„Norfa“ jau seniai tapo žodžio „praktiškas“ sinonimu. Tačiau be mažų kainų „Norfa“ gali nudžiuginti ir gana plačia produktų pasiūla. Todėl šiame straipsnyje norime pasiūlyti kelias idėjas jūsų rudeniniam meniu. O sutaupyti, kaip visada, padės „Norfa“ leidinys ir čia pristatomos akcijos!

 

Ruduo – sriubų metasnorfa (7)

 

Ruduo yra puikus metas virti šiltas ir sočias sriubas, naudojant sezoninius, nebrangius ingredientus. Pirmiausia, nepamirškite apie moliūgus – iš jų galite pagaminti kreminę moliūgų sriubą, pridėdami česnako ir imbiero, kad suteiktumėte šiek tiek aštrumo. Taip pat puikiai tinka grybai, šiuo metų laiku galite rasti daug įvairių jų rūšių tiek prekybos centre, tiek turguje. Pavyzdžiui, paruoškite grybų sriubą su bulvėmis ir svogūnais. Be to, nepamirškite apie kopūstus ir morkas – jie puikiai dera kartu, o iš jų galite pasigaminti kvapnią kopūstų sriubą su lauro lapais ir pipirais. Šios sriubos ne tik sušildys, bet ir suteiks galimybę mėgautis rudens gėrybėmis!

 

Vakarai su karšto gėrimo puodeliu

 

Ruduo kviečia pasimėgauti šiltais gėrimais, kurie ne tik sušildo, bet ir suteikia malonumo. Viena puikiausių idėjų – ruošti cinamonu ir imbieru kvepiančius obuolių gėrimus. Tiesiog virkite obuolius su prieskoniais, pridėkite šiek tiek medaus ir mėgaukitės aromatinga alternatyva arbatai. Tai ne tik skanus gėrimas, bet ir procesas, kuris leis visiems namams pakvipti šiltu rudeniu.

 

Kitas puikus pasirinkimas – moliūgų latė. Sumaišykite virtą moliūgą su pienu, kava ir prieskoniais, kad gautumėte kreminį ir skanų gėrimą. Taip pat verta išbandyti šiltą kakavą su šiek tiek aitriųjų pipirų, kad suteiktumėte aštrumo. Šie gėrimai ne tik sušildys šaltą vakarą, bet ir leis pasinerti į rudens nuotaikas. Jei kavos vakarais negeria, galite išbandyti kavą be kofeino.

 

Užkandžiai visai šeimai

 

Atvėsus orams daugiau laiko praleidžiame viduje. Todėl ruduo yra puikus metas pasigaminti skanių ir sveikų užkandžių, kurie patiks visai šeimai. Pradėkite nuo orkaitėje keptų moliūgų traškučių – supjaustykite moliūgą plonais griežinėliais, pagardinkite druska ir cinamonu, o tada kepkite, kol jie taps traškūs.

 

Taip pat galite paruošti sodo daržovių užkandžių lėkštę: sugrupavę morkas, paprikas ir agurkus su lengvu jogurto ar humuso padažu, sukursite spalvingą ir maistingą užkandį.

 

O jei norite kažko saldaus, išsikepkite obuolių keksiukų su cinamonu ir riešutais, kurie puikiai tiks šiltam arbatos puodeliui. Šie užkandžiai ne tik skanūs, bet ir naudingi, o juos gaminant galėsite įtraukti visą šeimą! Jei šiandien trūksta idėjų, atsiverskite ir patikrinkite, ką siūlo „Norfa“ leidinys – akcijos gali pasufleruoti, kuri užkandis būtų pigesnis!