekso. Šiuo metu užsimezgantis artimumo vienas kitam pojūtis padeda nepalūžti ir būti kartu net tada, kai kyla krizės. Net tada, kai abu jaučiatės pavargę ir viskas, ko ji nori, tai šiek tiek pagulėti mylimojo glėbyje – tai padeda tapti dar artimesniais vienas kitam ir gali sukelti norą „greitukui“. Būdų, kaip leisti laiką po sekso, gali būti daug ir įvairių: kuo moteris bus labiau stimuliuojama emociškai, tuo mažiau jai bus problema partnerio priešlaikinė ejakuliacija ar net prastas pasirodymas lovoje. Ši mylėjimosi fazė yra labai svarbi, mezgant seksualinį tarpusavio ryšį.
 
  • Laikas po sekso, kai gulima susiglaudus, reiškia dar daugiau fizinio patrauklumo. Daugumai vyrų seksualinis ir kartais fizinis potraukis baigiasi seksu. Tačiau jiems nereikėtų nuvertinti ir kokybiško laiko po sekso, kuris padeda išreikšti dėkingumą, pasakyti keletą komplimentų ir dar labiau sustiprinti susižavėjimą bei aistrą geidžiamos moters akyse. Gulėjimas susiglaudus po sekso yra labai svarbu geriems santykiams, nes tai padeda partneriams suprasti, kad jie yra vertinami. Geras seksas turi daug kintamųjų: svarbu ir preliudija, ir patys lytiniai santykiai bei laikas po sekso. Taigi, nepraleiskite šio svarbaus etapo, jei norite ilgai džiaugtis puikiais tarpusavio santykiais!