Lauko kepsninių sezonas atidarytas!
2024-06-06 07:41Koks šiltymetis be lauko kepsninėje ruoštų patiekalų? Vien nuo jų kvapo kaupiasi seilės ir ima urgzti pilvas. Ką gardaus ir įdomaus išbandyti ruošiant pietus ar vakarienę po atviru dangumi?
Dorados su citrina
2 porcijos
100 g 210 kcal
Ruošti 40 min.
- 2 mažos skrostos dorados
- Citrina
- Žalioji citrina
- 5 šakelės šviežių petražolių, kalendrų, bazilikų
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- 2 skiltelės česnako
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
GAMINIMAS. Doradų šonus negiliai įpjauti, kad geriau įsigertų prieskoniai. Žuvį gausiai apšlakstyti išspaustomis citrinų sultimis. Žalumynus susmulkinti, sumaišyti su smulkiai kapotu česnaku ir aliejumi. Įtrinti į doradas. Prieš kepant 15 min. marinuoti. Kepti lauko kepsninėje ant grotelių iš abiejų pusių po 7 min., kol gražiai apskrus. Skanu patiekti su gruzdintomis bulvėmis, šviežių daržovių salotomis.
Šonkauliukai su barbekiu padažu
3 porcijos
100 g 365 kcal
Ruošti 1,5 val.
- 800 g kiaulienos šonkauliukų
- 50 ml saulėgrąžų aliejaus
- Apelsinas
- Druskos, maltų rausvųjų pipirų pagal skonį
- Pora šakelių šviežių rozmarinų
- 60 ml barbekiu padažo
- 2 šaukštai medaus
GAMINIMAS. Šonkauliukus supjaustyti porcijos dydžio gabalėliais. Aliejų sumaišyti su išspaustomis apelsino sultimis, druska, pipirais ir smulkintais rozmarinais. Mišiniu gerai įtrinti mėsą ir pridengus maistine plėvele 30 min. marinuoti šaldytuve.
Marinuotus šonkauliukus kepti lauko kepsninėje apie 25 min. Aptepti barbekiu ir medaus mišiniu. Skrudinti dar 15 min., kol ant viršaus susidarys graži glazūra.
Aštrūs sparneliai
4 porcijos
100 g 326 kcal
Ruošti 1 val.
- 2 šaukštai garstyčių
- 2 šaukštai jogurto
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Pusės citrinos sultys
- Pusė šaukštelio maltos aitriosios paprikos
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- 800 g vištų sparnelių
GAMINIMAS. Garstyčias sumaišyti su jogurtu, aliejumi, citrinos sultimis ir prieskoniais. Marinatu gausiai įtrinti vištieną. Pridengti maistine plėvele ir 30 min. marinuoti šaldytuve. Kepti apie 30 min. lauko kepsninėje.
Daržovių popuri
2 porcijos
100 g 264 kcal
Ruošti 30 min.
- Nedidelė cukinija
- Raudona paprika
- Geltona paprika
- Pusė baklažano
- 50 ml sojų padažo
- Maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- Šaukštelis česnako granulių
- 50 ml alyvuogių aliejaus su citrina
- Šviežių bazilikų papuošti
GAMINIMAS. Visas daržoves supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais. Apšlakstyti sojų padažu, aliejumi, pagardinti pipirais, česnako granulėmis. Marinuoti 15 min. Kepti lauko kepsninėje apie 15 min., kol suminkštės ir gražiai apskrus.
Krevečių iešmeliai
2 porcijos
100 g 169 kcal
Ruošti 20 min.
- 300 g lukštentų krevečių
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- 1/3 šaukštelio česnako granulių
- 2 šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių
- Šaukštas alyvuogių aliejaus
GAMINIMAS. Krevetes pagardinti prieskoniais, apšlakstyti citrinos sulčių ir aliejaus mišiniu. Suverti ant medinių iešmelių ir 5 min. kepti lauko kepsninėje, kol gražiai apskrus.
Autorius Jūratė Survilė