Planuojant įsigyti naują viengulę lovą, kruopščiai bei atsakingai reikia įvertinti nemažai dalykų. Dažniausiai naujos lovos ieškantys žmonės susikoncentruoja į tokio pirkinio kainą bei estetinę išvaizdą. Visgi, pro akis reikėtų nepraleisti ir kitų, ne mažiau svarbių lovos savybių. Pasidalinsime pagrindinėmis taisyklėmis, kuriomis vadovaujantis tikrai pavyks išsirinkti idealiai individualioms namų erdvėms pritaikytą ir maksimalų komfortą užtikrinančią viengulę lovą.

 

Lovos dydžio ir kambario erdvės įvertinimasWhite messy bed in a white room in morning without people

Viengulės lovos pasirinkimo procesą visada reikėtų pradėti nuo kambario, kuriame stovės šis baldas, dydžio įvertinimo. Jei kambarys nėra labai didelis, persistengti tikrai nereikėtų. Nereikėtų rinktis baldo, kurio ilgis yra lygiagretus sienos ilgiui. Iš abiejų lovos pusių rekomenduojama palikti šiek tiek vietos, tam, kad būtų galima pastatyti naktinius staliukus ar kitus baldus. Suaugusių žmonių ar paauglių poilsio poreikius dažniausiai puikiai pateisina lovos 120×200. Visgi, yra ir tam tikrų išimčių. Sakykim, jeigu lovos negalima statyti prie sienos, tuomet reikėtų rinktis dar mažesnių matmenų gaminį, tam, kad labai nesumažėtų kambario erdvė. Šiek tiek didesnių matmenų viengulę lovą reikėtų rinktis žmonėms, kurie miego metu daug blaškosi, nes platesnis miegojimo pagrindas jiems suteiks daugiau komforto. Kitaip tariant, vertinant lovos dydį, visada reikėtų atsižvelgti į kambario dydį, jos stovėjimo lokaciją ir ja besinaudojančio žmogaus miegojimo įpročius.

 

Lovos sudėtis

Tiek viengulės lovos 120×200, tiek visų kitų išmatavimų lovos gali būti pagamintos iš itin skirtingų medžiagų. Šiuolaikiniuose interjeruose įprastai dominuoja medinės, metalinės arba minkštu audiniu aptrauktos viengulės lovos. Mediniai lovų rėmai puikiai prisitaiko prie skirtingų dizaino sprendimų, yra estetiški ir patvarūs. Metaliniai lovų rėmai įprastai yra dar tvirtesni, tačiau jie gali sukelti papildomą triukšmą. Audiniu aptraukti rėmai šiuo metu sulaukia bene didžiausio vartotojų susidomėjimo, nes jie miegamojo kambariui suteikia prabangos ir jaukumo pojūtį. Be to, audiniu aptrauktos lovos savo konstrukcijoje įprastai turi ir minkštą, ilgesnį galvūgalį, dėl kurio lovoje patogiai galima ilsėtis ne tik gulimoje, bet ir sėdimoje padėtyje.

 

Viengulės lovos funkcijos

Viengules lovas įprastai renkasi žmonės, kurie gyvena mažesnio dydžio būstuose. O mažuose būstuose kiekvienas kvadratinis metras yra be galo svarbus ir reikšmingas. Jeigu miegamojo kambario erdvė yra pakankamai maža, visada pirmenybę reikėtų skirti viengulei lovai, kuri gali atlikti ir daiktų laikymo paskirtį. Pavyzdžiui, protinga būtų rinktis viengulę lovą su talpiais stalčiais ar patalynės dėže. Toks baldas suteiks dvigubą naudą, tad taupant vietą, į turtingesnę komplektaciją investuoti tikrai verta.

 

Lovos dizainas

Viengulė lova – bene svarbiausias ir tikrai labiausiai į akis krentantis miegamojo kambario baldas. Todėl jos spalvas ir kitas estetines savybes reikia įvertinti labai apdairiai ir atsakingai. Vertinant viengulės lovos dizainą, visada reikėtų ieškoti gaminio, kuris harmoningai prisiderintų prie kitų interjero detalių bei pačios patalpos stiliaus. Sakykim, jeigu miegamojo kambaryje vyrauja klasikinis stilius ir sodrios, tamsios spalvos, reikėtų rinktis tokio paties stiliaus ir panašių spalvų viengulės lovos modelį. Jeigu viengulė lova yra pirmasis baldas naujai įrengtoje patalpoje, tuomet visada reikėtų apsvarstyti, ar įsigijus pasirinktą lovos modelį, pavyks rasti kitus, prie jo stilistiškai derančius baldus.

Ieškote funkcionalios, kokybiškos ir unikaliomis estetinės savybės išsiskiriančios lovos 120×200? Relax čiužiniai, UAB rasite lovas 120×200 išmatavimų, kurios maloniai nustebins preciziška kokybe, dar niekur nematytais dizaino sprendimais, ir, žinoma, tikrai draugiška kaina.