• 100 g špinatų
  • 250 g miltų
  • 75 g parmezano
  • Kiaušinis
  • 240 ml pieno
  • 90 ml augalinio aliejaus 
  • Šaukštelis miltelinio cukraus
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • Pusė šaukštelio druskos

Gaminimas

 

Špinatus apvirti, palikti atvėsti ir supjaustyti. Smulkiai sutarkuoti parmezano sūrį. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Keksiukų formeles iškloti popierinėmis, specialiomis servetėlėmis.

 

Išsijoti miltus, druską ir kepimo miltelius. Sumaišyti su cukrumi, maždaug dvejais trečdaliais parmezano ir špinatais. Atskirai išplakti kiaušinį, pieną ir aliejų.

 

Kiaušinių masę supilti į miltų ir špinatų mišinį. Gerai išmaišyti metaliniu šaukštu, tačiau ne per daug. Tešlą šaukštu sukrėsti į formeles. Ant viršaus užbarstyti likusį parmezano sūrį. Kepti 20 – 25 minutes, kol iškils ir paruduos.

 

100 g apie 266 kcal

Spausdinti