Kepti sumuštiniai puikiai tiks sotiems pusryčiams arba užkandžiams kelyje ar darbe. Juos galima ruošti su bet kokiu įdaru, bet sūris ir dešra – tikra klasika! Norisi kažko įdomesnio? Tuomet išbandykite pateiktus receptus!

 

sumuštiniai (1)

Su kumpiu ir Chalapos paprika

 
  • 4 sumuštinių duonos riekės
  • 2 ožkų sūrio riekelės
  • Avokadas
  • 4 šoninės griežinėliai
  • 2 Chalapos paprikos
  • Šaukštas abrikosų džemo
  • 2 šaukštai sviesto
  • 2 salotų lapai
 

GAMINIMAS. Sausoje keptuvėje pakepinti šoninę. Avokadą perpjauti, išimti kauliuką, išskobti minkštimą ir supjaustyti. Paprikas perpjauti išilgai ir pašalinti sėklas. Supjaustyti ir kepti apie 2 min. riebaluose, likusiuose nuo šoninės. Dvi sumuštinių duonos riekes aptepti sviestu, abrikosų džemu, sudėti salotas, avokadą, šoninę ir paprikas. Suvožti su likusiomis riekėmis, sudėti ant kepimo popieriaus ir kepti 4 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃.

 

2 porcijos

100 g 242  kcal

Ruošti 20 min.

 

sumuštiniai (2)

Su tunais ir mocarela

 
  • 200 g konservuotų tunų
  • 250 g mocarelos
  • 3 pomidorai
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Petražolių pagal skonį
  • 8 sumuštinių duonos riekės
 

GAMINIMAS. Tunus sutrinti šakute. Mocarelą plonai supjaustyti. Ant duonos riekių dėti žuvį, ant viršaus – sūrį. Sumuštinius sudėti ant kepimo popieriaus ir kepti 4 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃, kol išsilydys sūris. Pomidorus supjaustyti ir sumaišyti su smulkintomis petražolėmis, pagardinti prieskoniais. Išdėlioti ant sumuštinių.

 

4 porcijos

100 g 210 kcal

Ruošti 20 min.

 

sumuštiniai (5)

Su mėlynuoju sūriu ir spanguolių džemu

 
  • 4 sumuštinių duonos riekės
  • Šaukštelis sūdyto sviesto
  • 30 g bri
  • 2 šaukštai trupinto mėlynojo sūrio
  • Šaukštelis spanguolių džemo
  • 2 salotų lapai
 

GAMINIMAS. Duonos riekes aptepti sviestu iš vienos pusės. Sviestuota puse žemyn dvi riekeles dėti į keptuvę. Ant viršaus uždėti plonai pjaustyto bri, užberti mėlynojo sūrio. Likusių riekių nesviestuotą pusę aptepti spanguolių džemu, dėti po salotų lapą ir suvožti. Kepti ant vidutinės kaitros apie 5 min., kol gražiai apskrus. Apversti ir kepti dar 3 min., kol sūris visiškai išsilydys.
 
2 porcijos

100 g 350 kcal

Ruošti 20 min.

 

sumuštiniai (4)

Su grybais ir svogūnais

 
  • 250 g pievagrybių
  • Didelis svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 šaukštai grietinės
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Aliejaus kepti
  • 4 salotų lapai
  • 8 sumuštinių duonos riekės
 

GAMINIMAS. Sausoje keptuvėje paskrudinti duoną. Svogūną nulupti ir supjaustyti žiedais. Kepinti iki rusvai auksinio atspalvio, sudėti į lėkštę. Grybus supjaustyti ir kepti, kol suminkštės, suberti smulkintą česnaką, sudėti grietinę, pagardinti prieskoniais ir troškinti apie 3 min. Ant 4 duonos riekelių išdėlioti salotų lapus, grybus ir keptą svogūną. Suvožti likusia duona.

 

4 porcijos

100 g 171 kcal

Ruošti 30 min.

 

sumuštiniai (3)

Su rikota ir špinatais

 
  • 250 g rikotos
  • 50 g špinatų
  • 2 šakelės mėtų
  • Česnako skiltelė
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • 4 sumuštinių duonos riekės
 

GAMINIMAS. Špinatus ir mėtas susmulkinti. Suberti smulkintą česnaką, rikotą, pagardinti prieskoniais, gerai išmaišyti. Sausoje keptuvėje paskrudinti duoną. Dar karštas riekeles aptepti rikota su špinatais ir suvožti su likusia duona.

 

2 porcijos

100 g 200 kcal

Ruošti 20 min.

 

sumuštiniai (6)

Su sūriu kepti ant grotelių 

 
  • 50 g čederio
  • 50 g raudonojo čederio
  • 50 g tarkuotos mocarelos
  • 10 g sviesto
  • 4 sumuštinių duonos riekės
  • Kečupo pagal skonį
 

GAMINIMAS. Aptepti vieną pusę duonos riekių sviestu ir sviestuota puse sudėti į keptuvę. Užberti tarkuotų sūrių mišinio, suvožti su likusia duona sviestuota puse į viršų ir kepti ant vidutinės kaitros apie 5 min., kol gražiai apskrus. Apversti ir kepti dar 3 min., kol sūris visiškai išsilydys. Patiekti su kečupu.

2 porcijos

100 g 465 kcal

Ruošti 20 min.

 

 
Spausdinti