Šylant orams, daugelis žmonių nori kuo daugiau laiko praleisti natūralios gamtos apsuptyje. Plaukimas baidare – puikiai šį norą pateisinanti pramoga, kurią daugelis žmonių įtraukią į svarbiausių vasaros pramogų sąrašą. Visgi, mažai kas susimąsto, jog plaukimas baidarėmis nėra tik smagi pramoga. Tai užsiėmimas, kuris teigiamai pasitarnauja tiek puikesnės savijautos, tiek geresnės fizinės būklės labui. Plaukimas baidare gali atstoti itin intensyvią kardio treniruotę. Be to, šis sportinis užsiėmimas vyksta žymiai originalesnėje ir įdomesnėje aplinkoje. Pateiksime keletą pavyzdžių, kaip baidarių sportas gali pagerinti žmogaus fizinę ir emocinę būklę.

 

Girl Sea Kayaking during a vibrant sunny summer sunsetBaidarių sportas – užsiėmimas, gerinantis širdies būklę

 

Intensyvesnės, kardio tipo treniruotės padeda palaikyti ne tik gerą fizinę formą, bet ir puikią širdies būklę. Visgi, intensyvios kardio treniruotės tikrai nėra tinkamos vyresnio amžiaus žmonėms. Taip pat jų tikrai negalima laikyti labai įdomiu laisvalaikio užsiėmimu. Baidarių nuoma – puiki kardio treniruotės alternatyva, kuri tinka bet kokio amžiaus ir bet kokio fizinio pasirengimo žmonėms.

 

Baidarės – puikus būdas sutvirtinti pilvo raumenis

 

Nei vienas kūno rengybos treneris nepaneigs fakto, jog pilvo raumenis sutvirtinti yra sunkiausia. Įsibėgėjus vasarai, kiekvienas žmogus nori turėti tvirtus ir reprezentatyviai atrodančius pilvo raumenis. Plaukiant baidare, dažnai atliekami sukamieji judesiai ties juosmeniu. Todėl baidarių nuoma – puikus sprendimas žmonėms, kurie per itin trumpą laiką nori išryškinti pilvo raumenis ir turėti tvirtą pilvo presą.

 

Norite tvirtų rankų? Plaukimas baidare tikrai padės

 

Plaukimas baidarėmis tikrai efektyviai gali sustiprinti rankų raumenis. Plaukiant baidare, savo funkciją nuolat atlieka tiek bicepsas, tiek trigalvis raumuo, todėl baidarė garantuoja labai kokybišką treniruotę rankoms. Taigi, jeigu užsibrėžėte tikslą turėti raumeningas rankas, bent kartą per savaitę plaukite baidare ir šį tikslą labai greitai pasieksite.

 

Baidarės – svorio metimas ne nuobodžiu, o nuotaikingu būdu

 

Atsikratyti keliais nereikalingas kilogramais visada nori tiek vyrai, tiek dailiosios lyties atstovės. Apskaičiuota, kad plaukiant baidare, per valandą galima sudeginti maždaug 400 – 500 kalorijų. Dažniausiai baidarių maršrutai yra ilgesni. Vidutinė baidarių maršruto trukmė svyruoja nuo 2 iki 3 valandų. Taigi, įveikus tokią trasą, galima džiaugtis ne tik puikiai praleistu laiku, bet ir išties įspūdingu, sudegintų kalorijų skaičiumi.

 

Baidarė – geriausia priemonė nuo streso

 

Natūralu, jog kiekvienas žmogus nori pasirūpinti ne tik gera fizine forma, bet ir puikia emocine būkle. Šiais laikais žmonės tiek darbe, tiek asmeniniame gyvenime nuolat patiria stresą. Nuolat patiriamas stresas neigiamai paveikia ne tik žmogaus emocinę būklę, bet ir bendrą gyvenimo kokybę, todėl su juo kovoti tiesiog būtina. Greičiausiai nei vienas nedrįs prieštarauti, jog viskas, kas yra susiję su baidarėmis – atpalaiduoja ir nuramina. Visų pirma, plaukiant baidare galima mėgautis itin atpalaiduojančiu plūduriavimo pojūčiu. Be to, šis laisvalaikio užsiėmimas įprastai vyksta natūralioje gamtos apsuptyje, kur plaukioja žuvys, čiurlena upeliai, čiulba paukšteliai ir pan. Plaukiant upe, užsimiršta visi rūpesčiai ir tarsi išnyksta visos problemos. Todėl po tokio užsiėmimo net ir ypatingą stresą jaučiantis žmogus visada atsipalaiduoja ir jaučiasi kaip po gerų, ilgų atostogų.

 

Norite pagerinti savo fizinę ir emocinę būklę? Tuomet pats metas išbandyti baidarių pramogas! Baidarių nuoma Vilniuje ir Aukštaitijoje – plaukimas baidarėmis​​​​​​​, kurio norėsis dar ir dar, lengva ranka pasiekiamas baidares.lt internetiniame puslapyje. Užsukite, atlikite greitą rezervaciją ir praturtinkite savo vasarą ne tik smagiomis, bet ir labai vertingomis pramogomis.